Imum Coeli

imum coeliU astrologiji, Imum Coeli (latinski za dno neba“), IC, je točka u prostoru gdje ekliptika presijeca meridijan na sjeveru, točno nasuprot Medium CoeliImum Coeli, ponoćna točka, predstavlja donju točku križanja između mjesnog meridijana i ekliptike.

IC je vrh četvrte kuće u kojoj se nalazi znak Rak i njegov vladar Mjesec, iako je u nekim sustavima, Imum Coeli u 3. 4. i 5. kući. Imum Coeli se odnosi na naše korijene i na najmanje svjesni dio sebe. Simbolizira početke u životu, nasljeđivanja od roditelja, utjecaj domovine, potrebu za sigurnosti i odnose u kućnom i obiteljskom životu. Također može opisati okolnosti na koje ćemo naići na kraju našeg života. Budući da je četvrta kuća najudaljenija u vidljivom dijelu horoskopa, helenistički astrolozi su smatrali IC za dom podzemlja, ili Hada.

U mnogim slučajevima IC se odnosi na roditelja tradicionalno oca. Suvremeni astrolozi mogu koristiti IC kao označavatelj za majku, ili za oba roditelja. Ne postoji konsenzus u modernoj uporabi koji roditelj najbolje zastupa IC.

Imum Coeli predstavlja:

  • Obitelj, dom, roditelji (stvari koje se odnose na roditelje) i općenito obiteljska situacija, obitelj iz koje potičete (korjeni)
  • atmosfera u djetinjstvu (materijalna i emocionalna), rana emocionalna iskustva, psihološki temelji, osjećaj sigurnosti i zaštite, želja za sigurnosti
  • naslijeđe od roditelja, očevina, nasljeđe oca, preci, nasljeđe predaka, nasljedni talent
  • emocionalno okruženje
  • Majka ili otac – majka u muškom, otac u ženskom horoskopu, ali nije nužno tako, jer ona ukazuje na onog roditelja koji je na Vas u djetinjstvu više uticao, na Vaše subjektivno ja i na temelje na kojima gradite svoj karakter
  • Povijest, korijeni, pretci, tradicija, domoljublje, nacionalizam
  • Kuća, zemlja, nepokretna imovina, grob, domovina, rudnici, skrivene stvari, podzemlje, rasa, zavičaj, stan, tajni trezor, ognjište, sve ono što je privatno
  • Starija dob. Početak i kraj svega, početak i kraj života, embrio i grob, kuća završnih godina života, završetaka svih stvari, mjesto na kojem ćemo biti sahranjeni
  • Grudi, pluća, želudac
  • Sjever

Ukoliko Vam je poznat Vaš Medium Coeli, u tablici možete vidjeti i Vaš Imum Coeli i pročitati značenje dalje u tekstu.

Medium Coeli
Imum Coeli za sjevernu geografsku širinu
Ovan Vaga
Bik Škorpion
Blizanci Strijelac
Rak Jarac
Lav Vodenjak
Djevica Ribe
Vaga Ovan
Škorpion Bik
Strijelac Blizanci
Jarac Rak
Vodenjak Lav
Ribe Djevica

 

Imum Coeli u Ovnu

icarOve duše predstavljaju model pionira Zodijaka. Težnja za avanturom i akcijom je vrlo snažna zato što su u prošlim inkarnacijama ovi pojedinci obrazovali ono što bi se moglo nazvati “novom vrstom”. Simbol istraživača bukvalno znači da je ova osoba istražila nove oblasti, bilo fizički ili mentalno, ili na oba načina. Otuda potječe želja za putovanjima u nepoznate i nepripitomljene krajeve, ili za istraživanjem oblasti svijesti koje je malo tko dosegao; mogu biti izuzetni u ovom životu. IC u znaku Ovna po prirodi se ne plaši opasnosti i bola; ustvari on preuzimaju veće rizike od drugih čak i onda kada se to tiče njihove osobne dobrobiti. Navikli su da uvijek budu prvi; postavljaju se i usavršavaju uvijek kao inicijatori novih djelatnosti od kojih drugi mogu imati koristi i razvijati se. Težnja za “veličinom” da se učini nesto potpuno drugačije, što nikada prije nije učinjeno, je karakteristika ovih smjelih tipova koju su prenijeli iz prošloživotnih iskustva. Postoji potreba da se biće izrazi na kreativan i slobodan način, a kada je ovakvo “prirodno izražavanje” blokirano, pojedinac je sposoban učiniti nešto drastično (vjerojatnije sebi samom).

