Ljubimac prema horoskopskom znaku

Imati kućnog ljubimca, ozbiljna je odgovornost, a najvažnije je odlučiti kakva vrsta kućnoga ljubimca Vam najbolje odgovara. Horoskopski znak nam može pomoći kako bismo izabrali idealnoga kućnoga ljubimca.

Ovan

aridoberZa Ovna je važno da mu ljubimac bude temperamentan, da je u stanju nositi se sa svojim gospodarem i također sa samim sobom. Naravno da ne mislimo na predatora, nego na hrabroga psa. To može biti Doberman ili jedna vrsta terijera. Od mačaka najviše odgovara perzijska mačka. Ako ste u mogućnosti, možete nabaviti i ovcu ili ovna, oboje su dobar izbor.

Bik

taucatUdobnost je vrlo važna za Vas, zato Vam odgovara jedna sobna mačka, međutim, samoodređenje Bik teško podnosi. On očekuje da je ljubimac dobro prilagođen gospodaru. Stoga mu odgovara izričito miran ljubimac koji ne zahtijeva previše pozornosti. I kod psa se također treba odlučiti na mirnu vrstu koja nije previše temperamentna.

Blizanci

geminiparrotPrilagodljivi su, stalno se kreću, nemirnoga su tipa, pa im zato odgovara i ljubimac sličnoga tipa. Za blizance su i ptice odličan izbor. Postoji puno vrsta papagaja koji im odgovaraju, a leptire obožavaju. Kada bih bili u mogućnosti, čak bi i o jednoj egzotičnoj životinji vodili brigu.

Rak

cancturtKarakteristike za ovaj tip su: staloženost, predanost i želja za njegu. Obožavaju oklopne životinje kao što su kornjače, ali i ribe i male glodavce. Može to biti mali bijeli miš ili morsko prase koji je pravi izbor za njih. S obzirom na osobnost Raka, usvojili bi životinju iz skloništa ili ozlijeđenu.

Lav

leodogPrema horoskopu ovaj horoskopski znak je toploga srca i voli ako ga bezuvjetno vole. Gajite duboka osjećanja prema drugima, a niti očekivanja Vam nisu mala, stoga Vi trebate odabrati jednog čistokrvnoga psa. Njega možete odgajati, možete puno aktivnosti imati s njime. Pronaći ćete vjernoga pratioca u njemu.

Djevica

virdogPotrebe djevice za ljubavlju i čistoćom su velike, tako možemo biti sigurni da će kućnog ljubimca držati u najboljim mogućim uvjetima. Pogodna sorta za Vas su psi i mačke koji su kratkodlaki ili bezdlaki, ali možemo reći da biste dobro vodili brigu o svim ljubimcima.

Vaga

libcatVaga je taktična i društvena, ali često se uvrijedi. Zato njegovoga ljubimca ne trebate pred njime kritizirati. Ljepota i elegancija su važne stavke za njega, stoga je rijetka vrsta mačke idealan izbor za njih. Kućni ljubimac će u isto vrijeme biti najmiliji, ali ipak neovisan.

Škorpion

scochaSvrhoviti su, ali i tvrdoglavi. Pošto se lako naživciraju, odgovara im miran pas dobroga srca. Vole glodavce, ali s mačkama nisu uvijek u dobrom odnosu. Mogu držati i egzotične životinje kao što je gušter ili kameleon.

Strijelac

sagittdogPrema horoskopu su optimistični, vole životinje i prirodu, vole slobodu i ljeniji su tip zbog čega ne vode uvijek brigu o kućnim ljubimcima kao što bi trebali. Nažalost, početni entuzijazam brzo splasne, zbog čega im je potreban ljubimac koji je čist i ima dobre manire. Najbolja opcija je ako ljubimca dobiju iz skloništa ili od prijatelja koji je već prošao prvu fazu edukacije.

Jarac

capdogImaju praktične, zamišljene i mješovite osjećaje prema domaćim životinjama jer misle da trebaju imati one životinje od kojih imaju koristi. Unatoč tome, obožavaju mnoge životinje. Uglavnom im najbolje odgovara jedan dobar pas čuvar jer ne iziskuje puno pažnje i brige. Također pazi na kuću.

Vodenjak

aquabirdVodenjak je drag, društven i brižan, ali zbog netočnosti treba izabrati ljubimca kojega može ponijeti sa sobom. Može to biti pas, mačka ili egzotična mala životinja. Zapravo, privlače ih ptice, tako da bih odgovarao jedan Beo ili Afrički sivi papagaj koji uz pažljivoga vlasnika lako može naučiti pričati.

Ribe

piscdogBrižnog su tipa, puni ljubavi koji rado služi svoje životinje. Podjednako voli mačke i pse. Potrebna im je životinja koja je posebna i koju mogu svemu naučiti. Psi manjeg uzrasta, ošišani kao lavovi su im idealni, kao i veći posebniji psi.

Tarot, astrologija, numerologija