Ljubavni horoskop Rak-Vaga

ljubavrakvagaLjubavni par Rak i Vaga posjeduje potencijal za postepeni rast ljubavnih osjećanja koja vremenom mogu procvjetati u vrlo plodonosnu i raskošnu ljubav. Bez obzira na to što u samom startu prilikom upoznavanja možda može izgledati da ove osobe nemaju mnogo toga zajedničkog, ipak kada se zagrebe ispod površine uočljivog zakoračuje se u potpuno novi svijet u kome se krije tajna koja postoji kao skrivena mogućnost koja upućuje na dublju suštinu ove ljubavi. Općenito promatrano, pošto osjećajni Rak može poput boce plutati po moru ili oceanu emocija dok racionalna Vaga nastoji gradi svoj svijet na logičkim principima, na prvi pogled može izgledati da ovaj ljubavni par predstavlja dva nespojiva svijeta. Međutim, ovaj ljubavni spoj se može pokazati komplementarnim jer obje osobe mogu biti snažno privučene ovim razlikama i mogu jedno u drugome naći upravo ono što njima nedostaje. Rak kao vodeni znak čije emocije mogu biti uzburkani ocean, tražeći sigurno tlo može se nastaniti u srcu Vage u kojoj će pronaći čvrst oslonac i potporu, jer Vagi njen element zrak dodjeljuje racionalno ponašanje i vještinu diplomatskog odnošenja prema stvarima. S druge strane, Vaga uz pomoć Raka može upoznati novi svijet sav satkan od emocija i na taj način pokušati pronaći harmoniju i ravnotežu za kojom traga.

Mogućnost za dostizanje harmoničnog slaganja kod horoskopskih znakova Vage i Raka upotpunjuje i “partnerstvo” između planeta vladara ovih znakova. Venera kao vladar Vage i Mjesec kao vladar Raka daju nagovještaj za usklađivanje na dubljoj razini međusobnog slaganja. Venera kod Vage budi estetsko čulo dok Mjesec kod Raka budi suosjećajnost i brigu za članove obitelji i doprinosi jačanju povezanosti s obitelji i korijenima tako da Vaga pod utjecajem Raka može pronaći ljepotu života u obiteljskim vrijednostima dok Vaga može Raku otkriti ljepotu ljubavi u kojoj razum drži pod kontrolom emocije i daje čvrstinu i trajnost osjećajima. Horoskopski znaci Rak i Vaga su po modalitetu kardinalni što ukazuje na to da su jako poduzetni i da ne vole da šute o problemima već da nastoje zajedničkim snagama rade na njihovom prevazilaženju. Kada dođe do krize u ljubavi Vaga posjeduje energiju konsolidirati situaciju u ljubavnoj vezi ili braku.

Po polaritetu Rak je Jin (negativni) znak dok je Vaga Jang (pozitivni) znak što ukazuje da Rak može biti introvertniji i zatvoreniji izvan okvira obitelji dok je Vaga po prirodi ekstrovertnija i opuštenija tako da ovakva različitost može povremeno doprinositi javljanju nesporazuma i neslaganja uslijed moguće snažnije ljubomore kod Raka iz razloga što Vaga može uslijed svog otvorenijeg i opuštenijeg pristupa u ponašanju u društvenim odnosima ostavljati na Raka pogrešan dojam postojanja želje za koketiranjem s drugim osobama. Međutim, na slaganje dvije osobe u ljubavi u značajnijoj mjeri mogu utjecati i svi ostali faktori u osobnim horoskopima koji omogućuju dobivanje cjelovitije slike o prirodi ljubavnog odnosa.

Ako ste se našli u ovakvoj kombinaciji, budite spremni na brojne sukobe i mnogo truda koji će vam trebati u budućnosti! Ovaj par funkcionira na potpuno različitim razinama. Znate već Rakove, oni doduše jesu emotivci ali su i smireni karakteri. Vage su drugačija bića: oni mogu biti smireni i usporeni ali to nije tipično njihovo ponašanje. Vagi je ponekad teško nositi se sa smirenošću Raka. Dobro, nema ničeg lošeg u zajedničkom gledanju televizije ili izležavanju na kauču – ali ne stalno! Rak se voli zavući u svoj dom i uživati u smirenju koji mu on pruža, ali Vagi bi vrlo brzo moglo postati dosadno! Kako da se Rak bori s tim? Hm, evo jednog prijedloga: najbolje bi bilo da pokuša unijeti uzbuđenje i raznolikost u spavaću sobu, time će najbrže i najsigurnije pridobiti i zadržati pažnju Vage.

To je važno, jer Vaga ima nemiran duh koji je uvijek u potrazi za “zelenijom travom”. A svi jako dobro znamo da je zelenija trava uvijek u nekom tuđem dvorištu… Dobro, rekli smo svoje Rakovima, evo sada zadatka za Vage: ako se Rak već potrudio oko vas i pokušava vam život učiniti zanimljivijim (da ne zbrišete susjedu ili susjedi, kao fol na kavu ili po šećer koji ste baš zaboravili danas kupiti u trgovini), onda i vi malo smirite svoju potrebu za švrljanjem. Jednom, barem jednom u životu ne dižite ruke odmah i rješavajte probleme kod kuće! Sretna veza između ova dva znaka je moguća, ali ne bez puno uloženog truda!

Tarot, astrologija, numerologija