Ljubavni horoskop Lav-Jarac

ljubavlavjaracKod ljubavne kombinacije Lav i Jarac može doći do snažne ljubavne privlačnosti ali i do snažnog odbijanja. Naime, da bi netko osvojio srce Lava potrebno je da ulijeva sigurnost i da ostavlja utisak moćne osobe iu tom pogledu Jarac može zadovoljiti osnovne potrebe Lava. S druge strane, Jarac može biti prilično oskudan kada je u pitanju izražavanje ljubavnih emocija i povremeno može biti vrlo indiferentan kada je u pitanju razmjena divljih seksualnih strasti u ljubavnom odnosu što neće odgovarati vatrenom Lavu koji sav plamti od uzavrelih ljubavnih strasti. Uslijed ovakve različitosti ovih dvaju priroda horoskopskih znakova Lav i Jarac u ovoj ljubavnoj vezi može češće dolaziti do javljanja snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa, do većeg nezadovoljstva i do obostranog razočaranja zbog neispunjenih očekivanja.

Jarac i Lav međutim, dijele slična shvatanja kada su u pitanju obiteljske i ljubavne vrijednosti jer oba horoskopska znaka žude za ostvarenjem čvrste i trajne emotivne sigurnosti unutar toplog obiteljskog doma. Dakle, ljubav doživljavaju na vrlo ozbiljan način i žele vezivanje za cijeli život. Pomoću ovakve podudarnosti stavova ovaj ljubavni par može lakše održavati skladne odnose u svojoj ljubavnoj vezi. Lavom vlada Sunce koje kod Lava potiče potrebu za otvorenošću, toplinom i jasnoćom u ljubavi dok Saturn koji vlada Jarcem zagovara suzdržanost, hladnoću ali i postojanost, određenost i usmjerenje želja u pravcu ostvarenja realističnih životnih ciljeva. Međusobno djelovanje ovih planeta vladara Lava i Jarca donosi izraženiju opasnost od veće neusklađenosti kada su u pitanju zajedničke emotivne želje i potrebe ali istovremeno donosi i sposobnost za prevladavanje raznih ograničenja pomoću svojevrsne postojanosti osjećaje. Jarac je kardinalni znak koji u ovoj ljubavnoj vezi inicira pozitivne promjene i koji čini da se stvari dešavaju dok Lav kao fiksni znak konsolidira i učvršćuje te promjene tako da se u tom pogledu ovaj ljubavni par smatra vrlo komplementarnim.

Ovaj ljubavni par može ostvariti dobru ljubavnu kompatibilnost i iz razloga što Lav kao vatreni znak unosi vitalnost, uzbuđenje i strast u ovu ljubavnu priču dok joj Jarac kao zemljani znak daje stabilnost, zdrav razum i sposobnost da se stvari obave do kraja. Lav kao pozitivan (Jang) znak je ekstrovertnije prirode odnosno ima naglašenu potrebu za aktivnijim vođenjem društvenog života dok je Jarac kao negativan (Jin) znak po tom pitanju introvertnije prirode i on bi radije da nasamo sa svojom voljenom osobom uživa u miru i toplini obiteljskog doma , dok je manje zainteresiran za aktivnije održavanje društvenih odnosa s drugim osobama. Ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi ili može potaknuti rađanje velike ljubavi ili “građenje kula u zraku” ovisno o tome kakvi su aspekti koji su “zaduženi” za ljubav u osobnim (natalnim) horoskopima Lava i Jarca.

Organizirani i na karijeru fokusirani jarac neće razumjeti niti odobravati impulzivnost i neorganiziranost lava. A kad se lavu prigovori, on reagira iznenadnom provalom ljutnje i tada često kaže i ono što ne misli niti bi ikada u normalnim okolnostima rekao. Lako je za lava, on se doduše brzo naljuti ali još brže i odljuti, ali jarac svađe ne shvaća olako i ako ga se povrijedi pretvara se u pravo zlopamtilo koje ne oprašta lako. Ali i kada nema svađa neće sve ići glatko: jarac je čvrsto ukopan u realnost, a lavu je glava u oblacima i on partnerovu realnost tumači kao nemaštovitost. U krevetu im ipak neće biti dosadno, i lav bi se mogao ugodno iznenaditi (ako sudi prema “nemaštovitosti” u ostalim segmentima života) za što je sve jarac sposoban i koliko je izdržljiv.

Izvan kreveta čekaju ih novi problemi: ovo su dva jaka znaka i niti jedan nije spreman popustiti i prilagoditi se u većoj mjeri. Prilagodba podrazumijeva i popuštanje u određenoj mjeri, a to je nepoznat pojam i za jarca i za lava! Sve u svemu, ova veza može uspjeti jedino ako se partneri prilagode jedan drugom i pokažu dovoljno zrelosti, ali vjerojatnije je da će im seksualna privlačnost dostajati za kraću vezu ali ne i za dužu (ili eventualno brak).

Tarot, astrologija, numerologija