Ljubavni horoskop Škorpion-Lav

ljubavskorpionlavKada se u ljubavi Lav i Škorpion spoje rezultat je vrlo kompleksna situacija. Naime, u ovakvoj ljubavnoj astro kombinaciji ove ličnosti se prije ili kasnije suočavaju s nekim kontradiktornim i konfuznim osjećajima. Kod ovog ljubavog para naizmjenično se smjenjuju i isprepliću neobuzdana strastvenost, jake emocije i snažno emotivno zahlađenje ljubavnog odnosa. Ovaj vatreni par često ide iz krajnosti u krajnost. Stvari se u njihovoj ljubavnoj vezi odvijaju munjevitom brzinom, njihove reakcije mogu biti plahovite tako da veći broj primjera iz prakse otkriva vrlo turbulentnu prirodu ovog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze ili braka. U jednom trenutku oni su zajedno u zanosu svoje ljubavi u slatkoj ljubavnoj strasti dok se u sljedećem suprotstavljaju. Ili – ili. U nekim situacijama mogu biti nemilosrdni jedno prema drugom. Često im nedostaje otvorena i topla međusobna komunikacija. Ponekad ne mare pretjerano za svoje međusobne potrebe i želje što dovodi do veće neusklađenosti i do učestalog narušavanja ravnoteže i sklada njihove ljubavne veze. Nedovoljno razumijevanja, nedovoljno tolerancije… Sve to dovodi do neizvjesne zajedničke budućnosti i do veće opasnosti od prekida ljubavne veze ili od razvoda braka.

Lav i Škorpion; Sunčeva svjetlost (Lav) i Plutonova tama (Škorpion); Sunčeva toplina (Lav) i Plutonova hladnoća (Škorpion)… Duboka osjećajnost Škorpiona može biti previše komplicirana za Lavov okus. Lav je ekstrovertan (pozitivan ili Jang znak) koji voli uživati ​​u društvu, biti u toku svih zbivanja i da se zabavlja “vani” dok introvertna Škorpion (negativan ili Jin znak) želi rezervira svoju voljenu osobu samo za sebe i da se zabavlja s njom u njihovoj zajedničkoj postelji. Dobra strana ove ljubavne priče sastoji se u tome što su i Škorpion i Lav fiksni znaci što ukazuje na njihovu odlučnost, ustrajnost i usredotočenost, a to daje indicije o postojanju potencijala da ova dva bića većom spremnošću na kompromise pokušaju promjene njihovu ljubavnu situaciju i pored toga što im sudbina nije najnaklonjeniji. Također, na slaganje u ljubavi utječu i Venera, Mars, Mjesec kao i Ascendent, jer horoskopski znaci, premda su važni, predstavljaju samo dio ljubavne puzzle. Potrebno je dakle, prilikom analize horoskopa, pored navedenih čimbenika uzeti u obzir i na koji način su povezane planete, zvijezde i ostala nebeska tijela u osobnim horoskopima Lava i Škorpiona kako bi se izveo zaključak o suštinskoj prirodi ove ljubavne veze.

U ovoj vezi neće nedostajati dinamike, a samo o vašoj zrelosti ovisi hoćete li se pretvoriti u sretan odnos ili pravu katastrofu u kojoj će letjeti tanjuri! S obzirom na dominantne karakteristike škorpiona i lava, lako je pretpostaviti da će se kod ovog para automatski javiti snažna seksualna privlačnost. Štoviše, nemoguće je jednog od partnera proglasiti dominantnim, i zato će sila koja će ih vući u strastveni zagrljaj biti podjednaka i kod jednog i kod drugog.

Ono što bi moglo predstavljati problem je škorpionova ljubomora, i nemogućnost lava da se s njom nosi. Škorpionov fitilj je kratak, i dovoljna je najmanja iskra da ga zapali, dok lav ipak ima viši prag tolerancije i s njim će problema imati samo oni koji mu izrazito idu uz dlaku. Ali lav se ne voli prilagođavati nikome, a jednako tako ni škorpion; za dobrobit njihove veze (ali i lomljivog posuđa koje će teško preživjeti žestoke svađe) bilo bi im bolje da se nauče barem malo odstupati od svoje tvrdoglavosti i sebičnosti. Ovo nije veza za ljubitelje mira i smirenih večeri pred ekranom televizora: kombinacija dva znaka tako snažne volje svako malo dovest će do prave oluje. Ipak, dinamičnost i eksplozivnost ne znače da škorpion i lav ne mogu ostvariti romantičnu vezu: doduše, romantika će često ustupiti mjesto divljoj strasti, ali uz dovoljno zrelosti i dobre volje ova kombinacija može dati vrlo dobru i dugotrajnu vezu!

Tarot, astrologija, numerologija