Ljubavni horoskop Strijelac-Ribe

ljubavstrijelacribeStrijelac i Ribe ljubavni je spoj koji na početku svoje ljubavne veze može razviti vrlo strastven ljubavni odnos na seksualnoj razini. Strijelac na početku ljubavne veze može biti jako uzbuđen i snažno privučen maštovitim i umjetnički nastrojenim znakom Riba dok znak Ribe na početku ove ljubavne veze može biti vrlo fasciniran veselom, bezbrižnom, optimističnom i duhovitom pojavom znaka Strijelca. Strijelac i Ribe je astrološka kombinacija koja, međutim, ne obećava naročito duboke ljubavne emocije ili romantičnu ljubav na duže staze. Ovim horoskopskim znacima je u ljubavi često potrebno znatno bolje razumijevanje i bolje “osluškivanje” međusobnih želja i potreba kako bi lakše dosegnuli harmonično slaganje u ljubavi.

Za Ribe i Strijelca u astrologiji često vrijedi da ne spadaju u kompatibilan ljubavni spoj iz razloga što se njihovi međusobni planovi i očekivanja na polju ljubavi često ne poklapaju u dovoljnoj mjeri. Ribe kao vodeni znak suštinski je duboko emotivno biće koje može imati brojna i velika očekivanja od svoje ljubavne veze i čije želje su usmjerene ka pronalaženju srodne duše tj. voljene osobe koja će istim intenzitetom uzvratiti ljubavna osjećanja. Ljubavna osjećaje Riba su snažna, često postojana, nježna i romantična. Znak Ribe je neiscrpan izvor najtananijih ljubavnih osjećaja pomoću kojih je moguće izgraditi čarobno raskošnu bajkovitu ljubav. Znak Ribe žudi za ostvarenjem takve ljubavi ali da li ljubav o kojoj sanja može ostvariti sa Strijelcem?

Strijelac kao vatreni znak zna biti neodoljivo šarmantno biće čija duša je ispunjena ogromnom količinom strasti koja je nalik na “vječno živu vatru” što beskrajno plamti u duši njegovog bića. Svoju strastvenost u ljubavi Strijelac je gotovo uvijek spreman pokazati u ljubavnoj vezi. Strijelcovo avanturističko biće hrani se uzbuđenjima i novim energijama ljubavi. Ali osjećaji Strijelca nerijetko mogu biti i promjenjivi i prolazni što ovisi o tome da li ga ljubav sa voljenom osobom u dovoljnoj mjeri inspirira i da li mu otvara vrata novih vidika i obogaćuje njegov život nekim novim neslućenim mogućnostima. Strijelac za Ribe može biti nedovoljno ozbiljan kada je u pitanju prihvaćanje obveza i odgovornosti u ljubavnoj vezi. Znak Ribe može često imati dojam da je veza sa Strijelcem nesigurna i da ne vodi u pravcu ostvarenja svijetle zajedničke budućnosti.

Strijelac u vezi sa znakom Riba može imati dojam da je ova ljubav ponekad suviše opterećujuća, zahtjevna, iscrpljujuća i opsesivna. Strijelac se u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji horoskoskih znakova ponekad može osjećati “zarobljeno” jer može imati dojam da takva ljubav na neki način može “gušiti” njegovu prirodnu potrebu za ostvarenjem dovoljne neovisnosti i slobode. Kod ovakve kombinacije horoskopskih znakova u ljubavnoj vezi može biti potrebno i znatno više ulaganja truda, međusobne pažnje, ugađanja i spremnosti na kompromise. Ukoliko u natalnim kartama tj. u osobnim horoskopima Strijelca i Riba prevladavaju harmonični usporedni aspekti i planetarne pozicije koje su “zadužene” za uspjeh i sreću u ljubavi, ljubavna veza ovog ljubavnog para ima velike šanse za opstanak.

Želite li da ova veza uspije? Pa potrudite se onda, uvažite malo i partnerove potrebe! Ova veza dobro će započeti u krevetu, uz puno strasti i uzbuđenja – ali lako je moguće da sve i završi ovdje! Njihova je kompatibilnost ograničena na podjednaku razinu strastvenosti i ljubavne maštovitosti. Problem je što Riba želi partnera na kojeg se možete osloniti i kojem može vjerovati, ali Strijelac nije taj tip. Slične brige muče i Strijelca, jer Riba nije čvrsta koliko bi on htio i ne daju mu oslonac koji traži od partnera. Pa barem je potreba Ribe da joj se partner u potpunosti posveti i neprestano iznova divi općepoznata – i što bi sad Strijelac htio, od kuda mu uopće pravo da se iznenadi kad Riba doživi slom živaca zbog njegove zaigranosti i potrebe da neprestano dokazuje svoju slobodu?

Strijelac je do besvijesti zaigran i u toj zaigranosti često nepažljiv i grub; to je doista previše za osjetljivu Ribu, jer njoj je dovoljna i puno manja sitnica da se slomi i brizne u plač. Riba se neprestano pokušava približiti partneru, korak po korak se veže uz njega i zato će ju Strijelac povrijediti svaki put kad se brzo odmakne i stavi joj pod nos svoju potrebu za slobodom. Sramežljivost Ribe nadoknadit će Strijelac svojom neposrednošću, ali i njega bi mogla zamoriti partnerova sjetna priroda. Naravno da ovo dvoje može uspjeti, ali uz puno truda i poštovanja prema partnerovim potrebama.

Tarot, astrologija, numerologija