Ljubavni horoskop Vodenjak-Rak

ljubavvodenjakrakRak i Vodenjak je ljubavni par koji često ne stiže s lakoćom “do zvijezda” kada je u pitanju slaganje u ljubavi. Nježni, topli, obiteljski i brižljivi Rak se osjeća sigurno, ispunjeno i ostvareno pod okriljem toplog obiteljskog doma dok buntovni i rezervirani Vodenjak s kozmopolitskim pogledom na život prije pretenduje da bude domaćin nekog neobičnog šou programa nego domaćin obitelji. Raku je dakle, najprijatnije i najudobnije u svojoj kući dok Vodenjak žudi da se svuda osjeća kao kod kuće. Osjećajni Rak voli ugadja i da brine o potrebama svoje voljene osobe pa ponekad može čak i da pretjera u tome ponašajući se poput posesivno brižljive majke koja stalno strepi što nezavisnoj Vodenjaku obično neće imponirati jer može ovakvo Rakovo ponašanje shvatiti kao njegovu želju za pokušajem kontroliranja i nadgledanja njenog ponašanja. Rak u ljubavi može biti najčešće ispunjen velikom srećom i radošću u onim situacijama kada može otvoreno iskazuje svoja najsuptilnija osjećaje u svojoj ljubavnoj vezi i kada može dobiti od voljene osobe zauzvrat pregršt nježnosti i češće izljeve ljubavnih osjećanja dok se Vodenjak često bolje snalazi u prezentiranju svojih ideja koje se tiču ​​želja za mijenjanjem svijeta dok joj može biti manje komotno onda kada noću u tišini zajedničke postelje treba svojim ljubavnim riječima “ugrije” srce svojoj voljenoj osobi odnosno Raku.

Rak je po polaritetu Jin ili negativan znak dok je Vodenjak Jang ili pozitivan znak što ukazuje na njihovu češću neusklađenost želja i planova kada je u pitanju organiziranje zajedničkog slobodnog vremena. Rak kao Jin znak može biti zatvoreniji i nezainteresovaniji po pitanju vođenja aktivnijeg društvenog života i može se u tom pogledu teže prilagoditi željama Vodenjaka jer Vodenjak kao Yang znak pokazuje veliko zanimanje ne samo za aktivniji društveni život na privatnom planu već želi biti uključena u društvena zbivanja mnogo šireg dijapazona i da se izražavanje njezinih humanističkih i altruističkih uvjerenja na daleko čuje. Rak kao Jin znak može biti subjektivniji dok je Vodenjak kao Yang znak objektivnija. Rak kao kardinalni znak pokazuje potrebu za stalnim uvođenjem pozitivnih promjena u svojoj ljubavnoj vezi unutar obitelji dok Vodenjak kao fiksni znak nastoji biti usredotočena na Rakove prijedloge i želi učvrsti svaku pozitivnu promjenu što predstavlja dobru stranu ove ljubavi. Bitno je da Rak bude uvijek u dovoljnoj mjeri motiviran poduzimati pozitivne akcije jer kada se kod Raka pojavi nemotivisanost i nezainteresiranost odnosno kada izgubi strpljenje i želju da se bori za svoju ljubav, teško da će Vodenjak preuzeti ulogu inicijatora pozitivnih promjena u ovoj ljubavnoj vezi.

Vladar Raka je Mjesec što ukazuje na intenzivnu osjećajnost, pojačanu intuiciju i na okrenutost obitelji i kućanstvu kao i na poštivanje tradicionalnih vrijednosti. Vladar Vodenjaka je Uran koji Vodenjaku dodjeljuje ekscentričnost, kozmopolitizam, pronalazaštvo, idealizam kao i napredan i moderan način razmišljanja. Pošto se radi o dvije sasvim različite prirode, Rak u ljubavnoj vezi s Vodenjakom može često imati dojam kako Vodenjak ne mari previše za njegove potrebe i kako će prije naći vremena za sve drugo nego za njegovanje njihove ljubavi, zbog čega može ovu ljubavnu vezu smatrati nepouzdanom . S druge strane, Vodenjaku se najčešće neće mnogo dopasti povremeno izraženija inertnost, pasivnost, pretjerano moralisanje i stroga tradicionalnost kod Raka tako da zbog ovakve moguće nedovoljne usklađenosti njihovih međusobnih stavova, planova i potreba može biti naglašenija opasnost od učestalijeg emotivnog zahlađenja njihovog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze. Međutim, uz obostranu spremnost na prihvaćanje i bolje usklađivanje različitosti vremenom se može postići zadovoljavajući sklad u slaganju ovih horoskopskih znakova u ljubavi što umnogome ovisi i od ostalih relevantnih aspekata za ljubav u osobnim horoskopima Vodenjaka i Raka.
Nemojte očekivati da će vam zvijezde previše pomoći u ovakvoj kombinaciji – na Vama je da spasite vezu! Iako partnere rođene u ovim znakovima vežu mnoge zajedničke crte, onih nekoliko koje ih razlikuju mogle bi se pokazati preznačajnima za opstanak veze. Vodenjak je po prirodi sklon zabavama i društvenom životu, a to neće odgovarati povučenom raku koji najviše cijeni mirne večeri u okrilju sigurnosti doma. To ne znači da će vodenjak po svaku cijenu planirati odlazak u Amazonu ili uspon na Himalaju, ali i ono malo avanturizma kojeg se usudi predložiti moglo bi zabrinuti raka.

S druge strane, ta rakova smirenost sve će više mučiti vodenjaka kojem će uz tako pasivnog partnera ubrzo postati – dosadno. Problem je u tome što vodenjak uvijek traži što veće društvo, dok su raku važniji međusobni odnosi isključivo dvoje ljudi. Rak nije osobito sklon kompromisima i neće imati sluha za partnerove mušice. Vodenjak se pak ne voli previše vezivati i obvezivati, pa će i to mučiti raka koji je ovisan o vrlo bliskim i tijesnim vezama koje partneru ostavljaju malo slobode. Neko vrijeme dobro će se slagati u krevetu, ali kad iz spavaće sobe zakorače u ostatak stana moglo bi doći do velikih problema. Ovakva veza moći će uspjeti jedino uz veliki trud i popustljivost oba partnera, ili u slučaju da jedan u potpunosti odustane od svojih potreba i podredi ih partnerovim za dobrobit veze.

Tarot, astrologija, numerologija