Ljubavni horoskop Vaga-Djevica

ljubavvagadjevicaStudiozna i analitična Djevica i racionalna i razborita Vaga predstavljaju vrlo kompatibilan ljubavni spoj prevashodno na intelektualnoj razini. Ovim horoskopskim znacima međutim, može biti potrebno nešto više vremena kako bi se bolje upoznali i kako bi postupnije otkrili da imaju puno toga zajedničkog i da dijele slične poglede na život. Kod ovog ljubavnog spoja je naglašen potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog razumijevanja koje se najčešće temelji na obostranoj spremnosti na ostvarenje jasne i otvorene komunikacije u ljubavi. Slične prirode ovih dvaju horoskopskih znakova mogu dobro funkcionirati i koegzistirati formirajući harmoničnu i zdravu zajednicu. Vaga kao zračni znak nerijetko ima razvijen nesvakidašnji intelekt i razborit pristup stvarima u životu dok visoko inteligentna Djevica kao zemljani znak raspolaže zdravorazumskim i promišljajući umom tako da zajedno čine moćnu uniju koja može dobro organizirati i uskladiti svoje planove u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Perfekcionistički priroda Djevice je čini jednako zainteresiranom kako za usavršavanje sebe u intelektualnom smislu tako iu estetskom pogledu, pa zato nije ni čudo što su mnoge najprivlačnije osobe na svijetu rođene baš u znaku Djevice. S druge strane, profinjena, šarmantna i elegantna pojava Vage za koju je poznato da uživa u dotjerivanju i uljepšavanju (uslijed utjecaja njenog vladara-Venere) je čini podjednako privlačnom poput Djevice tako da Vaga i Djevica još pri samom upoznavanju mogu osjetiti jaču privučenost fizičkim izgledom i snažnu seksualnu privlačnost i zaljubljenost već na prvi pogled. Djevicom vlada čudesni Merkur, planeta komunikacije i intelekta dok Vagom vlada božanstvena Venera, planeta ljepote, ljubavi, umjetnosti, estetike… međudejstvu ovih nebeskih tijela pospješuje i intenzivira druženje, potiče nesputano i lako ispoljavanje najdubljih i najsuptilnijih ljubavnih emocija i doprinosi ostvarenju otvorene komunikacije . Planete vladari horoskopskih znakova Djevice i Vage donose podjednako zadovoljstvo kako na mentalnom nivou međusobnog slaganja tako i na čulnom.

Vaga je kardinalni znak što ukazuje na njen poduzetnički i pragmatični duh i na veću spremnost na poduzimanje akcija i promjena koje bi utjecale pozitivno na dodatno poboljšanje kvalitete slaganja u ljubavi. Djevica je promjenjivi znak što ukazuje na fleksibilnost i na spremnost na adaptiranje različitim okolnostima što doprinosi da se njihovi zajednički planovi koji se odnose na budućnost mogu lakše realizirati. Djevica je negativan (Jin) znak što ukazuje na njenu introvertiranost, subjektivnost i na određenu zatvorenost prema vanjskom svijetu dok je Vaga pozitivan (Jang) znak što ukazuje na njenu ekstrovertnost tj. na otvorenost za intenzivnije i aktivnije održavanje interpersonalnih odnosa. U ovoj razlici se krije i potencijalna skrivena opasnost za javljanje disharmonije u slaganju Djevice i Vage jer Djevica nastoji održavati red u ljubavnoj vezi i nastoji na strogoj perfekciji u ljubavi dok Vaga može povremeno ispoljavati sklonost koketiranju u društvu što se nimalo neće dopasti Djevici. Iz ovog razloga mogući su češći nesporazumi i javljanje veće ljubomore i većih problema u njihovoj ljubavnoj vezi.Međutim, kako bi se dobio adekvatan uvid iu sve ostale specifičnosti i pojedinosti koje sa sobom nosi ova kombinacija znakova u ljubavi, potrebno je analizirati i kako su pozicionirani i međusobno aspektovani: Mjesec, Venera, Mars i Merkur u natalnim horoskopima Djevice i Vage. Uvidom u sve čimbenike iz osobnih horoskopa dolazimo do jasnije slike i do prave suštine njihovog slaganja u ljubavi.

Postoje velike razlike u karakterima ova dva znaka. Djevicu više zanimaju materijalne stvari nego seks; za vagu, to je jednostavno neoprostivo! Djevica će doduše poraditi i zaraditi za novi televizor, perilicu rublja ili suđa, ali vaga bi radije da su to vrijeme proveli zadihani ispod plahti. Pa onda idemo dalje: djevica je više tip koji uživa unutar svoja četiri zida, a vaga ima neprestanu potrebu za izlascima i druženjem! Zamislite scenu u kojoj vaga pokušava djevicu pomaknuti iz fotelje, a za to vrijeme djevica frustriranu vagu uvjerava da im je kod kuće bolje i zanimljivije nego u nekim zadimljenim i bučnim javnim prostorima. Sljedeća scena koja nam pada na pamet je vaga koja s napola spakiranim koferima juri van iz stana… Ali i djevica će ponekad izgubiti strpljenje! Poznato je da vaga ponekad neumjereno troši, ali djevica nema baš puno razumijevanja i grozi se tih navika. Sad je opet vaga povrijeđena i smatra da je djevica sitničava i nefleksibilna.

Doista nije nerealna situacija u kojoj vagi sve to to dosadi, i jednostavno odluči potražiti potporu negdje drugdje. Iako djevice radije razmišljaju o novcu i poslu, bolje im je da ne zaborave na ovu sklonost vage. Kao i uvijek u životu, i ovdje vrijedi da je bolje spriječiti nego liječiti. Ova veza je vrlo komplicirana i traži neprestano prilagođavanje partnera, a faktor koji će unositi nemir bit će uglavnom vaga (osobito ako je žena). Ali ne odustajte odmah – potrudite se malo i vidjet ćete da i ovakav par može uspjeti!

Tarot, astrologija, numerologija