Ljubavni horoskop Rak-Jarac

ljubavrakjaracRak i Jarac kao ljubavni spoj suprotnih znakova u zodijačkom krugu može zbog toga imati neka ograničenja koja mogu umnogome otežavati put do ostvarenja potpune sreće u ljubavi ali može imati i brojne kvalitete koji mogu doprinijeti ostvarenju bolje stabilnosti u ljubavi. Ono što im je zajedničko iu čemu se itekako mogu usuglasiti je njihovo obostrano poštovanje obiteljskih i tradicionalnih vrijednosti. Ovakva, kod ove kombinacije horoskopskih znakova često prisutna, obostrana potreba za izgradnjom stabilne obitelji može doprinijeti i učvršćenju njihove međusobne bliskosti i održanju kvalitetnog i harmoničnog slaganja u ljubavnom odnosu odnosno u njihovoj ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga Jarac i Rak mogu jako dobro uklopiti svoje želje i potrebe kada je u pitanju dogovor oko raspodjele obiteljskih uloga jer Raku, kome je često potrebna podrška i netko tko će se pokazati kao čvrst oslonac u njegovom životu može u tom pogledu savršeno odgovarati autoritativni duh Jarca koji uživa u tome da određuje pravila i da se postavlja zaštitnički i kao predvodnik. Međutim, iako Jarac kao zemljani znak posjeduje određenu dozu senzualnosti, to može ponekad biti nedovoljno za Rakov ukus u ljubavi i za njegova očekivanja na ovom životnom polju. Naime, supersenzitivnim Rak može teže podnijeti povremeno izraženije indiferentniji ponašanje Jarca u ljubavi i tada može lakše dolaziti do ozljeđivanja njegovih suptilnih osjećaja.

Raku može češće snažnije nedostajati nježno šaputanje i razmjenjivanje slatkih ljubavnih riječi i osjećaje na jastuku zajedničke postelje i može ga jako povređivati ​​povremeno izraženija “hladnoća” u Jarčevom ponašanju. Zapravo, može se događati da Rak stekne dojam da jednostavno ne može sasvim doprijeti do Jarčevog srca i do njegovog “unutarnjeg svijeta” iz razloga što neće uvijek znati kako da mu se približi tj kako najsigurnije “uroni” u kraljevstvo njegovih dubokih i na izgled teže shvatljivih osjećaje. S druge strane, Jarac u ovakvoj ljubavnoj vezi može, neshvaćen, provoditi dosta vremena pateći u tišini, uslijed nemogućnosti ispoljavanja svojih nježnih i tananih ljubavnih osjećanja na način na koji Rak može očekivati ​​da mu nježna osjećanja u ljubavi budu uzvraćena. Ovakva uzdržanost Jarca proizlazi iz suštinske potrebe njegovog bića za sporijim, opreznijim i postupnije vezivanjem u ljubavi, jer Jarac voli “igra” na sigurno tako da iz tog razloga može biti sklon češćem potiskivanju emocija u ljubavi na početku ljubavne veze i može vrlo strpljivo čekati da se stvari u ljubavi vremenom odvijaju same svojim prirodnim tijekom. Ukoliko Rak krene da previše dramatizira situaciju u ljubavi, to ga može samo još više udaljiti od Jarca. Kako bi Rak vremenom uspio raznježi “krutost” Jarca potrebno je biti u dovoljnoj mjeri strpljiv i da ne vrši preveliki pritisak na njega. Dobra strana u svemu može biti i obostrana potreba ovog ljubavnog para za obvezivanjem u ljubavi na duže staze tako da se u većem broju primjera iz prakse pokazuje kako vrijeme može biti odlučujući faktor i pokazatelj uspješnosti i ustrajnosti ove ljubavi. Od ključnog značaja su i ostali relevantni pokazatelji iz osobnih horoskopa ovih osoba koji mogu dati još bolji uvid u prognoziranje zajedničke budućnosti ljubavnog para Jarac i Rak.

Rak i Jarac su po kvaliteti kardinalni znaci što znači da je u njihovoj prirodi poduzetni duh sa velikom dozom inicijative. U tom pogledu se ovaj ljubavni par pokazuje vrlo komplementarnim jer osobe mogu snažno motivirati jedna drugu kada je u pitanju ostvarenje nekih zajedničkih životnih ambicija i ideala u životu. Jarac je kao zemljani znak više okrenut ka praktičnoj i materijalnoj strani života iu tom pogledu se pokazuje kao pravi radoholik koji nastoji završava stvari i da doprinosi ostvarenju materijalne stabilnosti. Jarac kod Raka potiče jačanje osjećaja za rad i disciplinu (utjecaj Saturna vladara Jarca) i usmjerava njegovu energiju kao boljoj procjeni životnih prioriteta u cilju bržeg ostvarenja praktičnih životnih ciljeva. S druge strane, Rak kao vodeni znak čiji je vladar Mjesec (emocije) može pomoći da Jarčevo zdravorazumsko shvaćanje stvari bude obogaćeno intuicijom tako da Jarac pod utjecajem Raka može naučiti da jasnije i dublje osjeća svijet oko sebe. Jarac i Rak su po polaritetu negativni odnosno Jin znaci, što s jedne strane ukazuje na njihovu prijemčivost, na okrenutost sebi i na introvertiranost prema društvu dok s druge strane ukazuje na njihovu želju i potrebu da izgrade svoj vlastiti sustav životnih vrijednosti gdje obitelji regiji svečano mjesto na ljestvici hijerarhije vrijednosti dok se okrenutost ka vođenju nekog aktivnijeg društvenog života stavlja u potpuno drugi plan.

Tvdoglavi, ambiciozni i do krajnosti realan jarac odlično će se nadopunjavati s impulzivnim i ponekad sanjarenju sklonim rakom. Doduše, rak bi se mogao osjetiti zapostavljenim ili povrijeđenim zbog jarčeve nepažnje i usmjerenosti na potpuno druge životne ciljeve, ali vjerojatnije je da će s vremenom partneri pronaći zajednički jezik i uskladiti ritam u tom zajedničkom plesu života. Oba su inače štedljivi i oprezni u zarađivanju i trošenju novca, pa je s te strane doista teško očekivati bilo kakve nesuglasice i probleme. Što se tiče ljubavnog života, i jedan i drugi po prirodi su vjerni i nisu skloni flertovima i zabranjenim izletima sa strane.

Možda bi se nekom drugom njihov način života mogao učiniti dosadnim, ali oni će se savršeno razumjeti i pronaći će dovoljno zadovoljstva u malim životnim radostima, bez avanturizma i nepotrebnog riskiranja kojeg inače preziru. Što se tiče seksa neće biti nikakvih problema i dijelit će veliku strast i uzajamnu privlačnost. Doduše, raka bi mogla u jednom trenutku početi zamarati jarčeva konzervativnost i nesklonost eksperimentima, ali jarac će mu zauzvrat dopustiti da preuzme inicijativu i digne njihovu strast na jednu višu razinu. Veza će u ovoj kombinaciji biti sretna, jednako kao i brak poslije toga.

Tarot, astrologija, numerologija