 

Imum Coeli u Biku

ictaurOvdje vidimo duše koje tragaju za istinom i čistoćom. Ekstremno samopouzdane, uslijed svojih prethodnih života provedenih u samoći ili s prirodom, osobe sa IC-om u biku jos uvijek tragaju za jednostavnim pročišćenim životom. Oni su prirodni iscjelitelji. Do proučavanja bilja i ostalih iscjeliteljskih procesa dolazi potpuno prirodno u ovom životu. Simbol zemaljskog čarobnjaka prenosi zemaljsku sposobnost da osjeti od čega netko boluje i da pronađe ono što ga može izliječiti. To je moguće zato što posjeduju dar da budu “usaglašeni” sa svojstvima prirode. Mnogi od njih će težiti izuzetno prirodnom načinu življenja ili će imati sklonosti ka duhovnosti. Imaju tendenciju ka razvijanju vlastitih jedinstvenih ideja i mogu razviti posebnu povezanost s “višom silom”, opet vjerojatno kao rezultat prošlih života provedenih u samoći i kontemplaciji. Pošto su ove duše posvetile veći dio svojih nastojanja izučavanju istinske prirode života, vjerojatno neće dopustiti da ideje drugih lako utječu na njih po ovom pitanju. Čim budu ponovno upoznati sa duhovnošću u ovom životu, mogu otkriti da posjeduju izuzetne unutarnje moći i darove. Bik također vlada knjigovodstvom i računovodstvom tako da lako mogu posjedovati prirodan talent i pouzdanost za ove uloge.

 

Imum Coeli u Blizancima

icgemTijekom mnogobrojnih predhodnih života ove duše su mogle razviti dar za čuvanje mnogobrojnih svedočanstava. Na višim ravnima, ovo mogu biti svedočanstva o razvoju duše, poznata kao hronike Akase (otuda potiče i njihov simbol). U ovom životu ove duše imaju tendenciju sakupljanja bilješki, bilo za druge ili za sebe, ukoliko odluče pratiti neku određenu oblast osobnog razvoja. Na primjer, ako odluče biti kuhari negdje u njihovim spisima će postojati vrlo organizirane beleške recepata koje bi mogli upotrebljavati. Ove osobe su također razvijene po pitanju komunikacije, vjerojatno uslijed predhodnih života u kojima su mogli biti govornici, pisci, novinari, humoristi ili trgovci, zbog toga se vrlo dobro snalaze na tržištu gdje se okupljaju s drugima kako bi razmijenili mišljenja i ideje, jer su podjednako šarmantni i profinjeni u svom ponašanju. Pošto su u predhodnim životima naučili kako se odnositi s ljudima, obično se u ovoj inkarnaciji ističu u poslovnim transakcijama. Također su vrlo mentalno otvoreni za razmatranje novih ideja, jer im je um postao izuzetno fleksibilan i posjeduju krajnje raznovrsna interesovanja.

