Ljubavni horoskop Djevica-Djevica

ljubavdjevicadjevicaLjubavnu kombinaciju Djevica-Djevica često karakteriziraju ozbiljna nastojanja za što boljim usklađivanjem međusobnih stavova i načina razmišljanja i shvaćanja ljubavi kao i ostalih stvari u životu u cilju pronalaženja više zajedničkih sličnosti i dubljeg međusobnog razumijevanja. Ovisno o spremnosti ljubavnih partnera za boljim usklađivanjem svojih perfekcionističkih priroda umnogome ovisi i ostvarenje harmonije u ljubavnom odnosu jer izražena perfekcionistički priroda kod Djevice potiče ispoljavanje prije svega onih razlika u odabiru načina za pokušaj postizanja perfekcionizma u ljubavnoj vezi što ukoliko ne postoji dovoljno spremnosti na razumne kompromise može lako potaknuti neslaganja u ljubavnoj vezi. Iz ovog razloga jako bitan faktor za kvalitetu ljubavne veze kod ove astro kombinacije predstavlja tolerancija, iskrenost u komunikaciji kao i predstavljanje sebe u pravom svjetlu u cilju što boljeg upoznavanja i pronalaženja što više zajedničkih interesa i sličnosti kako bi se zajedničke želje i potrebe dovele u istu ravan. Uz nedovoljno otvorenu i nedovoljno jasnu komunikaciju postoji izraženija opasnost od češćeg javljanja neslaganja u ljubavnoj vezi uslijed nedovoljnog razumijevanja. U tom slučaju ljubavni partneri – svatko ponaosob mogu stvoriti svoju sliku ljubavnog odnosa i na taj način iskonstruisati svoje viđenje cijele te ljubavne priče koja nerijetko može biti i daleko od realne slike stvarnosti tj od prave situacije. Međutim, kada se sve “kockice slože” ljubavna astro kombinacija Djevica-Djevica ima jak potencijal za ostvarenje vrlo uspješnog ljubavnog odnosa s naglaskom na snažniju obostranu težnju za zasnivanjem obitelji.

Do jačeg međusobnog poklapanja na svim bitnim razinama lakše mogu dolaziti ljubavni parovi kod kojih su usporedni aspekti Marsa i Venere u osobnim horoskopima harmonični. Također, kod ove kombinacije se češće može dešavati da ljubavna veza započne i tako što prijateljski odnos postupno preraste u ljubavnu vezu. Do češćih neslaganja može dolaziti i uslijed naglašene sklonosti ljubavnih partnera ka oštrijim međusobnim kritikama naročito onda kada imaju osjećaj da im nisu ispunjena baš sva bitna očekivanja u ljubavi.

Dvije djevice odlično će se razumjeti, i njihova veza mogla bi biti vrlo sretna! Sve one karakteristike koje drugi znakovi ne razumiju bit će u ovoj vezi same po sebi razumljive. Tko drugi može na primjer shvatiti djevičin perfekcionizam ako ne druga djevica, jednako sklona perfekcionizmu? U ovoj vezi seksualna napetost neće biti ključna, jer će oba partnera daleko veći naglasak staviti na neke druge aspekte života – prije svega cijenit će intelektualnu kompatibilnost, sklonost promišljanju i razumnim reakcijama prije nego nepredvidivoj impulzivnosti. Djevica cijeni odgovornost i predanost, i ta će ih karakteristika zbližavati i učvrstiti njihovu vezu. U prirodi djevice nije da bezglavo juri za avanturama i da odgovara na svaki flert koji joj ponudi netko u prolazu.

Za djevice ljubav je jednako užitak koliko i obaveza, one shvaćaju da se za sreću ponekad treba potruditi i raditi na njoj. Nisu sklone bezrazložnim provalama bijesa, i uvijek će pronaći dovoljno snage da smirenim razgovorom otklone uzroke sukoba. Ono što bi ih moglo razdvojiti je sklonost i jednog i drugog partnera kritiziranju, osobito ako je jedan od njih sitničaviji i veći perfekcionist, ali vjerojatno nema razloga ne vjerovati da će i tu pronaći zajednički jezik. Ova veza obećava, a još više brak koji će biti trajan i skladan.

Tarot, astrologija, numerologija