Ljubavni horoskop Lav-Rak

ljubavlavrakSlaganje horoskopskih znakova Rak i Lav u ljubavi može biti vrlo skladno uz postojanje obostrane želje za boljim usklađivanjem određenih međusobnih razlika jer bi to moglo utjecati na dodatno poboljšanje kvalitete njihove ljubavne veze. Ljubavni par Rak i Lav posjeduje naglašene mogućnosti za ostvarenje harmoničnog slaganja i uspješne ljubavne veze (ili braka) i unatoč tome što Rak može težiti za ostvarenjem “mirnijeg” života dok Lav ne može uvijek sakriti svoju sklonost ka avanturama jer ipak obje osobe u ljubavi najprije osjećaju primarnu potrebu za ostvarenjem sklada u obitelji koju mogu shvaćati temeljem i stupom prave ljubavi tako da im takva zajednička težnja može nerijetko potpomoći da se bolje usuglase po pitanju emocija u ljubavi.

U prednosti za postizanje skladnog ljubavnog odnosa kod kombinacije Lav i Rak se ubraja i njihova obostrana potreba za ostvarenjem sigurnosti unutar ljubavnog odnosa tj njihove ljubavne veze. Kod Raka je snažno naglašena potreba za ostvarenjem čvrste emotivne stabilnosti koju nerijetko može pronaći u Lavu koji voli ulijeva sigurnost. Što se tiče Lava, on se može sasvim pronaći u ulozi zaštitnika i onoga koji odlučuje pa i dominira u ljubavnoj vezi. Ekstrovertni i impozantni Lav je po prirodi takav da iu ljubavi žudi da bude obožavan i da se voljena osoba divi njegovom sjaju tako da će se u tom pogledu brižljivi i osjećajni Rak koji voli ugađa svojoj voljenoj osobi gotovo savršeno uklopiti u potrebe Lava.

Kod Lava je vrlo naglašena i karizmatičnost ličnosti tako da u ljubavnoj vezi s Rakom može lakše dolaziti i do određene doze ljubomore od strane Raka ukoliko Lav uslijed svoje naglašene karizmatičnosti i želje da se gotovo u svakoj prilici dopadne svima, u nekim situacijama ostavlja pogrešan dojam postojanja želje za nekim suviše prisnim druženjem s nekim osobama u društvenim odnosima. U takvim situacijama može češće dolaziti do javljanja nesporazuma i do ozljeđivanja osjećaje kod Raka. Međutim, osobenost znaka Lava u ljubavi se između ostalog sastoji iu njegovoj sposobnosti da svojom dostojanstvenošću, optimističkim pogledom na život i svojom pozitivnom energijom s velikim osmijehom na licu prihvaća razne životne izazove i suočava se s raznovrsnim kušnjama koje ljubav i život mogu donijeti, tako da to daje posebnu snagu i ustrajnost njihovoj ljubavi i potpomaže konstantnom učvršćenju ljubavne povezanosti s Rakom čak iu nekim životnim situacijama u kojima bi mnogi drugi parovi poklekli pod pritiskom raznih životnih problema koji bi ih emotivno udaljili. S druge strane, brižljiva predanost znaka Raka na svoj način daje svoj doprinos u ovakvoj ljubavnoj vezi u vidu postojanja sposobnosti zauzimanja obrambenog stava prema okolini čime Rak ne dozvoljava da se druge osobe sa strane pretjerano miješaju u ono što se tiče njegove intime sa voljenom osobom tj Lavom u njihovoj ljubavnoj vezi. U ovoj ljubavnoj vezi ili u braku su uloge komplementarne jer svaka strana ima zadatak da na svoj način doprinosi učvršćenju stabilnosti ljubavnog odnosa.

U prilog ostvarenju dugotrajnije ljubavne povezanosti kod ovog ljubavnog para ide i zajednička sklonost Lava i Raka da se u ljubavnoj vezi snažno vežu za svoju voljenu osobu i da je uslijed moguće pritajene nesigurnosti u sebe (Rak) i uslijed mogućeg straha od odbacivanja (Lav), čvrsto drže uz sebe s željom da bude tu za cijeli život. Ponekad se međutim, mogu negativno odraziti na kvalitetu njihovog slaganja Lavova očekivanja da voljena osoba mnogo energičnije ispoljava svoju strastvenost dok od Raka može prije dobiti pažljivost i brižljivu predanost. Dakle, ukoliko kod Lava nema dovoljno volje i želje za nekim umjerenijim zahtjevima i očekivanjima, postoji velika opasnost od učestalijeg javljanja neslaganja uslijed nedovoljne usklađenosti emotivnih želja i potreba što prijeti da, malo po malo, vremenom stvori veći jaz među njima i da doprinese češćim emotivnim zahlađenjima u njihovom ljubavnom odnosu tj u ljubavnoj vezi. Dakle, od ključnog značaja za postizanje harmonije u ljubavi je potrebno da obje strane budu spremne na kompromisno rješenje tj da bolje usaglase svoje međusobne potrebe i naučiti pružaju jedna drugoj veću podršku, Rak – Lavu na praktičnoj razini, a Lav – Raku na emotivnom razini slaganja u ljubavnoj vezi.

Ovo je kombinacija koja nudi mogućnosti za sretnu vezu, prožetu međusobnim razumijevanjem! Rak je često nepredvidiv u svojim reakcijama, impulzivan i previše osjetljiv, ali će ga lav svojom dinamikom i vječitim optimizmom napuniti pozitivnom energijom i držati njegovu ćudljivost pod kontrolom. Velikodušni i veseli lav, koji neće natmureno reagirati na svaku pogrešno intoniranu rečenicu i koji nosi veliku unutarnju snagu, upravo je ono što treba pomalo nesigurnom raku koji traži oslonac u partneru. S druge strane, raku nije teško povremeno (pa ni često) udijeliti kompliment lavu, a više je nego poznato da lav od pohvala i divljenja živi i njima se hrani. U ovakvoj vezi lav će pomalo voditi, a rak neće takvu podjelu uloga doživjeti kao opterećenje – sve dok vidi da mu partner oprašta sitne mušice i ponekad nekontrolirane reakcije.

Čak i u seksu će se dobro nadopunjavati, jer će rak u slučaju potrebe prepustiti lavu dominaciju a ovaj će to primijetiti i prihvatiti sa zadovoljstvom. Ako rak prihvati lavlju potrebu za pohvalama, i ako lav ponekad prijeđe preko rakove nepredvidljivosti, moguća je sretna veza i isto tako sretan brak!

Tarot, astrologija, numerologija