Ljubavni horoskop Vodenjak-Ribe

ljubavvodenjakribeVodenjak i Ribe spada u red kompliciranih ljubavnih astro kombinacija. Ova zračno – vodena kombinacija nerijetko ne obećava lako i jednostavno postizanje željene harmonije u slaganju. Ribe kao vodeni znak upušta se u ljubavnu vezu vođen svojom snažnom intuicijom i osjećajima dok Vodenjak kao zračni znak u ljubavi nastoji se upravlja prevashodno svojim razumom. Element voda suštinski određuje znak Ribe kao nježno, romantično, osjećajno, požrtvovano i emotivno ranjivo biće koje je u ljubavi posvećeno, privrženo i koje se snažno veže za svoju voljenu osobu. Element zrak Vodenjaka određuje kao razumno biće i ovaj element kod Vodenjaka potiče želju za intelektualnim druženjem i za ostvarenjem ljubavne veze koja će biti poticajna u tom pogledu. Kada je riječ o osjećajima, Vodenjak u ljubavi često ostavlja dojam emotivno “hladne” osobe. Evidentno je da među njima postoje razlike u očekivanjima tako da u ovoj ljubavnoj priči može doći do većeg nezadovoljstva i do razočarenja uslijed neispunjenih očekivanja.

Znak Ribe će od Vodenjaka češće očekivati ​​veću privrženost i predanost u ljubavnoj vezi i veću količinu nježnosti, romantike i strasti kao i otvorenije i jasnije ispoljavanje ljubavnih osjećanja, dok će Vodenjak u ljubavnoj vezi sa znakom Ribe očekivati ​​ostvarenje plodnije komunikacije o stvarima koje su njemu zanimljive, priželjkivaće od Ribe da bude duhovitiji i na neki originalan način zanimljiviji. Vodenjakom vlada Uran, znakom Ribe Neptun. Međudejstvo ovih planeta vladara ukazuje na to da Ribe i Vodenjak posjeduju potencijal za postupno poboljšanje kvalitete svog slaganja u ljubavi ukoliko nauče kako da bolje usklade svoje energije. Također, poželjno je i postojanje njihove dovoljne spremnosti na kompromise i na niveliranje međusobnih razlika kao i dovoljno tolerancije, strpljenja i uvažavanja uzajamnih navika i potreba u ljubavnoj vezi.

Vodenjakov pogled, pod utjecajem Urana, može biti gotovo uvijek okrenut ka budućnosti s težnjama usmjerenim ka pravljenju planova za osvajanje ljepše zajedničke budućnosti s voljenom osobom, dok Neptun kod Ribe potiče idealistička i duhovna stremljenja, kreativnost, maštovitost i sanjarenja. Vodenjak može utjecati povoljno na Ribe usmjeravajući njegovu kreativnu energiju u pravcu ostvarenja konstruktivnih i realno izvodljivih životnih planova/ciljeva, dok znak Ribe svojom maštovitošću i umjetničkim nadahnućem može uvelike proširiti i obogatiti Vodenjakov pogled na budućnost. U tom smislu ovaj ljubavni par smatra se vrlo komplementarnim. Ovakav astro spoj bi mogao pod povoljnim okolnostima postupno izgraditi jako inspirativnu ljubav punu nadahnuća, čijom jačinom Vodenjak i Ribe mogu zajedno “osvojiti svijet” dok, pod nepovoljnim okolnostima ovaj ljubavni par može predstavljati vrlo nesigurnu i kaotičnu ljubavnu mješavinu.

Partneri rođeni pod ovim znakovima mogu razviti sretnu vezu, ali će im za to trebati mnogo truda! Ribe su po prirodi zahtjevne, odnosno od partnera neprestano zahtijevaju da mi pokazuje i dokazuje pažnju i ljubav. Vodenjaka će to vrlo brzo početi zamarati, jer on prije svega vjeruje da se svaki čovjek mora razvijati samostalno i da svatko od nas snosi odgovornost za to što će postići u životu i kako će se pri tome osjećati. Vodenjak cijeni obiteljski život, ali cijeni i slobodu. Što Riba bude više tonula u dubine lošeg raspoloženja i plačljivosti, što više bude tražila da ju partner mazi i pazi, Vodenjak će se više udaljavati od nje jer ga takva ovisnost guši. I tako se zatvara krug: Riba traži pažnju, Vodenjak pak osjeća da ga takav čvrst zagrljaj guši i odmiče se tražeći malo zraka. Na kraju Riba to osjeti kao nedostatak ljubavi i traži još više pažnje ne bi li vratila vjeru u partnerove osjećaje.

Ako partneri u jednom trenutku ne prekinu tu suludu igru i ne porazgovaraju iskreno i otvoreno o onome što ih muči, situacija će se pretvoriti u pravu melodramu u kojoj će se oboje osjećati frustrirano i depresivno. A to bi bila šteta, jer ih s druge strane povezuju mnoge zajedničke karakteristike, prije svega ljubav prema obiteljskom životu i stvaranju sigurnog doma ispunjenog ljubavlju. Zreli partneri pronaći će put i riješiti probleme koji ih razdvajaju, i stvoriti vezu čvrstu poput stijene.

Tarot, astrologija, numerologija