 

Imum Coeli u Raku

iccanRiječ je o vrlo osjetljivoj prirodi, materinskoj i zaštitničkoj. Tijekom mnogobrojnih života ove duše su naučile da “osjete” što će se dogoditi, ne samo njima nego i onima koje vole. Odanost obitelji može biti vrlo snažna. Ljubav i privrženost su osobine koje su prirodne, čak i neophodne, zato što vjeruju u ideale, da se nešto može i treba dostići, ali uvijek sa još nekim – partnerom, obitelji, zajednicom. Simbol romantičara označava ovu ljubav i privrženost koju voljno pružaju onome s kim osjećaju snažnu povezanost. U prethodnim životima “čuvanja i stražarenje nad kućnim pragom” dok su se ostali (obicno bližnji) izlagali opasnosti u vanjskom svijetu nepoznatog, ove duse sa IC-om u raku razvile su izvanredne i profinjene domaćinske talente. Sljedstveno tome, u ovom životu mogu posjedovati visoko razvijene kulinarske sklonosti, veštine u pravljenju stvari za kuću i istančan umjetnički i glazbeni ukus. Potreba da dijele iskustva, ideale, kako snove tako i realnost, neophodan je kriterij za prirodno ispoljavanje ovakvih duša.

 

Imum Coeli u Lavu

icleoZvijezda ili kraljevsko dostojanstvo prisutni su u izobilju u pozadini ovih duša. Iskusili su veliku moć nad drugima i odatle potiče njihova veoma snažna volja u ovom životu. Ove duše mogu imati snažnu magnetičnu prirodu, koja može privlačiti ili odbijati druge, koji se sad vraćaju u njihov život da bi odradili nagomilanu karmu iz prošlosti. Pošto je u prošlosti moć bila tako snažna, i zbog njenog utjecaja na mnoge, skoro sve odnose pojedinaca u ovom životu, to će se odraziti u vidu karmičkih zapisa koji se ponavljaju. Skoro instiktivno, ove duše očekuju da im drugi i sada budu lojalni, a kada to nije slučaj, još uvijek mogu biti skloni posjedovanju vlasti na izvjestan način. Oni su prirodni vladari, prirodni kraljevi i kraljice. Prema onima koji su im odani, duše sa IC-om u lavu mogu biti izuzetno ljubazne i velikodušne u svojoj naklonosti i nagrađivanju. Oni razumiju moć i autoritet i stoga su vrlo svjesni kada su drugi prema njima nepravedni. Još nešto što su sa sobom donijeli iz prošlosti može biti sposobnost da budu krajnje dramatični kada žele nešto objasniti.

 

Imum Coeli u Djevici

icvirOvdje vidimo duše koje poznaju pravu vrijednost suradnje u nastojanjima da se stvari učinkovito obave. Ovi pojedinci su majstori planiranja, imaju razvijenu sposobnost povezivati ​​i uređivati stvari, da ispravno i savršeno ostvare bilo kakav napor i sva nastojanja. Oni u pravilu ne teže buti u centru pažnje zbog sebe samih. Više ih interesuju ishod i posljedice onih aktivnosti u kojima su sudjelovali. Zbog toga su skloni veoma sposobno služiti drugima, koji su u “centru pažnje”. Mogli su biti pripremani za takvu ulogu tijekom mnogih života u kojima je njihova služba drugima bila neophopdna za uspješnu kulminaciju određenih nastojanja. Simbol učenika ukazuje na to da oni tragaju za znanjem. Takvim donositeljima istine IC u djevici daje sklonost ka učenju, služenju i savjetovanju. U stvari, oni su obdareni pripremiti scenu na kojoj će drugi međusobno sudjelovati u “kosmičkoj drami”, a zatim se tiho povući i promatrati. Ovo su vjerojatno učinili toliko puta, da sada već sigurno posjeduju urođeni dar predvidjeti kakav će ishod uslijediti, čak i prije no što drama počne.

