Ljubavni horoskop Ribe-Rak

ljubavriberakRak i Ribe je ljubavna kombinacija koja posjeduje snažan potencijal za uspostavljanje duboke emotivne i psihičke povezanosti u ljubavi jer su oba znaka suštinski vrlo sličnih struktura sa sličnim životnim ritmovima. Pošto su Rak i Ribe vodeni znaci, u ljubavi ih vežu jaka, duboka, intenzivna osjećanja i sposobnost dobrog uzajamnog razumijevanja kao i obostrana spremnost da saslušaju i usklade svoje međusobne planove, potrebe i želje. Ribe i Rak u astrologiji važi za rijedak ljubavni spoj za koji se može reći da posjeduje potencijal da s lakoćom “stigne do zvijezda”. Rak pod vodstvom Mjeseca teži ka ostvarenju obiteljskog sklada i mira dok od voljene osobe očekuje puno nježnosti, romantike i posvećenosti tako da znak Ribe koji je pod vodstvom Neptuna koji ovom znaku dodjeljuje osjećajnost, maštovitost, intuiciju i empatiju predstavljaju osobine koje mogu savršeno odgovarati potrebama brižljivog i nježnog Raka.

Ovaj ljubavni par se smatra vrlo komplementarnim i iz tog razloga što sjedinjenjem njihovih zajedničkih energija može dobro funkcionirati u svakodnevnici života jer Rakova izražena crta praktičnosti i ogromna doza maštovitosti znaka Riba ujedinjeni zajedno mogu doprinijeti lakšem ostvarenju zajedničkih životnih planova tako da ova dva bića mogu često osjećati da u životu mogu zajedničkim snagama lakše uspjeti gotovo u svemu. Važan segment koji dodatno doprinosi dobroj kompatibilnosti u slaganju u ljubavi horoskopskih znakova Rak i Ribe je i Rakova potreba da “spašava”, tako da, ukoliko se u određenim situacijama kod Riba pojavi karakteristična nemotivisanost, pasivnost kao i povremeno izraženija sklonost ka samodestruktivnom ponašanju, brižljivi Rak se u mnogim takvim situacijama u potpunosti predaje svom zadatku ponovnog dovođenja nastale situacije u ravnotežu. Međutim, do nastanka nezanemarljivih problema može doći kada kardinalni Rak koji voli preuzima inicijativu u jednom momentu dospije u situaciju kada je više nemoćan da vrati stabilnost i sklad u njihovoj ljubavi uslijed nestalnijem prirode koja može biti karakteristična za znak Ribe koji je po modalitetu promjenjivi znak .

Rak i Ribe su po polaritetu Jin (negativni) znaci što ukazuje na njihovu introvertni i subjektivno prirodu i na njihovu prijemčivost što znači da im je potrebno da se snažnije vezuju u ljubavi i da mogu biti povučeniji i rezerviraniji prema okolini kada se zaljube tj vole svoju ljubav čuvaju samo za sebe ne dopuštajući pretjerano miješanje drugih osoba sa strane u stvari koje se odnose na emotivnu i intimnu sferu njihovog zajedničkog života. Kako bi se dobio još detaljniji i kompletniji uvid u sve specifičnosti u slaganju horoskopskih znakova Rak i Ribe i kako bi se dobila prognostika njihove zajedničke budućnosti, potrebno je pogledati i kako su postavljeni i međusobno aspektovani Venera, Mars, Mjesec, Neptun kao i svi ostali relevantni čimbenici u natalnim horoskopima ovih osoba.

Zvijezde vam predviđaju vrlo sretnu vezu! Ovo će biti veza puna senzualnosti i senzibiliteta. Partneri rođeni u ovim znakovima često su skloni sanjarenju i dobro će se slagati u svojim svjetovima – pod uvjetima da iz realnosti otplove zajedno i u istom smjeru. Dobro će se nadopunjavati i u smislu da Ribe rado sanjare i žive u tom svijetu, dok Rakovi sanjare ali te snove onda povremeno i pretvore u stvarnost. Zajedno mogu doista puno, i zamislite kakav je to potencijal između njih ako se ujedine maštovitost i inventivnost Ribe s kreativnim sposobnostima Raka!
Međusobno će se odlično nadopunjavati i zadovoljavat će potrebe onog drugog, uključujući i tetošenje osjetljivog ega koji ih oboje karakterizira. Riba će stvoriti ozračje romantike i nježnosti, a Rak će u potpunosti zadovoljiti svoju potrebu da štiti i vodi partnera – što je upravo ono što Ribama treba.

I u seksu će se odlično slagati, a njihova će maštovitost i istovremeno nježnost zadovoljavati potrebe i jednog i drugog. Oba partnera inače krasi suosjećajnost i sklonost da pruže potporu partneru, i ta će ih karakteristika spajati i štititi od životnih nedaća. Rak će vjerojatno voditi i biti čvrsta točka ove veze, a Riba će sa zahvalnošću prihvatiti ulogu one koju se vodi. Ovaj par odlično će funkcionirati, podjednako danju koliko i noću, i njihova veza doista obećava – jednako kao i brak koji će iz ove veze proizaći.

Tarot, astrologija, numerologija