Ljubavni horoskop Vaga-Ribe

ljubavvagaribeVaga i Ribe je ljubavni spoj koji se nerijetko suočava s raznim preprekama i problemima na emotivnom planu tako da ostvarenje ravnoteže i harmonije u ovoj ljubavnoj vezi može biti sporije i teže. Uglađena, skladna i primjerena Vaga u mnogim situacijama može biti zbunjena fluidnim osjećajima i nedefiniranim ponašanjem znaka Ribe. Iz tog razloga Vaga može teže razumjeti pojedine reakcije i postupke voljene osobe u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji. Zanosni, maštoviti i sanjalački znak Ribe može češće imati dojam da će sa Vagom teže ostvariti duboku, bajkovitu i idealnu ljubav za kojom čezne iz razloga što u očima Riba, Vaga često ostavlja dojam nepostojanja dovoljne dubine njenih ljubavnih osjećanja. Naime, Vaga jeste osjećajna i posvećena u ljubavi ali ne na isti način kao znak Ribe. U ovoj ljubavnoj priči poetska duša znaka Ribe biće teže “opijena” onakvim ljubavnim zanosom za kakvim joj duša u ljubavi čezne i traga.

Vaga ume da uživa u ljubavi ali ponekad ne ume dobro da se snađe iu pružanju svoje ljubavi dok znak Ribe često očekuje da mu silna ljubavna osjećanja budu uzvraćena istim intenzitetom i na sličan način. Iz tog razloga znak Ribe može češće biti promenljivijeg ponašanja a fluidnost njegovih emocija može doprinositi javljanju veće nesigurnosti kod Vage. Ribe najčešće ispoljavaju nezadovoljstvo tako što se povlače u svoj unutarnji svijet a njihova krhka osjećaji mogu biti vrlo ranjive prirode. Dovoljno je da znak Ribe uslijed nekog nesporazuma samo i posumnja u iskrenost osjećaja Vage i da ga to u velikoj mjeri “slomi i rani” njegove duboko isprepletene suptilne emocije.

Vaga je ekstrovertnije prirode jer je po polaritetu pozitivan odnosno Yang znak dok je znak Ribe introvertniji jer je po polaritetu negativan odnosno Jin znak. Ovakva razlika može praviti brojne probleme u njihovom ljubavnom odnosu jer Vaga svojom društvenošću, otvorenošću i povremenom sklonošću koketiranju u društvenim odnosima, takvim svojim ponašanjem može vrlo lako uzrokovati javljanje brojnih nesporazuma koji se lako mogu rasplamsati iu neke ozbiljnije probleme. Kod znaka Ribe se u takvim situacijama naime može javiti veća ljubomora. Znak Ribe je u tom pogledu povučeniji i subjektivniji znak i radije bi prije odabrao da nasamo sa svojom voljenom osobom (u ovom primjeru s Vagom) uživa u romantičnim zajedničkim trenucima odvojeno od svih dok mu je manje privlačna pomisao na neke aktivnije izlaske i boravak u nekoj gužvi s većom skupinom ljudi. Nasuprot tome, Vaga baš ume da uživa u izlascima, druženjima iu zabavama. Vaga kao zračni znak teži uspostaviti bolju ravnotežu između svog razuma i svojih osjećaja i nastoji na racionalan način gradi planove i organizirati svoje životne aktivnosti trudeći se pritom da svoje osjećaje tada ostavlja po strani.

Znak Ribe kao vodeni znak se jako često vodi svojim osjećajima i njegova razmišljanja i postupci mogu biti često obojeni jakim emocijama pa mu je u takvim situacijama znatno teže biti dovoljno objektivan kako u donošenju nekih važnih odluka tako iu planiranju ispunjavanja nekih svakodnevnih obveza. Ljubavni par Vaga i Ribe i iz tog razloga može teže usuglasiti svoje planove, želje i potrebe. Međutim, kako bi se dobio još kompletniji i još detaljiji uvid u sve karakteristike i specifičnosti u ljubavnom slaganju horoskopskih znakova Vaga i Ribe i kako bi se dobila adekvatnija prognostika njihove zajedničke budućnosti, potrebno je pogledati i kako su postavljene planete i ostala nebeska tijela u natalnim horoskopima ovih osoba.

Ulaskom u ovakvu vezu ne riskirate katastrofu ili sukob, ali da bi se osjećali doista sretno morat ćete se malo potruditi i prilagoditi partneru! Ovdje svakako postoji velika privlačnost, potencijal je velik ali ako ne pripaze sreća neće trajati dugo. Idemo redom: vjerojatno će sve početi lijepo, idilično, ali samo malo nepažnje i nemara i već se nad ovom vezom nadviju tamni oblaci. Razlog je tome što su oba partnera vrlo osjećajna, i još k tome teško prihvaćaju zločeste komentare okoline. Može se reći da su vrlo slični: i jedan i drugi znak nastoji svoje romantične vizije nadrediti okrutnoj realnosti koja ih okružuje. Rješenje se ovdje nameće samo po sebi, jednostavno se trebaju držati skupa i zajedno suočavati s problemima koji im se ispriječe na putu! Moraju zapamtiti da svijet ponekad i nije idealan, ali njih dvoje moraju biti zajedno i hrabriti se uzajamno.

Postoji opasnost da će se posvađati radi ljudi koji ih okružuju: dok se Vaga može sasvim fino složiti s većinom ljudi, Ribe su puno izbirljivije kad se biraju društvo. Vagu će izluđivati kritiziranje od strane Ribe. Savjet Ribama: ne pretjerujte u kritici, ne tjerajte partnerove prijatelje jer će vam se to obiti o glavu. Savjet Vagama: budite pametni i razumni čak i onda kad vaš partner nije! Inače Ribe imaju potrebu da se oslone na nekog, a Vagama će to goditi i rado će preuzeti tu ulogu (do neke mjere). Ribe bi se pak mogle osjećati ugrožene brojnim hobijima i interesima svojih partnera, ali na njima je onda da shvate da partneru moraju dati malo prostora – i ljubavi u velikim količinama. Hoće li biti sretan ovaj par? Sve govori da hoće, samo uz malo truda! Jednostavno trebaju prihvatiti partnera takvog kakav je, shvatiti njegove mane i radije naglasiti prednosti!

Tarot, astrologija, numerologija