Ljubavni horoskop Škorpion-Rak

ljubavskorpionrakLjubavni spoj Rak i Škorpion posjeduje potencijal za ostvarenje vrlo emotivne veze s naglaskom na mogućnost postupnog ostvarenja dubljeg razumijevanja koje bi moglo biti u značajnijoj mjeri zasnovano i na intuitivnom razini, kada se često može dešavati da Rak i Škorpion mogu uspjeti, čak i bez mnogo upućenih riječi ostvare dobru uzajamnu konekciju tj da dobro intuitivno osjećaju i da razumiju svoje međusobne emotivne želje i potrebe. Oba bića mogu u ljubavi i životu uopće, biti vođena svojim snažnim emocijama tako da mogu čak iu mnogim bitnim životnim situacijama podređivati ​​mnoge stvari u životu svojim potrebama koje ovise od trenutnih osjećaja. Također, mogu dobar dio svog slobodnog vremena provoditi u preispitivanju vlastitih osjećaja. Problemi u njihovom slaganju mogu nastupiti na samom početku ljubavne veze ukoliko Škorpion ne uspije sasvim dokučiti pravu suštinu Rakovih osjećanja koja mogu biti poput uzburkanog mora jer su Škorpionova osjećanja veoma duboka i intenzivna i jako sporo se mijenjaju tako da to može dovesti do javljanja nerazumijevanja u njihovom slaganju u ljubavnoj vezi. Rakova osjećanja se simbolično mogu predstaviti kao nemirni valovi dok osjećaje Škorpioni metaforički predstavljaju okeanov dno koje se ne može uočiti. Do javljanja nerazumijevanja i poteškoća u slaganju može lakše dolaziti i ukoliko Rak stekne dojam da Škorpion želi se previše prilagođava u nekim trenucima i da se služi raznim skrivenim igrama i insinuacijama.

Rakova osjećajnost može prevashodno biti rezervirana za dom i obitelj a njegova ljubav je nježna, brižljiva i požrtvovna dok seksepilna Škorpion može više željeti da ispoljava svoju osjećajnost putem razmjene nježnosti i ljubavne strasti i češće može biti zainteresovanija za strasnije ljubavne igre tako da može dolaziti do javljanja razočarenja kako kod Škorpiona tako i kod Raka uslijed nekih neispunjenih očekivanja jer njihove međusobne želje i potrebe na emotivnom tj seksualnom planu mogu biti povremeno neusklađene. Međutim, bez obzira na to što njihova osjećajnost može imati porijeklo od dva različita korijena (koji predstavljaju osnove njihovog slaganja), ipak mogu biti kompatibilni jer njihovim spajanjem može se dobiti stablo (slaganje u ljubavi) koje je čvrsto, stabilno i raskošno. Da bi stablo bilo i plodonosno potrebno je redovito ga hraniti i njegovati boljim međusobnim razumijevanjem i ostvarenjem čvršćeg povjerenja kako bi procvjetalo i sazrelo u plodonosnu Ljubav.

Kod Škorpiona i Raka je dobro izbalansirana povezanost energija između njihovih planeta vladara pa tako Mjesec kao vladar Raka budi nježnost, suptilnost i snažniju potrebu za harmonijom u obiteljskim odnosima kod Raka što može biti vrlo privlačno za Škorpiju koja od voljene osobe očekuje nježnu privrženost i koja traga za stabilnošću i za njegovateljskom ljubavlju. Pluton kao vladar Škorpiona, Škorpionu dodjeljuje sposobnost brže regeneracije osjećaje u ljubavi ujedno darujući je i snagom volje i sposobnošću da na temeljniji i dublji način razmatra i mijenja stvari u cilju poboljšanja kvalitete ljubavnog odnosa što može biti privlačno za Raka kome je potrebna ambicioznija i stabilnija osoba koja će mu biti čvrst oslonac u životu kao i netko tko mu može pružiti sigurnost za kojom traga u ljubavi. Rak i Škorpion su po polaritetu Jin (negativni) znaci što ukazuje na njihovu introvertni prirodu i na njihovu prijemčivost što znači da im je potrebno da se snažnije vezuju u ljubavi i da mogu biti povučeniji i zatvoreniji za okoliš kada se zaljube tj vole svoju ljubav čuvaju samo za sebe ne dopuštajući pretjerano miješanje drugih osoba sa strane u stvari koje se odnose na emotivnu i intimnu sferu njihovog zajedničkog života. Također, Škorpion i Rak kao vodeni znaci imaju mnogo toga zajedničkog što može predstavljati veliki potencijal kada je u pitanju nastojanje na ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti. U ljubavi imaju potrebu da tragaju za nekim tko im je sličan kako bi ostvarili svoje zajedničke ideale kako u ljubavi tako iu životu uopće.

Rak je po modalitetu kardinalni znak dok je Škorpion fiksni znak što s jedne strane ukazuje na Rakovu spremnost na priređivanje ugodnih iznenađenja voljenoj osobi tj Škorpionu i na njegovu odlučnost da s vremena na vrijeme unosi neke pozitivne promjene u ljubavni odnos u cilju dodatnog učvršćenja njihove međusobne bliskosti u ljubavi dok, s druge strane Škorpion svojom upornošću pomaže da zajedno bolje ustraju u svojim ciljevima na njihovom zajedničkom životnom putu.

Ovo je doista odlična kombinacija – nemojte ju upropastiti! Dobre veze čine ili znakovi koji su dovoljno slični, ili dovoljno različiti da se mogu međusobno nadopunjavati. Upravo zato bi se i kombinacija glasnog Škorpiona, željnog dokazivanja i nametanja svoje volje, i tihog i samozatajnog Raka mogla pokazati prilično sretnom. Zapravo su idealan spoj: Škorpion u ovu vezu unosi dominaciju i potrebu da štiti partnera, a Rak će upravo u tome pronaći ono što mu treba. Ali ima još! Rakova posesivnost ne samo da neće smetati Škorpiona, nego će mu čak i pružiti osjećaj sigurnosti (jer on ne vjeruje da ga partner dovoljno voli sve dok mu ljubomorno ne visi na leđima). Rak će priznati Škorpionovu snagu, a ovaj će pak pronaći sigurnu luku u Rakovoj nesebičnoj spremnosti na emocionalnu odanost.

I u seksu će se dobro slagati, jer će Rak veći naglasak dati na emotivnu komponentu dok će Škorpion to upotpuniti naglašavajući strast. Čini se da je u ovoj kombinaciji Rak spasonosni sastojak: njegova potreba da udovolji i udobrovolji partnera pomoći će u izbjegavanju mnogih problema. Rakova vjernost pomoći će da Škorpionova silovita ljubomora ne dođe do izražaja. Ljubav će u ovoj kombinaciji rasti sa svakim novim danom, i može se sa priličnom sigurnošću reći da je ovdje moguć savršeni brak.

Tarot, astrologija, numerologija