Ljubavni horoskop Škorpion-Vaga

ljubavskorpionvagaVaga i Škorpion je spoj romantičnih i suptilnih duša koje na početku ljubavne veze mogu ostvariti dobru konekciju na emotivnom planu međutim, postojanje određenih ključnih razlika u razmišljanjima i u percepciji ljubavi i ostalih životnih vrijednosti vremenom dovodi do raznih neslaganja i do većeg emotivnog udaljavanja pa se ova ljubavna kombinacija nerijetko svrstava u nesigurnu i nestabilnu mješavinu. Ljupka, nježna i ljubazna Vaga još na samom upoznavanju može ostaviti upečatljiv dojam na znak Škorpiona kome će toplina, profinjenost i predanost Vage vrlo imponirati. S druge strane, duboko emotivni, magnetični, seksualni i mistični Škorpion uvijek će predstavljati veliki izazov za Vagu. Ova kombinacija znakova u ljubavi prevashodno posjeduje naglašen potencijal za ostvarenje jako dobre kompatibilnosti na čulnom tj. seksualnom razini jer zanosnoj, šarmantnoj i privlačnoj Vagi u tom pogledu veoma imponuje magnetični, senzualni i seksualni Škorpion.

U ovoj ljubavnoj priči znak Škorpion češće ispoljava potrebu za ostvarenjem dominantnijeg i superiornijeg položaja u ljubavnom odnosu. Vagi vrlo imponuje Škorpionova potreba da se postavlja zaštitnički dok istovremeno Škorpionu vrlo prija predanost, privrženost i spremnost Vage da se u potpunosti prepusti u ljubavi. Međutim, ovakva početna snažna privlačnost ima tendenciju da vremenom evoluira u potpuno različito percipiranje suštine ljubavne veze i da doprinese turbulentnom i vrlo neizvjesnom tjedna događaja u njihovoj zajedničkoj budućnosti. Škorpion se “hrani” uzbuđenjima i potrebna su joj dramatična zbivanja dok je Vaga stabilnijeg temperamenta i njene potrebe su uravnotežene. Škorpion često ispoljava sklonost introspekciji svojih dubokih isprepletenih emocija pa se ponekad može i “izgubiti” u zbunjujućem kaosu preispitivanja suštine vlastitih emocija. Pošto Vaga u mnogim situacijama pokazuje potrebu za postizanjem sklada i ostvarenja harmoničnih odnosa, pokušat pomoći da Škorpion bolje razumije svoje osjećaje i da vrati ljubavni odnos u ravnotežu. Škorpion i Vaga mogu pokušati da kombiniranjem snage osjećanja i jačine intelekta dođu do ostvarenja trajnijeg sklada u svojoj ljubavnoj vezi ili braku. Vagin “osjećaj” za diplomaciju i za primjerenost u postupanju dopunjuje Škorpionovu moć istraživanja i promišljanja. Vaga u mnogim prilikama doprinosi i umanjenju učestalosti svađa i neslaganja u ovoj ljubavnoj vezi jer Vagin eros (ljubav) za ljepotom, skladom i harmonijom često uspijeva dobro balansira haotičnost u ponašanju koja ponekad može nastati kao rezultat duboko uskomešanih emocija Škorpiona.

Vaga nastoji izbjegava svađe i konfliktne situacije dok je Škorpion često sklon pravljenju dugoročnijih strategija tako da se u ovoj ljubavnoj vezi svađe mogu dešavati rjeđe nego kod drugih kombinacija znakova u ljubavi ali zato postoji izraženija opasnost i od naglog pogoršanja odnosa, od iznenadnog prekida ljubavne veze kao i od nastanka snažnijeg neprijateljstva među njima. Kritična (slaba) točka u ljubavnoj vezi Vaga i Škorpion je i izraženija opasnost od javljanja veće ljubomore. Do pojave veće ljubomore najčešće dolazi uslijed sklonosti Vage ka koketiranju jer Vaga ponekad ume u ovakvoj svojoj “lepršavosti” i da pretjera što se Škorpiji neće nimalo svidjeti. Iako se za ovaj ljubavni par na temelju tumačenja njihovih Sunčevih znakova ne može reći da je predodređen za uspjeh to ipak ne znači da je ostvarenje trajnije ljubavne povezanosti među njima “nemoguća misija” zato što je potrebno uzeti u obzir i ostale relevantne parametre u njihovim natalnim horoskopima.

Ovo sigurno nije najjednostavnija moguća kombinacija! Škorpion je previše ljubomoran za bezbrižnu vagu. Ako se vaga osjeti previše sputana i kontrolirana zbog škorpionove posesivnosti, lako bi mogla potražiti utjehu kod nekog manje dominantnog. A tu onda nema natrag! Škorpion ne oprašta lako (ma recimo otvoreno: ne oprašta nikad!), i nikada neće zaboraviti nevjeru. Ako se tako nešto dogodi, jedini razlog radi kojeg bi se mogao vratiti vagi je da joj se osveti i zagorča život zbog prevare. Zamislite samo taj pakao: vaga gonjena osjećajem krivnje i škorpion u (samo)ubilačkoj misiji osvete! Brrr, strah nas je i pomisliti! Zbog karakteristika oba znaka, prirodno će biti da škorpion dominira a vaga naizgled prihvati potčinjenu ulogu. Ali vage kao vage (ma to su vam rođeni diplomati, ne podcjenjujte njihovu pamet!), neće se tek tako predati nego će kopati i kombinirati, koristeći svoje diplomatske sposobnosti, sve dok ne preokrenu situaciju i dok na kraju ne ispadne po njihovom.

Ako to uspiju, bolje će im samo biti da do kraja života ne priznaju svoj manevar, jer škorpion ne prašta… Ali to smo već i rekli! Između njih inače postoji jaka privlačnost; može se reći da je jedna od osnovnih karakteristika ovakve veze sirova strast koja će ih držati u krevetu danima! Na kratke staze neće imati problema, jer se od strastvenih zagrljaja neće ni imati vremena svađati, ali da bi uspjeli na duge staze morat će poraditi i na drugim aspektima veze!

Tarot, astrologija, numerologija