Ljubavni horoskop Škorpion-Strijelac

ljubavskorpionstrijelacŠkorpion i Strijelac je vodeno-vatrena kombinacija koja nerijetko ne obećava naročito emotivnu ljubavnu povezanost. Ljubavnom paru često može biti teže uskladiti svoje međusobne razlike i doći do zajedničkog jezika u ljubavi. Magnetični privlačni i seksualni Škorpion i vatreni i avanturistički Strijelac pri upoznavanju, na početku ljubavne veze, doduše, mogu osjećati ljubavne “iskre” i snažniju seksualnu privlačnost, međutim, protjecanjem vremena može doći do stanja u ljubavi u kojem ove osobe počinju stječu dojam da nemaju mnogo toga ponuditi jedna drugoj. Naime, duboko senzitivni Škorpion za Strijelca može predstavljati pravu enigmu jer Strijelcu češće može biti teže dokučiti pravu suštinu Škorpionovih dubokih osjećaja i otkriti tajnu njegovog cjelokupnog bića.

Nemiran i radoznao duh Strijelca često je okupiran mišlju o metafizičkim pitanjima i o dubljoj spoznaji realnosti dok može biti manje zainteresiran za istraživanje smisla Škorpionovih osjećaja u ljubavi, tako da Škorpion često može imati dojam da Strijelac nije osobito privržen u ljubavnoj vezi i da nema dovoljno razumijevanja u ljubavi . Škorpion kao vodeni, fiksni i Jin (ženski) znak vrlo je emocionalan, osjetljiv, zaštitnički nastrojen, posesivan, obiteljski i privržen voljenoj osobi. U ljubavi je Škorpionu potrebna čvrsta i trajna emotivna povezanost, sigurnost, toplina, razumijevanje, nježnost i redovita razmjena nježnosti i strasti u ljubavnom odnosu. Od voljene osobe očekuje nesebično i neograničeno predavanje. Škorpion međutim, u ljubavi zna biti i vrlo nezgodan, divlji i osvetoljubiv, naročito u trenucima javljanja ljubomore. Ljubomora se kod Škorpiona obično, tako reći, instinktivno aktivira čak i kod nekih manjih signala i nagovještaja postojanja želje za nevjerstvom kod voljene osobe. Iz ovog razloga je Škorpionu u ljubavi potreban netko u koga će imati puno povjerenja i netko s kim će dijeliti slične ideale po pitanju shvaćanja ljubavi i života uopće.

Strijelac kao vatreni, promjenjivi i Jang (muški) znak posjeduje drugačije kvalitete od Škorpiona i njegove želje i potrebe u ljubavi i životu uopće mogu se bitno razlikovati od želja i potreba Škorpiona. Strijelac je strastveni avanturista slobodnog i nezavisnog duha koji voli uživati ​​u svojoj slobodi. Strijelac je poput ptice čija je granica nebo. Strijelac je pravi kosmopolita, a brojne njegove želje i potrebe su gotovo uvijek okrenute ka jednom istom cilju – ka obogaćivanju intelekta i proširivanju granica saznanja kako bi se dostiglo blagostanje i unutarnji sklad ličnosti. Ljubav takodje treba da ima velikog udjela u tome, jer je i ljubavi palo u zadatak da svojom jačinom i snagom djeluje poticajno i da bude saveznica u ostvarenju takvog cilja. Strijelac je jako ekstrovertan i ne voli da bilo tko ograničava njegove društvene aktivnosti te mu stoga mogu jako smetati ljubomorni ispadi Škorpiona. Škorpion je introvertni i voli da sa svojom voljenom osobom ima češće zajedničke trenutke uživanja pa se u ljubavnoj vezi sa Strijelcem može češće osjećati zapostavljeno, a ponekad čak i nedovoljno voljeno. S druge strane, Strijelac u mnogim situacijama može imati dojam da ga veza sa Škorpijom na neki način sputava i koči.

Kod ovakve ljubavne kombinacije izvjesnije je učestalije javljanje razdoblja emotivnog udaljavanja i snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Ukoliko, pak, u natalnim kartama Škorpiona i Strijelca postoji dobra usklađenost planetarnih odnosa i pozicija, postojanje takvih povoljnih pozicija planeta daje nadu i nagovještaj da se, uz veću obostranu spremnost na prilagodbu, ljubavni odnos može u velikoj mjeri pozitivno transformirati i da se ova ljubav može vremenom u budućnosti postupno širiti i dostići potrebnu harmoniju. Nisu baš veliki izgledi da ovakva veza uspije… Ali čuda su uvijek moguća! Škorpionu je u ovoj vezi prirodnije da bude dominantan, ali grdno se vara ako misli da će lako držati svojeg partnera strijelca pod kontrolom. A netko od njih će morati barem malo preuzeti vodeću ulogu, jer su im interesi toliko različiti da ih ne mogu i jedan i drugi ostvariti u potpunosti i u isto vrijeme.

Škorpion voli svoju kućicu-slobodicu, dok su strijelčevi koferi i torbe uvijek napola spremni za put oko svijeta. Strijelcu je potrebna njegova sloboda, bez nje on vene i pati; ali nije lako uzeti si i minimum slobode uz ludo ljubomornog Škorpiona. Škorpion je sposoban pronaći razlog za ljubomoru i kod najvjernije osobe na svijetu, a kako onda neće uz vrckavog slobodnjaka strijelca? Ovo će zato biti veza s puno uzleta i padova, s puno promjena raspoloženja, i s puno sukoba koji će planuti iz prividno nevažnih razloga. Seks će im biti žestok, ali moglo bi se dogoditi da strijelca (koji voli zaigranost, ponekad i površnost) počne gušiti teška i nepopustljiva strastvenost škorpiona. Taj škorpionov beskompromisan stav, kojemu partner mora neprestano dokazivati ljubav i odanost, mogao bi natjerati strijelca da spakira torbe do kraja i odleti u potragu za manje zahtjevnim i dominantnim partnerom. Uz mnogo truda i još više sreće ova veza može uspjeti, ali je puno izglednije da će bolje funkcionirati kao ludi seks za jednu noć – i onda poljubac za zbogom.

Tarot, astrologija, numerologija