Ljubavni horoskop Škorpion-Djevica

ljubavskorpiondjevicaDjevica i Škorpion u osnovi imaju dobre izglede za ostvarenje uspješne i sretne ljubavne zajednice. Iako za Djevicu vrijedi da u ljubavi može biti vrlo zahtjevna i da voli da postavlja visoke standarde, ipak će teško odoljeti Škorpionovom šarmu i za kratko vrijeme može biti u potpunosti opčinjena cjelokupnom Škorpionovom pojavom. Djevica kao zemljani znak nastoji živjeti u sadašnjem trenutku i biti okupirana brigom o svakodnevnim stvarima tako da u tom pogledu Djevica može odgovoriti zahtjevima Škorpiona koji se odnose na pojačanu želju za svakodnevnim uživanjem u zajedničkim momentima razmjene nježnih i strastvenih ljubavnih emocija. Iako za Djevicu vrijedi da u ljubavi može biti stidljivija i nedovoljno opuštena prilikom ispoljavanja svojih ljubavnih emocija, Škorpion u njoj itekako može probuditi divlju strastvenost i oni se mogu jako lijepo uklopiti u tom pogledu.

Škorpion kao vodeni znak svojom dubokom osjećajnošću, naglašenom seksualnom energijom i karizmom kao i svojom negorive strastvenošću može naučiti Djevicu da se bolje opusti i prepusti oceanu emocija i čarima ljubavi kao što može pokazati Djevici i što sve krije dubina oceana emocija dok Djevica može naučiti Škorpiona da su ponekad i neke vidljive stvari na površini dovoljne kako bi otkrile suštinu kao što može pokazati Škorpionu i kako biti praktičnija i učinkovitija u ispunjavanju svakodnevnih životnih obveza tako da se u tom pogledu ovaj ljubavni par smatra vrlo komplementarnim. Djevicom vlada Merkur, Škorpionom Pluton. Kada se “udruže” energije ovih planeta rezultat je gotovo savršeno poklapanje na intelektualnoj razini. Merkur, planeta intelekta, znanja, komunikacije i razuma dodjeljuje Djevici oštroumnost, dinamičan i bistar um i retoričku vještinu što su karakteristike koje veoma imponiraju Škorpionu.

Pluton simbolizira regeneraciju, ponovno rođenje, pročišćenje i obnovu ali, simbolizira i smrt i uništenje. Pluton Škorpionu dodjeljuje istraživački (detektivski) um, temeljitost i dubinu u razmišljanju tako da zahvaljujući tim osobinama Škorpion može parirati Djevici na intelektualnom polju. Iz navedenog razloga ovaj ljubavni par može ostvariti dobro razumijevanje i dobru komunikaciju u svojoj ljubavnoj vezi. Djevica kao promjenjivi znak se dobro prilagođava potrebama Škorpiona, dok će Škorpion kao fiksni znak pokazivati ​​manju spremnost na promjene u ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga je povremeno naglašena opasnost od javljanja razmirica i svađa u ovoj ljubavnoj vezi.

Veći problemi u ljubavnoj kombinaciji Djevica i Škorpion mogu nastupiti u onim situacijama kada Škorpion ne može kontrolirati na najbolji način svoje emocije i kada Djevica ne može pronaći adekvatan način kako bi izašla na kraj s pojedinim Škorpionov osobinama koje joj ne imponiraju sasvim. Naime, magnetična Škorpion premda duboko emotivna, strastvena i puna samokontrole, ponekad podsvjesno i protiv svoje volje može ispoljiti i neke vrlo neugodne osobine kao što su: opsesivnost, veća ljubomora, osvetoljubivost i sl. dok se Djevica užasava neugodnosti bilo koje vrste. Djevica nastoji održavati red i perfektno stanje u svojoj ljubavnoj vezi i može biti vrlo uznemirena kada Škorpion ispoljava prethodno navedene negativne osobine. Na svu sreću kada kod Škorpiona iskrsnu neki problemi tj. kada svojim ponašanjem uzrokuje narušavanje ravnoteže u ljubavi, nakon što padne na dno, posjeduje sposobnost da se malo po malo vrati na pravi put, transformirajući se i trijumfalno pronalazeći novi početak i novo rješenje. Pošto Djevica ima dovoljno razumijevanja oni mogu relativno brzo vratiti skladno stanje u svom ljubavnom odnosu tj. u ljubavnoj vezi ili braku. Dodatno, ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi ukazuje i na dobru usklađenost želja, planova i potreba na polju braka i obitelji jer su i Djevica i Škorpion Jin (negativni) znaci što znači da su njihove težnje usmjerene ka ostvarenju sklada i stabilnosti unutar njihovog bračno – obiteljskog života.

Nemojte misliti da će ova veza uspjeti bez velikog truda… Partneri rođeni u ovim znakovima dijele interese i razmišljanja u mnogim područjima, ali problem je u tome što se najviše razlikuju baš u – seksu. A s obzirom da seks nije “tek jedno” od brojnih područja, nego jedno jako bitno područje (osobito za škorpion), onda je uz takav različiti senzibilitet teško ostvariti dobru vezu i u svim drugim bitnim aspektima. Djevica, povučena i smirena po prirodi, imat će problema pokušavajući se nositi s dinamičnim i eksplozivnim škorpionom. Čemu tolika galama i strka? – pitat će se djevica gledajući ispade svojeg partnera. Provale škorpionove ljubomore i bijesa neće izostati ni u ovoj kombinaciji, iako su djevice gotovo u pravilu izrazito vjerne svojem partneru. Ali čak i vjerna djevica ponekad mora prozboriti pokoju riječ s pripadnikom suprotnog spola, a škorpionu i ne treba više od toga da poludi od ljubomore i onda danima sipa otrov.

O čemu god da ovo dvoje počne razgovarati, činit će im se da stvari neprestano vide na potpuno suprotan način. Djevici neće odgovarati ni gruba iskrenost škorpiona, a ovoga će pak nervirati okolišanje i neizravnost. Moguće je da i ovakva veza uspije, no puno je vjerojatnije da će vezu kratkotrajno održavati osjećaj duhovne povezanosti, a onda će se škorpion zaželjeti vatrenog seksa i krenut će u potragu za pogodnijim partnerom. U ovakvoj kombinaciji, možda je prijateljstvo ipak bolja ideja – ali ako vam srce govori drugačije, borite se za svoju ljubav i ne odustajte!

Tarot, astrologija, numerologija