Ljubavni horoskop Djevica-Strijelac

ljubavdjevicastrijelacDjevica i Strijelac još pri samom upoznavanju mogu uzajamno osjetiti jaču privučenost fizičkim izgledom ali, mogu se dobro povezati i na psihološkoj razini. Jedna od ključnih stvari za postizanje dobrog sklada u ovoj ljubavnoj priči može biti obostrana spremnost na dogovore i kompromisna rješenja. Bez toga, kod ovog ljubavnog para može postojati opasnost da, nakon što početna čarolija zaljubljenosti i ljubavne zanesenosti iščezne, isplivaju na površinu mnoge razlike koje se ne mogu lako nivelirati. Toplina, empatija, privrženost i predanost koju Djevica unosi u svoj ljubavni odnos ide u prilog ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa sa Strijelcem. S druge strane, zanimljiva, duhovita i vesela priroda kao i optimističan i vedar Strelčevu duh čini da se Djevica osjeća sretno u njegovom društvu na početku ljubavne veze. Strijelcu će vrlo imponirati i nesvakidašnji intelekt i argumentativni um Djevice s kojom će imati puno tema za razgovor.

Međutim, učinkovita, poduzetni i radna Djevica koja svoje misli fokusira u okvirima realnosti može imati poteškoća s ekstravagantnim i avanturistički nastrojenim Strijelcem čiji se krupni planovi nerijetko završavaju na razini teoretskog i hipotetičkog. Dakle, može biti naglašena opasnost od javljanja neslaganja uslijed veće neusklađenosti stavova po pitanju shvaćanja životnih prioriteta, posla i financija kao i po pitanju načina realizacije zajedničkih planova vezanih za budućnost. Djevica kao zemljani znak predstavlja “glas razuma” u ljubavnoj vezi sa Strijelcem, pruža stabilnost i daje čvrstinu ovoj ljubavnoj priči i omogućuje da ova ljubavna veza što prije “stane na svoje noge”, odnosno da ima svoju potporu iu financijsko-materijalnom pogledu. Strijelac kao vatreni znak može imati puno sjajnih ideja i prijedloga za unapređenje kvalitete zajedničkog života sa Djevicom ali, češće može biti sklon upuštanju iu neke rizičnije pothvate (naročito na poslovno-financijskom planu) kao što može imati i neke brzopletije i ishitrenije odluke na tom životnom polju. Iz ovog razloga postoji izraženija opasnost i od javljanja učestalijih svađa i neslaganja u ljubavnoj vezi ili braku jer se pristupi Djevice i Strijelca na poslovnom planu mogu bitno razlikovati.

Promišljena, radna i marljiva Djevica najčešće neće biti spremna uvijek podrži neke nedovoljno zrele, nedovoljno organizirane ili pak, neke neprovjerene poslovne avanture u koje Strijelac voli da se upušta. Strijelac može biti i previše neozbiljan za okus Djevice. Također, kod Djevice se može javiti i veće nezadovoljstvo i razočarenje u zajedništvu sa Strijelcem iz razloga što joj neka očekivanja po pitanju financijske situacije mogu ostati neispunjena. Djevicom vlada Merkur, planeta mentalnih moći dok Strijelcem vlada ekspanzivni Jupiter. Međudejstvo ovih planeta vladara horoskopskih znakova Djevice i Strijelca može biti veliki pokretač i inspirator krupnih ideja a može potaknuti i širenje i jačanje ljubavne povezanosti između Djevice i Strijelca ali morate znaju kako na najbolji način iskoristiti povoljne veze među ovim svojim planetima vladarima kako bi ostvarili potencijal za postizanje trajnijeg sklada u svojoj ljubavnoj vezi odnosno u braku.

Kao promjenjivi znaci i Strijelac i Djevica su otvoreni za promjene, fleksibilni su i prilagodljivi tako da mogu koristiti takvu svoju zajedničku energiju za konstantno poboljšanje slaganja u ljubavi. Djevica je Jin ili negativan znak što ukazuje na njezinu prijemčivost i na težnju za ostvarenjem emotivne sigurnosti i stabilnosti u obitelji dok je Strijelcu kao Jang ili pozitivnom znaku potrebna neka vrsta samopotvrđivanja u društvenim odnosima. Iz ovog razloga može biti naglašena opasnost od povremenog snažnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa uslijed nedovoljne usklađenosti kada su u pitanju emotivne potrebe i želje kod ovog ljubavnog para.

Činjenica je da će način na koji se strijelac odnosi prema vezi i partneru izluditi djevicu. Djevica žudi za osjećajem sigurnosti, a strijelac kao da se trudi da uništi makar i naznaku tog osjećaja čim se pojavi. Da stvar bude ljepša, strijelac će možda i vidjeti da djevicu nešto muči, ali neće mrdnuti prstom da otkrije o čemu se radi! Djevica traži red i stalnost, a strijelac uzbuđenje i neprestano nova iskustva. Djevica želi osjetiti da joj se partner u potpunosti predao i da joj se spreman posvetiti na duge staze, ali strijelac s druge strane ljubomorno čuva svoju slobodu i neovisnost.

Problemi vrebaju i u krevetu: s obzirom da djevica po prirodi ne osjeća preveliku potrebu i želju za seksualnim maratonima (čast izuzecima!), strijelac bi se mogao osjetiti uskraćenim za neka osnovna zadovoljstva. I što je za strijelca prirodnije nego da tu uskraćenost protumači dovoljnim moralnim opravdanjem za bacanje u nove flertove i ljubavna lutanja. Da bi ova veza uspjela, djevica će morati prigušiti svoju organiziranost i rasplamsati svoju spontanu stranu, a strijelac će morati učiniti upravo suprotno od toga.

Tarot, astrologija, numerologija