Ljubavni horoskop Vodenjak-Vaga

ljubavvodenjakvagaVaga i Vodenjak mogu ostvariti snažniju povezanost na ljubavnom polju ali nerijetko im je za to potrebno više vremena kako bi bolje upoznali svoje međusobne razlike i karakteristike koje nisu odmah tako jasno vidljive. Kod Vage i Vodenjaka ljubavne strasti se mogu razvijati sporije tako da u ljubavnoj vezi (naročito u početku ljubavne veze) može nedostajati snažnija ljubavna strastvenost koja bi dodatno učvrstila bliskost među njima. Vaga pod utjecajem Venere, svog vladara, u ljubavnoj vezi s Vodenjakom teži ka ostvarenju snažnije emotivne bliskosti očekujući od voljene osobe da dovoljno jasno ispoljava svoja iskrena ljubavna osjećanja dok Vodenjak pod utjecajem Urana, svog vladara, često može željeti da u ovakvoj ljubavnoj vezi na neke neobičnije načine pokuša iskaže svoje osjećaje i svoju naklonost pa takve razlike u očekivanjima u ispoljavanju osjećanja, u mnogim situacijama mogu doprinijeti ostavljanju pogrešnog dojma i mogu poticati javljanje brojnih nesporazuma.

Vodenjak pod utjecajem Urana češće ume ugodno da iznenađuje Vagu kako nekim zanimljivim i originalnim poklonima tako i nekim drugim vidovima svoje pažnje što Vagi obično veoma imponuje i to može u nekim situacijama nadoknaditi Vodenjakovo oskudnije ispoljavanje nježnosti, u smislu da u takvim situacijama Vodenjak Vagi može popraviti raspoloženje. Međutim, za ostvarenje potpunije i trajnije sreće, Vagi ipak može biti potrebna veća količina nježnosti tako da bi Vodenjak trebalo više da se potrudi kako bi njihova ljubav cvjetala i kako bi postala plodna i neraskidiva. Vodenjak i Vaga se međutim, u većini slučajeva mogu dobro uklapati na intelektualnoj razini jer oba zodijačka znaka po elementu pripadaju zračnim znakovima. Iz navedenog razloga ostvarenje dobre komunikacije ne bi trebao biti problem u ovoj ljubavnoj priči. Ovaj ljubavni par može imati puno sličnih interesovanja i zajedničkih tema za razgovor. Čak mogu biti privučeni istim ili sličnim hobijem kojem će biti zajedno privučeni u slobodno vrijeme. Vaga kao kardinalni znak preuzima ulogu glavnog pokretača stvari u ljubavnoj vezi. Vodenjak kao fiksni znak pokazuje dovoljno spremnosti i dovoljno razumijevanja za realizaciju planova koji se odnose na njihovu zajedničku budućnost.

Vaga i Vodenjak su po polaritetu pozitivni ili Jang znaci što ukazuje na njihov otvoren, slobodan i nesputan um a to u mnogim životnim situacijama doprinosi ostvarenju boljeg razumijevanja njihovih međusobnih želja i potreba. Ova bića dakle, mogu skladno koegzistirati u ljubavnoj zajednici ukoliko se prvenstveno potrude da u dovoljnoj mjeri usklade razlike u očekivanjima koje se odnose na ispoljavanje nježnih i suptilnih ljubavnih emocija i ljubavne strasti. Ljubavna kombinacija Vodenjak i Vaga, dakle, ima šanse za uspjeh ali je neophodna međusobna suradnja tj. veća obostrana spremnost za kompromise u ljubavi kako bi se dostiglo harmonično stanje i na emotivnoj razini.

Ovo je dobra, odlična, možda i idealna kombinacija! U njoj svaki partner ispunjava sve zahtjeve onog drugog, ono što treba jednom drugi nudi, nadopunjuju se i ispunjuju. Topla, senzualna Vaga super se nadovezuje s Vodenjakovom erotičnošću i zaigranošću. Pored toga, pametna Vaga (sa svojim smislom za diplomaciju) zna kako zaobići Vodenjakovu tvrdoglavost – i to je odlično, jer na Vodenjaka se ne može ići frontalno. Vagi će pak goditi Vodenjakova potpora u ovom nesigurnom svijetu. Takva potpora riješit će ih mnoštva prizemnih i isključivo realnih briga, a s druge strane dati im mogućnost da razmišljaju o zabavnijim stvarima – na primjer o zabavi i provodima! Oba partnera vole izlaziti i družiti se s prijateljima, a barem njima prijatelja ne nedostaje. Međutim, to ne znači da će radi prijatelja zaboraviti na partnera i ostaviti ga da čeka kod kuće!

Probleme će rješavati pametno: čak i kad se pojave (jer problema uvijek ima), ova dva znaka će ih znati riješiti bez žučnih svađa koje karakteriziraju neke druge astrološke kombinacije. Ako baš moramo tražiti nešto na što moraju paziti, evo: mišljenje drugih značit će vrlo malo Vodenjaku i on zato neće shvatiti zašto njegovu Vagu tako lako mogu raniti zli jezici. Možda će ponekad smatrati partnera preosjetljivim radi toga – onda bi pak Vaga mogla Vodenjaka početi smatrati bezosjećajnim. Ali to nije problem koji se ne može riješiti sa samo malo otvorenog razgovora! Ovaj par će biti sretan zauvijek, čak i ako seks ne bude spektakularan.

Tarot, astrologija, numerologija