Ljubavni horoskop Ovan-Vaga

ljubavovanvagaOvakva ljubavna astro kombinacija nosi sa sobom potencijal dobrog usklađivanja međusobnih razlika pa ljubavnom paru može često biti lakše pomiriti svoje razlike tako da se izbjegne sukobljavanje različitosti već da se potakne njihovo međusobno dopunjavanje u cilju ostvarenja boljeg sklada. U ovakvom spoju horoskopskih znakova međusobne razlike u velikom broju primjera mogu biti i bitan faktor za ostvarenje snažnije međusobne privlačnosti. Ljubavne veze između Ovna i Vage često započinju brzo i lako – nerijetko i “na prvi pogled”. Kada Ovan i Vaga uspiju postići dobru usklađenost, harmoniju, sreću i zadovoljstvo u ljubavnoj vezi tada su često spremni i svojoj okolini jasno stave do znanja da su sretni i zadovoljni svojim ljubavnim životom.

I Ovan i Vaga su po polaritetu pozitivni tj Jang znaci što čini da su obje osobe spremne na otvorenu komunikaciju a kada dođe do javljanja nesporazuma u njihovom slaganju trude se da imaju dovoljno objektivan pristup prilikom sagledavanja stvari kao i da što prije pronađu uzrok nastanka problema kako bi se u njihovom ljubavnom odnosu ili braku ponovo uspostavila ravnoteža. Po modalitetu, Ovan i Vaga su kardinalni znaci što ukazuje na naglašenu energičnost i na to da vole preuzimati inicijativu i da čine da se stvari dešavaju, što može utjecati vrlo povoljno kod planiranja nekih zajedničkih aktivnosti i kod kreiranja zajedničkih planova za budućnost.

Entuzijastički raspoložen Ovan spontano i na neposredan način iznosi svoje ideje koje se odnose na planiranje zajednički provedenog vremena i na ispunjavanje nekih zajedničkih obveza, dok diplomatska Vaga promišlja o tim idejama često na razborit način tako da se na kraju nerijetko pokazuju kao vrlo uspješan tim za realizaciju zajedničkih planova koji se odnose na organiziranje svakodnevnice života. Ukoliko promatrate zodijački krug možete primijetiti da su horoskopski znaci Ovan i Vaga pozicionirani suprotno jedan od drugoga što obično označava da se kao suprotni znaci mogu jako dobro slagati na čulnom tj seksualnom razini. Iz ovakvog spoja horoskopskih znakova može se izroditi dobro izbalansirana ljubav gdje će vatreni Ovan unositi živost, neobuzdanu strast i puno pozitivne energije dok će blaga i promišljena Vaga usmjeravati i kanalisati višak energije u dobrom pravcu i time održavati ravnotežu kako u ljubavnoj vezi ili braku tako iu ostalim sferama njihovog zajedničkog života.

Za ostvarenje dobrog slaganja na emotivnom i čulnom razini mogu biti zaslužni i elementi kojima pripadaju Vaga i Ovan jer Vaga kao zračni znak može rasplamsavati vatrenu strastvenost kod Ovna koji pripada elementu vatre. Ovan kao vatreni znak unosi uzbuđenje i jake emocije u ljubavni odnos dok Vaga kao zračni znak svojim intelektom balansira emocije tako da se iz tog spoja nerijetko dobiva pravilno uravnotežen i skladan ljubavni odnos tj brak, naročito ukoliko su i ostale pozicije nebeskih tijela i njihovi relevantni aspekti za ljubav povoljni u osobnim horoskopima ovih osoba. Planet koji vlada Ovnom je Mars koji ga daruje izraženom seksualnom karizmom, fizičkom snagom i izdržljivošću, jakom voljom i velikim samopouzdanjem što predstavlja vrline koje mogu biti jako primamljive Vagi jer je Vaga nježna i potreban joj je netko tko će joj biti čvrst oslonac u životu a to može pronaći upravo u Ovnu. Vladar Vage je Venera što je čini ljupkom, nježnom, romantičnom, dopadljivom i privlačnom što su atributi koji se uklapaju u Ovnov ukus u ljubavi. Međutim, kod ovakvog ljubavnog spoja može postojati i naglašenija opasnost da Vaga suviše idealizira svoju voljenu osobu tj Ovna i može se češće dešavati da povlađuje Ovnu u njihovoj ljubavnoj vezi ili braku.

Ljubavna kombinacija horoskopskih znakova Vaga i Ovan često donosi snažan potencijal konstantno unapređenje i održanje kvalitete ljubavne veze ili braka ali kako bi se stekao još detaljniji uvid u astrološku kompatibilnost ovog ljubavnog para potrebno je obratiti pažnju na sve relevantne čimbenike u osobnim horoskopima ovih osoba.
Između ova dva znaka postoji snažna početna privlačnost, jer su toliko suprotni da u svakom pojedinom području jedan znak pruža ono što drugome nedostaje!

Baš kao dva suprotno nabijena magneta, privlačit će se i privlačiti sve dok ne popuste i ne završe u zagrljaju. Ali nakon burnog početka mogle bi se pojaviti i neke nesuglasice. Problem je u ovnovoj nestrpljivosti. On ne razmišlja, ne promisli ni jednom a kamoli dvaput prije nego krene u akciju – ali onda često stane prije nego stvar dotjera do kraja, jer ga zainteresira nešto novo. Ponekad je ta naglost dobro došla, ponekad nije – osobito u kombinaciji s vagom.

Vaga je sklona gledati stvari crno ili bijelo i mogla bi se razočarati ako ju partner svojom nedosljednošću razočara nekoliko puta za redom. Tada bi mogla odustati od svega i potražiti radije nekog stabilnijeg. Ovan bi s druge strane mogao potražiti nekog tko će ga gledati s više divljenja, jer to je ono što njemu treba. Veza ova da znaka je moguća, ali ako je bazirana samo na fizičkoj privlačnosti bit će kratkog vijeka. Brak je vrlo rijedak – ali nemojte da vas to obeshrabri! Vi budite izuzetak koji (ne) potvrđuje pravilo!

Tarot, astrologija, numerologija