 

Imum Coeli u Vagi

icliIznimno raskošna i slavna tradicija leži iza ovih duša. Uproteklim civilizacijama, ovi pojedinci su mogli preuzeti na sebe ulogu “divnih ljudi”, uzvišenih unutar društvenog spektra. Još uvijek mogu posjedovati gracioznost, šarm i mjeru. Kao rezultat prošlih iskustva, ove duše sada mogu biti rođene u obiteljima nižeg društvenog ranga u odnosu na ono što su bili naviknuti u prošlosti, ali njihova unutarnja kvaliteta obično stremi ka najboljem u svemu – od načina odijevanja i materijalnog statusa, do “vrste” ljudi s kojima se udružuju u ovom životu. Mnoge od ovih duša su mogle biti umjetnici u društvima u kojima je umjetnost vrlo cijenjena. U ovom životu mogu zadržati visoko razvijen osjećaj za ljepotu, kako spoljašnju tako i unutrašnju. Ovaj osjećaj za ljepotu je razlog što im se drugi dive – ove duše privlače druge koji ih postavljaju na pijedestal u domenama vezanim za ljepotu. U svemu što rade ovi pojedinci mogu pokušavati postupati ispravno, pravedno ili onako kako treba. Znaju da je izuzetno vrijedno da podržavaju nove ideje ili trud drugih. Visoko cijene odnose. Mnoge od ovih duša bile su povezane sa sudovima i stvaranjem zakona, zbog toga imaju izuzetno razvijen osjećaj za pravdu u ovom životu. Još jedan simbol koji se može ovdje upotrijebiti jeste velika plesna dvorana za balove, uzbuđnje koje označava fizičku gracioznost i šarm duše na jednoj razini, ali također i mentalno stanje zaljubljivanja u “prekrasnog princa” najljepšeg na svijetu. Čini se da su mnogi od njih u stalnoj potrazi za svojom srodnom dušom koja bi im savršeno odgovarala, kao da se prisjećaju sličnog iskustva iz prošlog života.

 

Imum Coeli u Škorpionu

icscoIzuzetne unutrašnje moci i kontrola vanjskih sila opisuju povijest sila duša sa ICom u škorpionu. U prošlim životima ove duše su na sebe mogle preuzimati uloge alhemičara, čarobnjaka, mistika i iscjelitelja. Najznačajniji dar koji su razvili može biti transformacija sposobnost upuštanja u bilo kakvu situaciju i njenog pretvaranja u mnogo plodotvorniju i korisniju. U stvari, prirodno mogu preobraziti svaku situaciju u koju se upuste. Kao prirodni mistici imaju sklonost sagledavati život kao misterij. Sa dužnim postovanjem i određenom dozom straha osjećaju skriveno i nepoznato oko sebe. Pa ipak, znaju da se tu krije obilje snage, ukoliko bi je samo dotakli. Osjećanja im sežu vrlo duboko. Ovo se vidi u njihovim odnosima, koji imaju sklonost da budu vrlo snažni, na granici između ljubavi i mržnje. U prošlim životima mogli su posjedovati moć nad životima drugih, a mogu je imati i u ovom životu, ili će umjesto toga moći privući druge koji bi sada imali snažniju moć nad njima.

 

Imum Coeli u Strijelcu

icsagOvdje borave duše koje su tijekom nekoliko inkarnacija razvile mudrost u okvirima djelovanja čovječanstva. Drugi se prirodno obraćaju ovim dušama za savjet zato što posjeduju urođeno razumijevanje života i svih njegovih istina. Simbol mudrog proročišta nagoveštava njihovu proročansku prirodu, jer posjeduju urođeni osjećaj za budućnost drugih. U prethodnim životima su ove duše mogle biti gurui, jogiji, filozofi ili učitelji. Njihov um može sada biti visoko ravijen i drugi su skloni obratiti pozornost kada oni govore. U stvari, iako možda to ne priznaju, ostali ih mogu slijediti u ovom životu kao što je to bio slučaj u prošlosti. U nekim dušama ovo može izazvati sukob zbog njihove prirodne želje da budu slobodni od bilo kakvih obaveza – slobodni da slijede istinu i razumijevanje u skladu s njihovim vlastitim i jedinstvenim putem. U prethodnim životima su mogli biti lutalice ili putnici. Težnja za putovanjima može biti jos uvijek snazna u ovom životu, ali putovanje nije nužno ograničeno za fizičko kretanje, jer također zude za udaljenim područjima koje se tiču ​​uma i duha. Strijelac se odnosi na dalekoistočne kulture, tako da nije iznenađujuće da su ove dusše prirodno privučene razumevanju ovih filozofija.

