Ljubavni horoskop Djevica-Jarac

ljubavdjevicajaracDjevica i Jarac je kombinacija znakova koja u ljubavi generalno može imati dosta uspjeha i sreće. Ovaj zemljani spoj prevashodno posjeduje potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog razumijevanja u ljubavnoj vezi jer oba horoskopska znaka pripadaju istom elementu što daje jake indicije za dobru usklađenost u razmišljanjima, stavovima i međusobnim potrebama. U prilog ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa Djevice i Jarca ide i njihova prirodna sposobnost odvijanja nesmetane, ugodne i opuštene komunikacije tako da se za ovaj ljubavni par može reći da je u tom pogledu na istoj “valnoj duljini”. Djevicom vlada Merkur, planeta koja upravlja procesom mišljenja, Jarcem vlada Saturn, gospodar discipline i reda koji potiče ustrajnost i temeljitost kod obavljanja poslova tako da se ovaj ljubavni par pokazuje vrlo kompatibilnim kada je u pitanju planiranje i organiziranje životnih aktivnosti u vođenju zajedničkog života. I Jarac i Djevica su ozbiljne osobe, racionalnog uma, metodične, organizirane i poštovaoci pragmatičnog znanja. Oštroumna i analitična Djevica pod utjecajem Merkura iznosi svoje ideje koje najčešće nastaju kao logički slijed uporabe racionalnog i promišljajućeg uma dok temeljni, organizirani i ustrajni Jarac pod utjecajem Saturna omogućuje da se ove ideje što prije provedu u djelo.

Element zemlja kojem pripadaju i Djevica i Jarac dodjeljuje im i stabilnost, čvrstoću i zdrav razum što također, ide u prilog ostvarenja dugotrajne i skladne ljubavne povezanosti. Na emocionalnom polju ovaj ljubavni par se međutim, povremeno može suočavati s naglašenom opasnošću od javljanja snažnijih valova emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. Naime, Djevica koja je perfekcionist prve vrste voli biti upućena i u najsitnije detalje iz života svoje voljene osobe i iz njihove ljubavne veze dok Jarac zna biti prilično suzdržan i oskudan u ispoljavanju svojih ljubavnih osjećanja što može kvariti dojam koji Djevica ima o Jarcu kao io njihovoj ljubavnoj priči. Djevica u takvim situacijama može steći pogrešan dojam da nešto nije u redu u ljubavnoj vezi što može dalje doprinositi rasplamsavanju i produbljivanju nesporazuma u ozbiljnije probleme. S druge strane, na Jarca u ljubavi djeluje vrlo destimulativno pretjerano zanovijetanje i kritiziranje Device, jer Jarcu je najčešće potrebno samo više vremena kako bi opuštenije i otvorenije ispoljavao nježnost i ljubavna osjećanja prema voljenoj osobi. Ukoliko pronađu adekvatan način za prevladavanje ovakvih različitosti, njihova ljubav se nakon uspješnog usklađivanja ovakvih razlika, vremenom može samo širiti i uvećavati.

Jarac je kao kardinalan znak glavni inicijator događanja i promjena u ljubavnoj vezi dok Djevica kao promjenjivi znak posjeduje sposobnost adaptiranja novim okolnostima i nastalim promjenama što ukazuje na to da ova dva horoskopska znaka mogu dobro surađuju, funkcioniraju i koegzistirati u ljubavnoj zajednici. Jarac i Djevica su negativni ili Jin znaci što ukazuje na njihovu obostranu želju da svoje “ljubavno gnijezdo” dobro čuvaju od svih i da ne dozvole drugima da se pretjerano miješaju u njihov obiteljski život kao iu intimu njihovog slaganja u bračnoj zajednici. I Djevica i Jarac fokusiraju svoje misli i planove u pravcu ostvarenja stabilnog i čvrstog obiteljsko-bračnog života što može predstavljati jednu od ključnih stvari za ostvarenje skladnog i harmoničnog slaganja i dugotrajne ljubavne povezanosti ovih horoskopskih znakova u ljubavi.

Ova kombinacija mogla bi biti dobitna i vrlo sretna i za jednog i za drugog partnera! Djevica je organizirana, precizna, uredna; kao takva idealan je partner samodiscipliniranom jarcu, predodređenom za naporan rad i uspjeh u karijeri. Kad se radi o slobodnom vremenu, i tu će pronaći zajednički jezik. Ni djevica niti jarac ne uživaju previše u velikim društvima i izlascima nabijenim uzbuđenjima. Njima su draže mirne večeri u vlastitom domu i zato će se lako dogovoriti o tome što će raditi iza posla ili tijekom vikenda. Ako se i odluče družiti s nekim, prije će to biti neko manje i prisnije društvo nego glasna gomila polupoznanika i poluprijatelja.

Intelektualne sposobnosti podjednako su važne i jednom i drugom, i ako ih prepoznaju u partneru otvoreno će mu pokazati divljenje (i tražiti isto to zauzvrat od njega). Njihovi se karakteri idealno nadopunjuju: jarac je praktičar pun energije, djevica je do krajnost precizna i promišljena. Možda se pojave tek neki problemi u seksu, ali ovo dvoje se toliko dobro osjeća i slaže da će nadvladati čak i te probleme. Doista je malo ovakvih parova – inteligentnih, smirenih i strpljivih. Možda ova veza neće postaviti svjetski rekord u količini romantike ili strasti (a možda nas ipak iznenade!), ali sve će oni to nadoknaditi povezanošću na intelektualnoj razini koja im je i najvažnija. Vjerojatni su dobri izgledi za dugu i sretnu vezu!

Tarot, astrologija, numerologija