Ljubavni horoskop Djevica-Vodenjak

ljubavdjevicavodenjakDjevica i Vodenjak je ljubavni spoj koji još na samom upoznavanju može pokazati veće zanimanje za aktivnije održavanje kontakata i za intenziviranje druženja zbog gotovo savršenog poklapanja na intelektualnoj razini. Djevica i Vodenjak će još na samom početku upoznavanja primijetiti da imaju puno zajedničkih tema za razgovor. Međutim, kada je riječ o dubljem vezanju na emotivnoj razini, ovi horoskopski znaci se generalno u mnogim situacijama pokazuju nedovoljno kompatibilnim. Iako briljantni um Vodenjaka može biti očaran i privučen jedinstvenim i argumentativni umom Djevice kao što i Djevici mogu jako imponirati stimulativni razgovori sa zanimljivom Vodenjakom, među njima će prije ili kasnije na površinu isplivati ​​i brojne razlike koje se ne mogu lako premostiti.

Djevici je vrlo važno odgovarajuće tj. primjereno ponašanje i nastup i najčešće joj se neće mnogo dopasti ekscentrična pojava Vodenjaka. S druge strane, opuštenoj Vodenjaku se neće mnogo dopasti perfekcionistički nastrojenost i tolika zabrinutost i za najsitnije detalje koja je svojstvena Djevici. Vodenjak voli razmišljati o globalnim problemima čovječanstva dok Djevica svoju pozornost fokusira na rješenje problema unutar svog života. Djevicom vlada Merkur, planeta intelektualnih sposobnosti i mentalnih moći dok Vodenjakom vlada Uran, planeta koja donosi neočekivane promjene, iznenadnu inspiraciju, pobunjenički duh i originalnost. Međudejstvo planeta vladara Djevice i Vodenjaka može se odraziti na dva načina na ovaj ljubavni odnos: poticanjem jačanja međusobnog razumijevanja koje im može osigurati blistavu budućnost ili javljanjem neočekivanih epizoda skretanja s puta stabilnosti ljubavne veze u nekim iznenađujućim pravcima.

Pragmatična Djevica navikla je da se kreće po dobro utabanom racionalnom i iskustvenom tlu jer element zemlja ovom horoskopskom znaku dodjeljuje izražen smisao za praktično i gotovo sve svoje težnje Djevica usmjerava u okvirima opipljive realnosti. Potrebe i planovi Device odnose se na stremljenja ka ostvarenju dobre materijalne sigurnosti u cilju poboljšanja kvalitete obiteljsko-bračnog života. Progresivni i blistavi um Vodenjaka nerijetko je najsretniji onda kada je okupiran mislima o nekim apstraktnim teorijama, uzbuđuju ga socijalni problemi i uživa u tome da proklamira svoja humanistička i altruistička uvjerenja. Ovakve različite prirode ovih horoskopskih znakova ukazuju na to da je ovakav ljubavni spoj vrlo nestabilna i nesigurna mješavina. Naglašena je opasnost da ljubavna veza ili brak povremeno prolazi kroz izuzetno teške i turbulentne periode u kojima može doći i do raskida ljubavne veze odnosno do razvoda braka. Djevica u takvim razdobljima može steći dojam da Vodenjak ne brine o njenim potrebama i da joj obitelj i brak nisu prioritet u životu. S druge strane, Vodenjak se u takvim situcijama može osjećati nedovoljno shvaćenom i počet sve više se udaljava od Djevice. Dakle, jedna od stvari koja može predstavljati veću prepreku za održanje ravnoteže u ljubavi je razlika u shvaćanju životnih prioriteta koja postoji uslijed različitih interesa i potreba kod Djevice i Vodenjaka.

Međutim, kako bi se dobio adekvatniji uvid u sve mogućnosti iu sva ograničenja koje sa sobom nosi ova kombinacija horoskopskih znakova u ljubavi i kako bi se “zavirilo” u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale relevantne pokazatelje u natalnim horoskopima Djevice i Vodenjaka jer je tumačenje slaganja sunčevih znakova samo djelić u odnosu na cijelu slagalicu tj. u odnosu na cijeli horoskop.

Oba ova znaka usmjerena su više prema promišljanju, prema mentalnom i inteligentnom pristupu životu, nego prema emocionalnom i impulzivnom. Ipak, razlike postoje: dok je vodenjak uglavnom maštovit i pozitivan, djevica gleda onu mračniju stranu života. U seksu bi moglo biti problema jer vjerojatno neće osjetiti izrazitu međusobnu privlačnost i napetost. Vodenjak će uvijek tražiti živost u vezi, druženje s ljudima, aktivnosti koje razbijaju monotoniju i rutinu dana. Djevica će radije odabrati nekolicinu ljudi za koje vjeruje da zaslužuju nazvati se njezinim prijateljima, i forsirat će druženje s njima. Ovaj par vjerojatno neće dobiti nagradu za najuzbudljiviji par na svijetu, a svakako ni za najkompatibilniji. Naprotiv, neće biti čudo ako barem jednom partneru (ili i jednom i drugom) u ovakvoj vezi bude dosadno i ako se budu osjećali uskraćenima ili nezadovoljenima.

Pustimo na trenutak spavaću sobu, izađimo malo u svijet: vodenjak će pojuriti u trgovinu, restoran ili neko drugo ugodno mjesto i početi mahnito trošiti da bi si priuštio stvari i užitke koji ga vesele. Djevica je potpuno drugačiji tip, ona će radije novac spremati za crne dane i rasipnost vodenjaka gledat će kao neoprostivu ludost. Njih dvoje općenito vode različiti ciljevi: vodenjak želi biti savršen u svemu što radi, bez obzira na to koliko vremena i truda utroši i koliku materijalnu korist izvuče; djevici je važna učinkovitost i sposobnost da adekvatno naplati trud. Bit će ovo teška veza, ali ako oba partnera ulože dovoljno truda mogla bi uspjeti!

Tarot, astrologija, numerologija