Venera

Strange_VenusU rimskoj mitologiji, Venera je božica ljubavi i ljepote. Astrološki gledano, Venera je povezana s načelima harmonije, otpornosti, ljepotom, profinjenosti, solidarnosti, strastima, jednakosti i potrebom za suosjećati i ujediniti s drugima. Ona upravlja romantičnim odnosima, brakom i poslovnim partnerstvima, seksom, umjetnosti, modom i društvenim životom. Planet Venera je u medicini povezana s lumbalnom regijom, venama, paratireoidnom žljezdom, grlom i bubrezima. U modernoj astrologiji, Venera je vladar druge i sedme kuće, kao i Bika i Vage. Venera je planet petka. U kineskoj astrologiji, Venera je povezana s elementom metala, što znači da je ona nepopustljiva, jaka i postojana.

Venera je najsjajnije nebesko tijelo koje vidimo golim okom, poslije Sunca i Mjeseca, promatrajući sa Zemlje, dok je druga planeta po udaljenosti od Sunca. Dobila je ime po Veneri, rimskoj božici ljepote i ljubavi, čiji je otac bog neba Celus. Boginju Veneru su antički Grci zvali Afrodita.

U astrologiji Venera zauzima jedno od najznačajnijih mjesta jer se tumačenjem položaja i odnosa koje Venera gradi u natalnoj karti i horoskopu dobivaju odgovori na pitanja o ljubavi, jednoj od najznačajnijih vrijednosti u čovjekovom životu. Ovdje tj na sajtu www.astrum.co.rs na kojem se trenutno nalazite, možete pronaći još tekstova o Veneri dok ispod ovog teksta možete pronaći i linkove do pojedinačnih tekstova koji se odnose na Veneru u znacima Zodijaka. Osim što pruža odgovore na pitanja o ljubavi, Venera rasvjetljava i odgovore na pitanja koja se odnose na novac, čulna zadovoljstva i uživanja, na umjetnost tj ono umjetničko u vama kao i na način na koji se predstavljate i na dojam koji ostavljate kao društveno biće, zatim ukazuje na načine na koje izražavate i ispoljavate svoje osjećaje …

Venera u natalnoj karti opisuje i shvaćanje o ljepoti, čovjekovoj vječnoj životnoj inspiraciji. Venera u znakovima Zodijaka simbolizira vaš unutarnje tendencije koje se odnose na vaša shvaćanja o ljubavi i na značaj koji dodjeljujete ovoj najintimnijoj strani vašeg života. Znak u kome se nalazi Venera u natalnoj karti opisuje vaša reagiranja u ljubavi i načine na koje izražavate vaša najdublja i najsuptilnija osjećaje u ljubavi. Odnosi koje Venera gradi sa drugim nebeskim tijelima u određenom položaju u natalnoj karti i horoskopu otkrivaju potencijalna dešavanja na polju ljubavi kao i šanse i mogućnosti vezane za financijsku stranu vašeg života.

Tarot, astrologija, numerologija