Ljubavni horoskop Škorpion-Blizanci

ljubavskorpionblizanciHoroskopski znaci Blizanci i Škorpion nerijetko se mogu suočiti s mnogim poteškoćama kada je riječ o slaganju u ljubavi. Škorpion je u ljubavi najčešće vrlo posvećen i može biti opčinjen ljubavlju tako da od ljubavne veze može imati velika očekivanja. Nasuprot Škorpionu, za Blizance važi da se teže emotivno vezuju u ljubavi ili da im može biti potrebno više vremena za dublje emotivno vezivanje u ljubavnoj vezi tako da na samom početku ovakve ljubavne veze može češće dolaziti do raznih neslaganja i do mogućeg češćeg nerazumijevanja uslijed nedovoljne usklađenosti međusobnih želja, planova i potreba ovih horoskopskih znakova.

Blizanci i Škorpion u ljubavi mogu nailaziti na brojne poteškoće iz razloga što ovi horoskopski znaci mogu imati neka različita shvaćanja po pitanju želja i načina na koji će provoditi zajedničke trenutke u ljubavnoj vezi kao i po pitanju spremnosti za preuzimanje odgovornosti u njihovoj ljubavnoj vezi ili braku. Također, kod ljubavnog para Škorpion i Blizanci postoji izraženija opasnost i od učestalijeg narušavanja kvalitete međusobne komunikacije i od lakšeg javljanja razmirica i nesuglasica i uslijed moguće nedovoljne usklađenosti međusobnih stavova kada je u pitanju shvaćanje prioriteta u ljubavnoj vezi ili braku.

Škorpion može željeti više vremena posvećuje ljubavnom životu tj ljubavoj vezi dok Blizanci mogu povremeno osjećati da im je u takvoj ljubavnoj vezi sloboda na neki način uskraćena što može dovoditi do javljanja brojnih svađa i neslaganja u njihovoj ljubavnoj vezi kao i do mogućeg rasplamsavanja nesuglasica u veća neslaganja što može doprinositi lakšem produbljivanju ovakvih neslaganja u krupnije probleme. Također, za Škorpiona vrijedi i da je u ljubavi romantičan, dok za Blizance važi da ne vole pretjeranu romantiku tako da ovaj ljubavni par nerijetko može imati poteškoća i oko načina ispoljavanja svojih emocija u ljubavi. Naime, Škorpion može češće željeti romantičnim ispoljavanjem svoje nježnosti i najtananijih pozitivnih osjećanja u ljubavi pokazuje svoju naklonost i predanost voljenoj osobi dok nasuprot tome Blizanci češće radije žele riječima iskažu svoju ljubav, tako da iz tog razloga može lakše dolaziti do javljanja nerazumijevanja ili do nedovoljnog razumijevanja, jer njihova međusobna očekivanja i želje, kada je u pitanju ispoljavanje osjećanja u ljubavi, ne mogu uvijek uvijek biti ispunjena na očekivani način. Osim toga, u ljubavnoj kombinaciji Škorpion i Blizanci može lakše dolaziti do narušavanja sklada i zbog toga što za Škorpiju vrijedi da u ljubavi može biti vrlo ljubomorna tako da je može jako povređivati ​​izražena sklonost Blizanaca ka flertu.

Bez obzira na ovakvu početnu temelju slaganja horoskopskih znakova Blizanci i Škorpion, uz snažan planetarnog spoja između Venere i Marsa u natalnim horoskopima ovih osoba, ovaj ljubavni par može imati šanse za opstanak.
Maštovitost blizanca i škorpionova dinamičnost daju mogućnost za sasvim dobru i uspješnu vezu – uz uvjet da partneri rođeni u ovim znakovima pokažu dovoljno zrelosti i spremnosti da sukobe rješavaju prije nego odu predaleko.

Eh, da sukobi… bit će ih, ne bojte se! Seksualna veza bit će inače vrlo jaka, ali ovdje to jednostavno neće biti dovoljno. Blizanci uvijek pokušavaju živjeti život do kraja, koristeći svaki slobodan trenutak; škorpionu je važnije da svaki dan napravi neki korak naprijed, nauči nešto novo ili na bilo koji način ostvari onu izreku “svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem”. Škorpion je senzualan, strastven, zahtjevan, do ludila ljubomoran i potpuno nefleksibilan. Blizanac je nestalan, često nevjeran, površan, sklon promjenama i definitivno neopterećen teškim mislima.

Da, polako dolazimo do izvora problema! Blizanac je društveno biće, ovisan o zabavama i velikim društvima, dok je škorpion više povučen i voli svoju privatnost. Škorpiona bi mogla izluditi sklonost blizanca da sve uzima olako, jednako kao i česta zaigranost koju će ovaj pogrešno protumačiti. Kako pogrešno? Pa eto, blizanac će možda s najbezazlenijim mislima ući na nekoj zabavi u razgovor s osobom suprotnog spola, a škorpionu istog trenutka pada mrak na oči i njegovo srce plamti od iskrene povrijeđenosti i mržnje. Uh, koliko će tu razgovora i uvjeravanja trebati… Može li ovakva kombinacija završiti sretnom vezom? Naravno da može – ali ne bez velikog angažmana, tolerancije i svakodnevnog rješavanja sukoba.

Tarot, astrologija, numerologija