Ljubavni horoskop Strijelac-Vaga

ljubavstrijelacvagaVaga i Strijelac je u osnovi vrlo skladan par, odnosno to je često ljubavni spoj srodnih duša. Još pri samom upoznavanju između Vage i Strijelca se može pojaviti neodoljiva privlačnost. Prirode ovih horoskopskih znakova mogu biti usklađene u mnogim segmentima ljubavnog života. Kod Vage je naglašena ljubav za ljepotom odnosno harmonijom kako u svakodnevnim stvarima u životu tako iu umjetnosti. Radoznao i filozofski nastrojen duh Strijelca često je okupiran razmišljanjima o krupnim pitanjima koja se tiču ​​dublje spoznaje realnosti. Ljubav prema ljepoti – skladu koja je izražena kod Vage i ljubav prema mudrosti koja je prisutna kod Strijelca su komplementarne potrebe koje mogu doprinijeti formiranju zdrave, ispunjene i sretne ljubavne zajednice koja će se u mnogim segmentima temeljiti na usuglašenim potrebama, planovima i željama ovog ljubavnog para .

Vaga pod utjecajem Venere svog vladara, ispoljava potrebu za ostvarenjem harmoničnog i uravnoteženog ljubavnog odnosa kako na čulnom / tjelesnom razini tako i na dubljoj / duhovnoj razini. Strijelac pod utjecajem Jupitera svog vladara, ispoljava potrebu za ostvarenjem ljubavne veze koja može potaknuti i proširiti vidike i pružiti neizmjerno opuštanje i uživanje. Rezultat udruženih energija Venere i Jupitera u ljubavnoj vezi Vaga i Strijelac je eksplozija ljubavnih osjećanja, puno sličnih interesovanja, podudarni stavovi o poimanju moralnih vrijednosti, ljubav prema umjetnosti i filozofiji ali i želja prema luksuzu. Venera i Jupiter stvaraju snažnu privlačnost, potiču strast i doprinose trajnosti ljubavne povezanosti između Vage i Strijelca. Vaga je kardinalni znak dok je Strijelac promjenjivi znak. Energija kardinalnih znakova potiče na akciju i na organiziranje aktivnosti tako da je Vaga u ovoj ljubavnoj priči preduzimljiva i inicijator je dešavanja i promjena. Energija varijabli znakova služi adaptiranju okolnostima kao i prihvaćanju promjena. U ovom pogledu ljubavni par Strijelac i Vaga se pokazuje jako kompatibilnim jer kod njih nerijetko postoji dovoljno spremnosti na zajedničke dogovore i kompromise u cilju kreiranja planova vezanih za zajedničku budućnost. Strijelac je vatreni znak dok je Vaga zračni znak. Ova vatreno / vazdušna kombinacija obećava poklapanje kako na emotivnom / strastvenom razini tako i na intelektualnoj razini.

Po polaritetu, Vaga i Strijelac su pozitivni odnosno Jang znaci što ukazuje na njihovu ekstrovertne prirodu odnosno na otvorenost, objektivnost i na visoku razinu samopouzdanja. Ovakva pripadnost ukazuje na dobro usklađivanje potreba i planova kada je u pitanju organiziranje zajedničkih trenutaka i slobodnog vremena kao i kod planiranja nekih važnih životnih aktivnosti. Ključni čimbenik koji može doprinijeti povremenom narušavanju ravnoteže u ljubavnoj vezi ili braku je ljubomora. Strijelac je slobodnijeg duha i teži ka ostvarenju veće neovisnosti za što Vaga ponekad neće pokazati dovoljno razumijevanja jer su težnje Vage u osnovi usmjerene ka ostvarenju ljubavne i obiteljske stabilnosti dok u tom pogledu Strijelac na Vagu može često ostavljati dojam nesigurne, nepouzdane i nedovoljno obiteljske osobe. Kod Vage se češće može javljati sumnja u iskrenost Strelčevih osjećanja i namjera što može doprinositi javljanju nesporazuma i razmirica koje se vremenom mogu rasplamsati i proširiti iu veća neslaganja ukoliko ne pronađu adekvatno rješenje za prevladavanje ovakvih problema u ljubavi.

Ljudi rođeni u znaku strijelca vole avanture, pa vagama nikada neće biti dosadno uz njih – jednako kao što i vage vole uzbuđenje, pa će strijelci uz njih doći na svoje. Jedini problem leži u tome što se strijelac, negdje duboko u sebi, ne voli zadržavati na jednom mjestu; i kad to kažemo, ne mislimo na geografske pojmove, nego na jedno mjesto u smislu jedne veze, jednog ljubavnika i jednog partnera. On cijeni svoju slobodu i neovisnost, pa makar sve drugo propalo! Vaga traži nešto potpuno suprotno: pouzdanost. I kako sad pomiriti te razlike?

Vezivni faktor u ovoj vezi bit će vaga: šarmantna, pametna i vješta u diplomaciji znat će kako zainteresirati strijelca i onda ga zadržati uz sebe. Smislit će mu zabavu, toliko zabave da ga zadrži uz nju i da mu zauvijek izblijede sjećanja na ugodne dane lutanja. S druge strane, strijelac će zadržati vagu ako smiri temperament i uvjeri partnera da može biti odgovoran, da se na njega može osloniti. Ako ste strijelac i upravo govorite da je to nemoguće, da previše tražimo od vas, zaboravite na te isprike! Sve u svemu, ako uspije nadvladati razlike i opasnosti koje eventualno vrebaju na njih, ovaj par bi mogao ostvariti jako dobru vezu – kako kratkotrajnu, tako i dugotrajnu (pa možda jednog dana i brak).

Tarot, astrologija, numerologija