Ljubavni horoskop Ovan-Lav

ljubavovanlavLav i Ovan je kombinacija horoskopskih znakova koja u ljubavi često može rezultirati ljubavnom vezom punom snažnih ljubavnih osjećaja, nježnosti i ljubavne strasti. Ukoliko u ovakvoj ljubavnoj vezi ljubavni par uspije svoje energije dobro uskladi i ukoliko postoji dovoljno spremnosti za adekvatnim i jasnim iskazivanjem osjećaja, želja i potreba, ovakva ljubavna veza se vremenom može lakše dodatno učvršćivati. Ukoliko ljubavni par dozvoli značajniju neusklađenost lakše će se javiti nestabilnost, nesigurnost, nerazumijevanje i problemi u međusobnom slaganju.

I Ovan i Lav su horoskopski znaci kod kojih može biti češće izraženija težnja ka ostvarenju dovoljne neovisnosti pa i izraženije dominacije u ljubavnoj vezi tako da je kod ovakve kombinacije znakova u ljubavi osobito potrebno da ljubavni par bude dovoljno spreman prepoznati moguće probleme koji bi nastali uslijed takvog ponašanja i da na adekvatan način nastoji na dovoljnoj toleranciji i boljem međusobnom usklađivanju. U ovakvoj kombinaciji horoskopskih znakova vrlo je bitno postojanje dvoljno samokontrole, naročito prilikom javljanja nesorazuma jer se inače lako može dešavati i da neki nesporazumi, čiji nastanak nitko nije želio, izgledaju kao nečija loša namjera što dodatno može komplicirati situaciju i narušiti stabilnost ljubavne veze.

Održavanje dobre komunikacije u ljubavi je bitno kod svih kombinacija horoskopskih znakova dok kod ljubavne kombinacije Ovan i Lav održavanje dobre međusobne komunikacije često može biti od presudnog značaja za stabilnost i sudbinu ljubavne veze. Kada je komunikacija narušena i loša, u ovakvoj ljubavnoj kombinaciji može i znatno teže popraviti je i vratiti je na prethodnu razinu prvenstveno zbog tvrdoglavosti, ponosa i prkosa koji mogu biti izraženiji kod ovih horoskopskih znakova. I ovan i lav su agresivni po temperamentu. I jedan i drugi imaju snažan ego, oba bi htjela biti dominantni. I kako ih sad pomiriti? Agresivnom ovnu ne pada na pamet da bude subdominantan, dok lavu treba neprestano i bezgraničnog divljenje od strane partnera. Ako žele uspjeti, morat će prije ili kasnije napraviti neke ustupke.

Ovan će možda morati prepustiti lavu glavnu ulogu na pozornici, ali i lav će se povremeno morati maknuti od svjetla reflektora jer i ovnu osjetiti treba pažnja. Ako budu previše tvrdoglavi, neće uspjeti – ali mi stojimo na stajalištu da se i najtvrdoglavijim tipovima prije ili kasnije upali lampica u glavi i shvate da se moraju malo prilagoditi partneru. Zašto na primjer ovan ne bi s vremena na vrijeme pohvalio fizički izgled partnera, kad zna da će ga time usrećiti jer je pohvala lavovima izrazito važna!?

Osim razlika, ipak dijele i velike sličnosti (da, i u seksu!) koje bi im mogle pomoći da izdrže u sretnoj vezi. I ne samo sretnoj: ako iskoriste svoj temperament na pravi način, uz konstruktivne ideje u spavaćoj sobi i u drugim prostorijama stana, može se očekivati vjernost i jednog i drugog partnera. Ako ništa drugo, bit će preumorni da bi išli tražiti uzbuđenja sa strane!

Tarot, astrologija, numerologija