Ljubavni horoskop Djevica-Blizanci

ljubavdjevicablizanciKombinacija Blizanci i Djevica u ljubavi posjeduje naglašen potencijal za ostvarenje i održanje skladnog ljubavnog odnosa koji se može čvrsto temeljiti na dobroj međusobnoj komunikaciji. Horoskopski znaci Blizanci i Djevica već pri samom upoznavanju i stupanju u prvi kontakt nerijetko uspijevaju ostvariti vrlo opuštenu i uspješnu komunikaciju jer pri upoznavanju oboje žele mnogo toga kažu o sebi. Blizanci u ljubavi žude za nekim tko bi im mogao ispuniti očekivanja u intelektualnom pogledu i sa kim bi mogao biti na istoj valnoj dužini tako da oštroumna i inteligentna Djevica koja obožava “igru riječima” može biti savršeno poticajna za Blizance, pa mogu ostvariti dobro razumijevanje na dubljoj razini. Kada je u pitanju razmjena nježnosti na čulnom tj seksualnom razini, Djevica može biti vrlo topla i nježna ali može biti i suzdržana naročito kada primijeti kod voljene osobe promenljivije raspoloženje i češće ispoljavanje nekih negativinih osjećaje što može biti svojstveno za Blizance tako da iz tog razloga povremeno može dolaziti i do snažnijeg emotivnog zahladjenja njihovog ljubavnog odnosa.

Do promenljivijeg i indiferentnijeg ponašanja kod Blizanaca u smislu povremenog javljanja manjeg interesovanja za razmjenu nježnosti u ljubavnom odnosu, može lakše dolaziti onda kada Blizanci imaju dojam da je njihov ljubavni odnos počeo da liči na neku vrstu navike tako da se u takvim razdobljima mogu povlačiti u sebe ne dopuštajući voljenoj osobi da upućuje bilo kakve prigovore. U takvim situacijama postoji izraženija opasnost od javljanja problema u ljubavnoj vezi ili braku iz razloga što Djevica može Blizancima uputiti i neke neodmerenije riječi uslijed javljanja većeg nestrpljenja u njihovoj međusobnoj komunikaciji jer Djevica nastoji njen ljubavni odnos bude što perfektnija i jasniji i bilo kakvi problemi je mogu lako izbaciti iz ravnoteže.

Do javljanja eventualnih krupnijih neslaganja u ljubavnoj kombinaciji Djevica Blizanci može dolaziti i uslijed češće nedovoljne usklađenosti njihovih međusobnih stavova kada su u pitanju neki zajednički planovi vezani za budućnost jer Djevica voli da planira mnoge stvari unaprijed dok Blizanci nasuprot tome to često baš i ne vole. Djevica je po prirodi analitična i ima dobru moć da opazi i prepozna kada nešto nije u redu u njenom ljubavnom odnosu, nakon čega se neumorno trudi da poboljša situaciju i da povrati harmonično stanje u ljubavi međutim, uz neadekvatan pristup može samo još više udaljiti Blizance od sebe jer uz takav neadekvatan pristup rješavanju problema, Blizanci mogu uslijed prevelikog vršenja pritiska steći dojam da ih takva ljubav “guši” tako da Djevica na taj način može samo stvoriti kontraefekat i doprinijeti rasplamsavanju i dodatnom produbljivanju problema u ljubavnom odnosu tj ljubavnoj vezi. Uz adekvatan pristup rješavanju nastalih problema u ljubavi, ljubavni par Blizanci Djevica može ostvariti trajno skladan ljubavni odnos.

I jednim i drugim znakom doduše upravlja Merkur, ali unatoč tome čini se da između njih ima daleko više razlika nego sličnosti! Nećemo baš reći da su totalna suprotnost, ali činjenica je da ih dosta stvari dijeli i razlikuje. Ozbiljnih stvari, da… Dosta odugovlačenja, idemo otvoreno! Najkraće: blizancu će djevica vjerojatno biti strašno dosadna. Perfekcionizam i organiziranost djevice osjetit će se i u krevetu, gdje će partner rođen pod tim znakom zazirati od previše eksperimenata. Doduše, ispočetka će ga vjerojatno oduševiti maštovitost i razigranost blizanca, ali nakon nekog vremena počet će ga zamarati njegova nepredvidivost (neobuzdanost?) i moguće je da ga počne kritizirati zbog toga. I evo problema!

Blizanca doduše previše ne uzbuđuju kritike i lako se može isključiti od njih (po sistemu “kroz jedno uho unutra, a kroz drugo van”), ali nakon nekog vremena dosadit će mu to neprestano zanovijetanje i kritiziranje. Blizanac nije neki tvrdoglav i uporan tip, i vjerojatno je da će radije potražiti nekog drugog, razigranijeg i sličnijeg po razmišljanju i temperamentu. Naravno da ovakva veza može uspjeti, ali samo uz velik trud oba partnera; jer njih od samog početka toliko toga razdvaja da je potreban neki doista jak vezivni faktor da bi ostali zajedno. Vjerojatnije je ipak da će ovo biti kratkotrajna veza, intenzivna na početku ali s brzim hlađenjem i izglednim razlazom.

Tarot, astrologija, numerologija