Ljubavni horoskop Strijelac-Jarac

ljubavstrijelacjaracStrijelac i Jarac je ljubavni par koji u suštini ima velike šanse za uspjeh ali se ljubavna osjećanja i strasti na početku ove ljubavne veze mogu razvijati postupnije i malo sporije. Ova bića mogu vremenom proširiti svijet jedno drugom tako što će kroz ljubavnu vezu jedno drugom otkriti nove i potpuno drugačije poglede na život. U ovoj ljubavnoj vezi i Strijelac i Jarac mogu uz dovoljno strpljenja i uz dovoljno spremnosti na uzajamna prilagodbe i kompromise, dosta toga novog naučiti i pružiti jedno drugom i upoznati drugačiju i još ljepšu stranu ljubavi kao i života uopće.

Veseo, bezbrižan, nasmijan i optimističan Strijelac koji je vatreni znak, unosi strast, svježinu i jake ljubavne emocije u ovu ljubavnu priču, tako da se Jarac gotovo nikada ne može zasititi ljubavi koje mu Strijelac može priuštiti. Bez obzira na to što za Jarca vrijedi da u ljubavi može biti zatvoreniji i rezerviraniji prilikom ispoljavanja nježnosti Strijelcu uglavnom neće biti teško da se nastani u Jarčevom srcu, da ga svojom ljubavlju ugrije i da ga natjera da mu se prepusti cijelim svojim bićem. Ozbiljan, zreo, odgovoran i dostojanstven Jarac koji je zemljani znak, unosi stabilnost i čvrstinu u ljubavnu vezu sa Strijelcem tako da se Strijelac u ovoj ljubavnoj vezi može osjećati kao da je u sigurnom skloništu. Jarac u ljubavnoj vezi sa Strijelcem nerijetko predstavlja i čvrst oslonac i potporu i u financijskom pogledu.

Strijelac je po modalitetu promjenjiv znak što ukazuje na njegovu nestalnu prirodu tj. na promjenjivost njegovih osjećaja i njegovog raspoloženja. Strijelac povremeno može osjećati snažniju potrebu za ostvarenjem veće neovisnosti i veće slobode u ljubavnoj vezi iz razloga što ne voli trpiti bilo kakva ograničenja i okove, tako da u takvim situacijama može dolaziti i do ozbiljnijeg narušavanja stabilnosti u ljubavi, jer Jarac neće baš uvijek pokazati dovoljno razumijevanja za Strijelcov avanturistički duh. Jarcu je u ljubavi najčešće potrebno ozbiljno obvezivanje i jasno definirana ljubavna situacija.

Jarac je po modalitetu kardinalan znak što ukazuje na njegovu snažnu želju i na ustrajan duh u namjeri da izdejstvuje pozitivne promjene koje bi poboljšale kvalitetu ljubavne veze sa Strijelcem. U nekim situacijama Jarac međutim, može naići na veće poteškoće u slaganju sa Strijelcem, jer se Strijelcu kao promjenjivom znaku neće se baš uvijek svidjeti način na koji Jarac želi neke stvari promijeniti u njihovoj ljubavnoj vezi. Naime, Strijelac se u nekim situacijama može ozbiljno suprotstaviti Jarčevim zahtjevima za nametanjem nekih suviše strogih pravila ili načela za koje Jarac smatra da bi Strijelac trebalo da ih se pridržava u svom postupanju ukoliko želi da njihova ljubav opstane. Temperamentni Strijelac u ljubavi često ne trpi bilo kakva uvjetovanja tako da ukoliko ne pronađu način da u takvim kritičnim momentima dođu do nekog kompromisnog rješenja, postoji izraženija opasnost i od prekida ljubavne veze.Vladar Strijelca je Jupiter, dok je vladar Jarca Saturn. Udružene energije njihovih planeta vladara mogu doprinijeti postepenom širenju njihove ljubavi i dodatnom učvršćenju stabilnosti ljubavne situacije tako da uz održavanje vjere i optimizma, uz dovoljno spremnosti na prihvaćanje njihovih različitosti kao i uz dovoljno strpljenja, upornosti i ustrajnosti mogu ostvariti dugotrajan sklad u ljubavi.

Dopustite li svojoj prirodi da se nekontrolirano razmaše, možete slobodno zaboraviti na sreću u ovakvoj vezi! Ako strijelac želi da ova veza uspije, morat će poraditi na svojoj nepredvidivosti i zaigranosti. Lijepo je živjeti punim plućima i slobodno širiti krila, ali jarcu to ne odgovara i nastojat će strijelca prije ili kasnije vratiti na zemlju.

Ovo je pravi sukob titanskih razmjera između zaigranog strijelca na jednoj strani i organiziranog, čvrstog jarca na drugoj. To ne znači da jarac nema uopće smisla za inventivnost, ali njegova priroda ipak je prvenstveno oprezna i konzervativna. U poslu jarac za ničim ne žudi jače nego za uspješnom karijerom i uspjehom koji će mu na kraju osigurati sigurnost i udoban život; strijelac pak zauvijek ostaje veliko dijete, neprestano u potrazi za novom igračkom. Pa čak i u seksu će se te njihove karakterne crte ispoljiti do krajnosti: dok je strijelac spreman za seks uvijek i na bilo kojem mjestu, jarac mora osjetiti da i dalje drži konce kontrole i neće se tek tako prepustiti strastima. Strijelac i inače ima problema u nastojanju da ostane vjeran svom partneru, a još kad osjeti nezadovoljstvo strogom ukočenošću jarca mogao bi vrlo lako zaključiti da jednostavno ima pravo na malo šaranja i lutanja uokolo. Ova veza može uspjeti, ali i jedan i drugi partner moraju poprilično prigušiti svoju prirodu i prilagoditi se onom drugom!

Tarot, astrologija, numerologija