Ljubavni horoskop Strijelac-Rak

ljubavstrijelacrakKada je u pitanju ljubavna kombinacija Rak i Strijelac u osnovi nailazimo na dvije suštinski različite prirode. Senzitivni Rak ima prirodnu sklonost da se u ljubavi snažno vezuje za svoju voljenu osobu, da svaka pora njegovog suptilnog bića bude ispunjena ljubavnim osjećajima i ljubavnim zanosom, da poklanja svu pažnju svojoj voljenoj osobi, da je ljubomorno čuva od drugih i da želi da je, za čitav svoj život posjeduje samo za sebe. Avanturistički i slobodarski Strijelac nalik je na pticu čija je granica nebo. Strijelac često neće biti pretjerano oduševljen Rakovim romantičnim izljevima ljubavi koje čak može smatrati i osobinama slabića i dosadnijih osoba kao i onih koji su nedovoljno poticajni za njegov ukus u ljubavi. Da bi voljena osoba probudila veće interesovanje kod Strijelca poželjno je da dijeli iste ili slične ambicije s njim i potrebno je da bude više avanturističkog duha, zanimljivija i duhovitija au manjoj mjeri romantična. Strijelac može biti i uplašen Rakovom tolikom željom za vezivanjem i obvezivanjem. Voda (Rak) gasi vatru, vatra (Strijelac) se plaši vode. Rakova ponekad čak i pretjerana brižljiva predanost i prijemčivost koja se može usporediti s majčinskom posesivnom ljubavlju može djelovati destimulativno na vatrenu strastvenost Strijelca tako da Strijelac poslije izvjesnog vremena provedenog s Rakom može steći dojam da ga ljubav s Rakom na neki način “guši” i da ga ograničava.

Ovaj ljubavni par može imati i različita životna interesovanja tako da se češće može dešavati da ove osobe nemaju mnogo zajedničkih tema za razgovor u međusobnoj komunikaciji. Moguća je i povremena nedovoljna kompatibilnost na čulnom tj seksualnom razini uslijed snažnije neusklađenosti zajedničkih emotivnih želja i potreba. Rak kao kardinalni znak predstavlja glavnog inicijatora za uvođenje promjena u cilju poboljšanja kvalitete ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze dok Strijelac kao promjenjivi znak pokazuje spremnost za prihvaćanje tih promjena i nastoji im se koliko može prilagoditi ali to mu najčešće uspijeva samo privremeno i na kraće staze što dovodi do sporijeg i do težeg unapređenja kvalitete ljubavne veze ili braka. Iz ovog razloga obje osobe mogu često imati dojam da se ne pomiču s istog mjesta i da njihov ljubavni odnos liči na neki začarani krug.

Strijelac kao pozitivan (Jang) znak može doživljavati zajednički (bračni) život kao ljubavnu povezanost dvije osobe koje neće ograničavati jedna drugoj slobodu i neovisnost kada je u pitanju društveni život. Rak kao negativan (Jin) znak može biti zatvoreniji i nezainteresovaniji kada je u pitanju aktivnije održavanje nekih prijateljskih kontakata i češćih zajedničkih okupljanja jer može željeti da cjelokupno svoje slobodno vrijeme provodi u okviru svoje obitelji a naročito sa svojom voljenom osobom. Raku čak šta više ponekad može biti neshvatljiva tolika želja za nekim vidom samopotvrđivanja u društvenim odnosima koja može biti svojstvena za znak Strijelac. Strijelcu kao vatrenom znaku može povremeno nedostajati više uzbuđenja i ljubavne strasti u vezi s Rakom dok Raku kao vodenom znaku povremeno može snažnije nedostajati više nježnosti i predanosti od Strijelca. Bez obzira na ovakve startne razlike koje mogu često dolaziti do izražaja u ljubavnoj vezi Strijelac i Rak, ove osobe se mogu itekako intenzivno voljeti i očuvati svoju ljubav i na duže staze uz dovoljno strpljenja i uz postojanje obostrane spremnosti na usklađivanje međusobnih razlika. Također, kako bi se dobila cjelovitije slika o prirodi ovog ljubavnog odnosa i kako bi se “zavirilo” u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale bitne faktore u osobnim (natalnim) horoskopima ovih osoba u cilju dobivanja detaljnijeg uvida u kompatibilnost ovog ljubavnog para.

Sudbina vas je dovela u ovakvu kombinaciju? Hm, možda se to pokaže sretnom okolnošću, ali nemojte polagati previše nade… Ova dva znaka obično imaju potpuno suprotne stavove i ciljeve u životu. Strijelac je lutalica, izgubljena u svojem svijetu, i ne voli kad ga se ograničava ili podsjeća na realnost. Ali kako da se s tim pomiri Rak, realist kojemu je potrebna čvrsta ljubav i sigurna veza? Tako se problemi počnu vrtjeti u krug: što je Rak uporniji u svojim potraživanjima, Strijelac se više osjeća zarobljen i pokušava dokazati sebi i drugima da i je dalje slobodan. A tom slobodom sve više muči Raka, i tako u beskonačnost. Tako je to u kratkim vezama, ali pravi problemi nastaju tek u dugim i ozbiljnim vezama! Rak neprestano razmišlja i skrbi za sretnu budućnost. Strijelac je u nekoj drugoj priči: on živi za danas, sutra je negdje daleko i razmišljat će o tom problemu tek kada dođe do njega.

Rak muči i sebe i partnera ludom posesivnošću, a Strijelac ne može bez flerta. Dapače, Rak mu ide na živce svojom ovisnošću. I čime još? Ah da, time što je Raku najdraže da ostane doma, dok bi Strijelac izlazio i vraćao se kući samo na brzi spavanac. I u seksu bi moglo biti problema: Strijelcu treba puno akcije, a Rak je zadovoljan malim (nismo mislili na ono na što vi mislite)! Zato bi se Strijelac mogao osjećati nezadovoljenim i uskraćenim. Ova veza može doduše uspjeti, ali izgledniji je scenarij da će Strijelac prije ili kasnije potražiti nekog tko će mu se učiniti zanimljivijim.

Tarot, astrologija, numerologija