Ljubavni horoskop Ribe-Djevica

ljubavribedjevicaDjevica i Ribe predstavlja ljubavni spoj suprotnih znakova u zodijaku koji pokazuje kako se suprotnosti u ljubavi snažno privlače. Ribe u Djevici mogu pronaći sigurno sklonište i čvrst oslonac koji im je u životu često potreban. S druge strane Riba može priuštiti Djevici čarobnu i bajkovitu ljubav iz snova. Djevicom upravlja Merkur, planeta koja simbolizira komunikaciju, način razmišljanja i rasuđivanja kao i mentalne sposobnosti. Znakom Riba upravlja Neptun, planet koji oličava duhovnu predanost, umjetnička nadahnuća i intuiciju i snove ali predstavlja i obmane, samosažaljenje i propadanje. Djevica pod utjecajem Merkura razmišlja dok znak Ribe pod utjecajem Neptuna sanja. Djevica može pomoći da se maštanja i sanjarije Riba pretoče u realnost dok Ribe dodaju novu dimenziju idejama i razmišljanjima Djevice ukrašavajući ih lepršavom ljepotom. Ljubav između Djevice i Riba je nadahnuta maštom i njihova ljubav im može biti velika inspiracija i pokretačka snaga u životu. Njihova ljubav može biti sanjalačka i plodna formirajući takvu zajednicu u kojoj Djevica i Ribe mogu se međusobno nadopunjavati i da jedno u drugome potiču buđenje i oslobađanje najljepših vrlina koje mogu doprinijeti ostvarenju kvalitetne i harmonične ljubavne veze.

Ribe i Djevica se ubrajaju u komplementaran ljubavni spoj i iz razloga što se njihovi elementi voda i zemlja dobro uklapaju i nadopunjuju. Ribe kao vodeni znak je vrlo emotivan, intuitivan, suosjećajan, produhovljen, prilagodljiv, i mističan znak, dok je Djevica kao zemljani znak racionalan, stabilan, poduzetan i pragmatičan znak. Iz ovog razloga oni jedno u drugome mogu pronaći baš ono što im nedostaje. Djevica i Ribe su po modalitetu promjenjivi znaci dok energija varijabli znakova kod ovog ljubavnog para doprinosi lakšem prilagođavanju njihovih međusobnih emotivnih želja, planova i potreba. Po polaritetu Ribe i Djevica spadaju u negativan ili Jin znak što ukazuje na njihovu obostranu potrebu za čvršćim i dubljim emotivnim vezivanjem tako da u ljubavi najčešće teže ka ostvarenju ozbiljnije i dugotrajnije ljubavne veze dok su obično manje privučeni prolaznim ljubavnim avanturama. Međutim, uvijek postoje i iznimke tako da je potrebno uzeti u obzir i sve ostale relevantne čimbenike u natalnim horoskopima kako bi uvid u analizu slaganja predstavnika ovih horoskopskih znakova bio još kompletniji i adekvatniji.

Ovo je dobra kombinacija, i obećava sretnu vezu u kojoj će oba partnera biti zadovoljna samo ako budu dovoljno spremni uvažavati specifičnosti karaktera onog drugog. Riba je osjećajna, nježna, gotovo ovisna o pažnji i nježnosti. Djevica je više intelektualan tip, ali dovoljno smiren i realan da shvati što njezin partner želi i treba od nje. Opasnost leži u sklonosti djevice kritiziranju svega što nije savršeno. U njezinu obranu treba reći da to djevica ne radi zato da bi povrijedila partnera, nego stoga što doista vjeruje da je savršenstvo jedini ispravan način da se obavi neki posao. Ali kako to objasniti osjetljivoj ribi? Ona će svaku kritiku doživjeti potpuno osobno, i neće se obazirati na partnerova objašnjenja.

Naravno da je rješenje u dugim i naizgled dosadnim razgovorima (iako oni neće biti dosadni ribama, a osobito ne djevicama koje uživaju u razumnom rješavanju problema i dokazivanju nadmoći inteligencije nad pretjerano emotivnim reakcijama). Ribe će objasniti djevici koliko ju smeta kritika i eventualna djevičina hladnoća, a djevica će morati preuzeti inicijativu i prva prekinuti taj začarani krug predbacivanja u koji su ušli – što ona može, vođena svojom prirođenom inteligencijom i zrelošću. Ako tako postave stvari, osigurat će se si sretnu vezu, i jednako sretan i skladan brak.

Tarot, astrologija, numerologija