Ljubavni horoskop Vodenjak-Jarac

ljubavvodenjakjaracJarac i Vodenjak je astro kombinacija koja u ljubavi može povremeno nailaziti na ozbiljne poteškoće u slaganju. Periodi emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa mogu biti učestaliji što prijeti da vremenom, kod onih ljubavnih parova koji nisu dovoljno vješti u uspostavljanju ravnoteže i sklada u ljubavnoj vezi, dovede i do raskida ljubavne veze ili do razvoda braka. Javljanje učestalijih kriza u ovoj ljubavnoj priči može biti olakšano uslijed težeg ispoljavanja ljubavnih emocija horoskopskih znakova Jarca i Vodenjaka. Vodenjak i Jarac su kao nebo i zemlja. Vodenjak – zračni znak, Jarac – zemljani. Element zrak ima zadatak da potiče Vodenjaka na razmišljanje uključujući njegov um, tako da Vodenjak u većoj mjeri privlači intelektualno druženje. Ovakvo intelektualno druženje uključuje uživanje u konverzaciji i razmjeni mišljenja, stavova i teorija koje se odnose na neka kozmopolitska stanovišta i na globalna pitanja o čovječanstvu i humanosti, pitanja vezana za nove tehnologije, nova postignuća itd.

Element zemlja Jarcu dodjeljuje brigu o vođenju kućanstva, o uspostavljanju bolje materijalne sigurnosti doma te brigu o uspostavljanju bolje obiteljske stabilnosti. Jarac je u većoj mjeri okrenut praktičnoj strani bivstvovanja kako bi ostvario interes u pogledu unapređenja kvalitete svog života i života svoje obitelji dok može biti u manjoj mjeri zainteresiran za razmišljanja o nekim kozmopolitskim pitanjima io problemima koji se dešavaju negdje po svijetu. Evidentno je da među ovim horoskopskim znacima ne dolazi do poklapanja brojnih interesnih sfera. Jarac pod utjecajem Saturna (svog vladara) može biti okrenut prošlosti, korijenima i tradiciji. Jarac u duhu tradicije nastoji poštuje hijerarhiju, zna biti konzervativan i nerijetko radije bira starije i već provjerene i oprobane pristupe stvarima u životu. Vodenjak je pod utjecajem Urana (svog vladara) gotovo uvijek okrenut ka budućnosti, zainteresiran za novine, za suvremene načine razmišljanja, za moderne vidove komunikacije i za nove metode rada.

Na emotivnom i seksualnom planu, Vodenjak i Jarac se u mnogim situacijama ne pokazuju dovoljno vještim u adekvatnom ispoljavanju svojih emocija. Naime, Jarac je nerijetko zatvoren kada je u pitanju pokazivanje želje za razmjenom nježnosti u ljubavnom odnosu (što može biti naročito izraženo na početku ljubavne veze) dok također i Vodenjak često zna biti vrlo oskudan i rezerviran po tom pitanju. Na duže staze, ovaj ljubavni par se nerijetko ne pokazuje dovoljno kompatibilnim na seksualnom razini. Jarac od voljene osobe u ljubavnoj vezi obično traži ozbiljno obvezivanje i jasno definiran ljubavni odnos jer i sam Jarac ljubav često doživljava vrlo ozbiljno. Vodenjak u ljubavnoj vezi želi, najčešće onoliko koliko smatra prikladnim, zadržati i očuvati svoju nezavisnost i slobodu što podrazumijeva aktivnije vođenje društvenog života odnosno odžavanje kontakata u vidu aktivnijeg druženja s prijateljicama i prijateljima. Iz tog razloga, kod Jarca se može javljati i osjećaj ljubomore jer Jarcu u mnogo većoj mjeri prija i odgovara da je voljena osoba stalno pokraj njega u toplini njihovog zajedničkog obiteljskog doma. Međutim, slaganje horoskopskih znakova u ljubavi zavisi i od brojnih drugih čimbenika koji se razmatraju prilikom cjelokupne analize natalne karte odnosno osobnog horoskopa dok tumačenje slaganja sunčevih znakova predstavlja samo polaznu osnovu za dalje kompleksno tumačenje slaganja u ljubavi koje se može dobiti tek rasvetljavanju svih ostalih relevantnih aspekata u natalnim kartama odnosno osobnim horoskopima Jarca i Vodenjaka.

Ova se dva znaka načelno ne podudaraju najbolje, i da bi ovakva veza uspjela trebat će vam mnogo truda i uvažavanja partnerovih osjećaja! Oba partnera rođena u ovim znakovima imaju izrazito jak osjećaj samopoštovanja i jak ego. Ta će ih karakteristika razdvajati i neprestano uzrokovati nove sukobe: vodenjak želi zadržati svoju slobodu i nikako ne podnosi podređen položaj, a to ljuti jarca koji osjeća izrazito jaku želju za dominacijom. Ako žele ostati u vezi, naročito će jarac morati prigušiti svoju snažnu prirodu, jer ako traži slabog partnera vodenjak to nije. Vodenjak će pak s druge strane neprestano osjećati poriv i želju da izrazi svoju umjetničku i kreativnu prirodu.
Problem je što ga te ideje i inspiracija često vode u neke sanjarske, nerealne sfere, a to zakleti praktičar kao što je jarac jednostavno ne shvaća i ne odobrava.

A tek kad vodenjak zaluta u trgovinu!? Njegova spremnost da nemilice troši za lijepe stvari u kojima pronalazi ljepotu i izvor radosti užasnut će jarca, jer on lagodno raspolaganje novcem poistovjećuje s ludošću i neodgovornošću. Ova veza može uspjeti samo ako su partneri dovoljno zreli i ako se nauče boriti protiv ekstremnih crta svojeg karaktera: vodenjak mora shvatiti da život nije samo igra i da veza dvoje ljudi sa sobom nosi određenu odgovornost, a jarac će partneru ipak morati omogućiti neku razinu slobode i ravnopravnosti.

Tarot, astrologija, numerologija