Ljubavni horoskop Ribe-Jarac

ljubavribejaracJarac i Ribe se u ljubavi smatra vrlo kompatibilnim ljubavnim spojem i posjeduje vrlo snažan potencijal za razvijanje duboke emotivne povezanosti i skladne bračno – obiteljske zajednice. Na početku ljubavne veze između Jarca i Ribe se može razviti “magnetska” privlačnost i “hipnotička” zaljubljenost. Mogu imati i dojam da se već od nekuda poznaju ili čak, da se poznaju još iz prošle inkarnacije. Jarac je pod utjecajem Saturna, svog vladara, nerijetko okrenut tradicionalnim, obiteljskim i bračnim vrijednostima doživljavajući ljubav, brak i obitelj na ozbiljan i zreo način. Dakle, Jarcu brak i obitelj često zauzimaju centralno mjesto u životu. Shodno tome, Jarac se znaku Riba može obvezati i na vječnu ljubav. Jarac će u ovoj ljubavnoj vezi često biti autoritativan, inicijator i organizator dešavanja kao i poduzetni borac za ostvarenje zajedničkih interesa.

Znak Ribe pod utjecajem Neptuna, svog vladara, voli da se prepušta svojim emocijama, voli mašta i da sanja jer jednostavno voli voli. Ribe kreiraju svoj vlastiti “svijet” koji je sav satkan od emocija želeći im ljubav predstavlja sigurno sklonište i utočište od mnogih životnih nedaća. Ribe od ljubavi imaju velika, često čak i nerealna, očekivanja tragajući za idealnom i bajkovitom ljubavlju. Znak Ribe će u ljubavnoj vezi s Jarcem pružiti pregršt emocija, nježnost, podršku i duboko razumijevanje. Znak Ribe će od ljubavne priče s Jarcem nastojati da sačini romantičnu ljubavnu idilu. Međutim, na emotivnom planu Jarac se u mnogim situacijama neće pokazati naročito vještim kada je u pitanju ispoljavanje nježnosti i suptilnih ljubavnih emocija jer Jarčev vladar Saturn zagovara suzdržanost, “hladnoću” i zatvorenost u tom pogledu. Iz ovog razloga znak Ribe može u takvim situacijama osjećati veliko nezadovoljstvo u ljubavnom odnosu sa Jarcem pa bi znak Ribe mogao na takve situacije promatra kao na izazove koje ima pred sobom ne dopuštajući da to utječe previše obeshrabrujuće i negativno na cjelokupno slaganje u ljubavi. Naime, znak Ribe u takvim situacijama može, svojim primjerom otvorenim i jasnim ispoljavanjem svoje ljubavi prema Jarcu, pokušati pomoći Jarcu da lakše prevaziđe poteškoće koje ima prilikom izražavanja svojih ljubavnih osjećanja tako što će mu pokazati kako se bolje opusti i prepusti svim čarima ljubavi .

Jarac kao zemljani znak u ovu ljubavnu vezu može unijeti sigurnost, može bolje učvrstiti stabilnost ljubavne veze i može je održavati u okvirima realnosti. Kardinalni Jarac vrlo je pragmatičan s težnjama usmjerenim u pravcu ostvarenja dobre financijske i materijalne stabilnosti i uglednog društvenog položaja tako da u ovoj ljubavnoj vezi/braku može predstavljati i značajnu potporu iu financijskom/materijalnom pogledu. Znak Ribe kao vodeni znak u ovu ljubavnu vezu može unijeti duboka osjećanja, dosta topline, nježnosti, mašte i romantike čineći da veza bude poput čarolije u najljepšim bajkama.

Ljubavni par Ribe i Jarac smatra se vrlo komplementarnim u tom pogledu što znak Jarac znaku Riba može pružiti veliku emotivnu sigurnost i bolju vezu sa realnošću dok znak Ribe Jarcu može priuštiti čudesno iskustvo u ljubavi koja kao da i nije sa ovoga svijeta. Kako bi se dobio još opširniji i kompletniji uvid u sve specifičnosti slaganja horoskopskih znakova Jarac i Ribe i kako bi se “bacio pogled” i na njihovu zajedničku budućnost, potrebno je pogledati i kako su postavljeni i međusobno aspektovani Venera, Mars, Mjesec, Neptun, Saturn kao i svi ostali relevantni pokazatelji u natalnim kartama odnosno u osobnim horoskopima ovih osoba.

Riba voli imati jakog, možda čak i dominantnog partnera koji će ju voditi, a jarac se topi od sreće u prilici da iskaže svoju dominaciju. Ako jarac krene dobrim putem, riba će ga rado slijediti. Ali kao i uvijek u životu, i ovdje treba imati osjećaj za mjeru. Ako jarac (a to mu je u prirodi) počne nemilosrdno i nemilice nametati svoju volju i još k tome gušiti volju ribe, ova će se prije ili kasnije pobuniti i žestoko reagirati. Najviše će ih razdvajati sanjarska priroda ribe, u potpunoj suprotnosti s krutim duhom jarca. Riba je uvijek pomalo izgubljena u svojim romantičnim snovima, a jarac stoji čvrsto s obje noge na zemlji i ljute ga partnerova lutanja.

Ponovno se vraćamo na osjećaj za mjeru: uz dovoljno truda i dobre volje, riba će prilagoditi svoju prirodu i držati sanjarenje pod kontrolom – jednako kao što će ju jarac rado voditi, ali će joj dati dovoljno prostora da povremeno ostvari svoja maštanja, spontana i luckasta. Ova dva znaka toliko su različita da mogu rezultirati samo izrazito lijepom ili izrazito teškom vezom, nema tu sredine. Ako pokažu međusobno poštovanje i toleranciju, ništa ih neće razdvojiti – kako u vezi, tako i u nekom budućem braku.

Tarot, astrologija, numerologija