Retrogradna Venera

Strange_VenusOsobe u čijem se horoskopu (u trenutku rođenja) našla retrogradna Venera (bilo da se radi o muškarcima ili ženama) su veoma nestalne prirode. Ovim osobama je teško vezati se u ljubavi i stupiti u brak. Kod ovih osoba je izražena sklonost ka upuštanju u tajne ljubavne veze i ovakva Venera je često pokazatelj nezrelog i površnog ulnog) shvaćanja ljubavi. Međutim, ukoliko je retrogradna Venera u horoskopu dobro aspektovana sa Suncem ili Marsom, ove osobe imaće šanse da se poprave i da sve dobije drugačiju konotaciju. U slučaju dobro aspektovane retrogradne Venere, osoba može imati sasvim zadovoljavajući i kvalitetan ljubavni životbračni život joj u potpunosti može predstavljati zadovoljstvo.

Poznato je da je još prije više tisuća godina drevna civilizacija Maja poštovala utjecaj Venere i pridavala ogroman značaj kretanju ove planete na planiranje svakodnevnih životnih akivnosti. Naime, Maje su pažljivo pratile kretanje planeta Venere i usklađivali svoje ratne planove s njezinim kretanjem. Retrogradno kretanje Venere Maje su smatrale vrlo opasnim razdobljem kada su morali biti na dodatnom oprezu iu stanju pripravnosti zbog mogućih napada od strane neprijatelja ali i same Maje su za vrijeme retrogradacije Venere planirale osvajačke napade na svoje neprijatelje.

Retrogradacija Venere se odražava na dvije životne sfere: na ljubavnu i na financijsku. Tijekom ovog razdoblja naglašena je opasnost od javljanja emotivne nesigurnosti na polju ljubavi. Do javljanja emotivne nesigurnosti obično dolazi uslijed nedovoljnog razumijevanja, nedovoljne tolerancije kao i uslijed ostavljanja dojma postojanja želje za indiferentniji ponašanjem kada je u pitanju razmjena nježnosti i najdubljih pozitivnih emocija u ljubavnoj vezi ili u braku. Ovo je, dakle, razdoblje u kome je izvjesnije javljanje snažnije disharmonije u ljubavnom odnosu za one koji su u ljubavnoj vezi ili u braku. Za usamljene ovo može biti razdoblje neispunjenih želja i očekivanja na polju ljubavi. Naročito je poželjno biti na oprezu kada je u pitanju planiranje braka jer se razdoblje retrogradne Venere smatra nepovoljnim kada je u pitanju planiranje takvih važnih životnih događaja.

Ukoliko je u trenutku Vašeg rođenja na nebu bilo retrogradno kretanje Venere to daje snažne indicije da ćete tijekom života biti oprezniji i rezerviraniji kada je u pitanju izbor za dubljim vezivanjem u ljubavi. To, međutim, ne znači da zasigurno nećete imati sreće u ljubavi, već znači da ovakva Venera može usporavati proces ostvarenja sretnog braka i može Vas tjerati da ulažete mnogo više energije i truda nego što je to obično potrebno kako bi Vam se ostvarile želje u ljubavi .

Na polju financija treba biti posebno obazriv tijekom trajanja perioda retrogradnosti Venere kada je poželjan dodatan oprez prilikom raspolaganja novcem. Ovaj period se smatra osobito opasnim kada je u pitanju zaduživanje odnosno uzimanje pozajmica, trgovina nekretninama, investiranje novca odnosno ulaganje novca prilikom započinjanja nekog posla jer je naglašena izraženija opasnost od krive procjene kao i od neumerenijeg i neopreznijeg raspolaganja novcem. Ovaj period se također smatra nepovoljnim i za kupovinu nakita kao i nekih drugih vrednijih i skupocenijih stvari.

Tarot, astrologija, numerologija