 

Imum Coeli u Jarcu

iccapriOvi pojedinci su naviknuti na pozicije velike moći i autoriteta, bilo da je riječ o poglavaru plemena, posla ili carstva. Nitko ne zna šta se dešava u njihovom umu jer su izuzetno kompleksni i naučili su veoma pazljivo razmišljati. Uglavnom su odlični stratezi, a ishod im obično ide u prilog. Pošto je njihov simbol moćna sfinga također postoji kvaliteta misterije i kontrole nepoznatih moći koja se povezuje sa IC-om u jarcu. Izuzetno su nadareni kao vidovnjaci, što je samo još jedna od izvanrednih moći koja se mogla njegovati tijekom prošlih života. Također, postoji prirodna sumnjičavost u odnosu na druge, jer su u prošlosti ove duše mogle biti izdane i sklone su da se plaše kako će se isto dogoditi u ovom životu. Pošto su za njih istina i iskrenost krajnje značajni, i zato što su izuzetno osjetljivi, ovi pojedinci sada mogu biti vrlo selektivni u izboru onih s kojima će se udruživati. Uopšteno govoreći oni su naučili da se udružuju jedino sa onima koji podržavaju njihove ideje i njih same, a ne s onima koji su skloni kritiziranju. Preuzimanje odgovornosti za grupu ljudi da bi organizirali uspješna nastojanja također je kvaliteta razvijena u prethodnim zivotima, u kojima su ove duše razvijale privilegiju voditi druge s ogromnom količinom moći.

 

Imum Coeli u Vodenjaku

icaqIzuzetni inovatori, eklektičari i izvanredne osobe – tako možemo opisati nasleđe pojedinaca sa IC-om u Vodenjaku. Ove duše su mogle imati neobična i vrlo neobjašnjiva iskustva u prošlim životima, i sada sa sobom donose privlačnost prema čudnom i fantastičnom. Obično idu mnogo ispred vremena sa svojim idejama, često su navikli da ih vide kao odmetnike ili ekscentrike. Posebno ne vole raditi stvari koje su drugi već uradili. Simbol inspiriranog ucčitelja se odnosi na njihove krajnje jedinstvene, pa čak i jeretičke ideje, koje su ipak nevjerojatno djelotvorne. Nitko ne zna odakle potječu te ideje – vjerojatno iz viših razina svijesti. Moguće je da ovim dušama nisu poznati zemaljski ciklusi ponovnih rođenja kao što ih poznaju druge duše, vjerojatno je njihovo zaleđe u nekoj sasvim drugoj dimenziji. Kod njih je prisutna izuzetno snažna karizma, koja ih može voditi ka nestalnim životima i odnosima s drugima, što često dovodi da budu shvaćeni na pogrešno. Kada su usaglašeni sa višim razinama mišljenja, to je kao da imaju izravan kanal sa znanjem svemira. Često takva inspiracija postaje osnova napora koji iznenada obogaćuju u ovom životu.

 

Imum Coeli u Ribama

icpiscOsobe sa IC-om u ribama karakterizira visoko spiritualna, mistična i pored svega emotivna sudbina. Možda više od bilo kog drugog znaka IC-a, ovaj psihički sadrži sve tipove. Iz predhodnih života ove duše su mogle razviti sposobnost da jednostavno ostave svoja tijela i plutaju i vide nešto što ih interesira. Njihovi prošli životi mogu biti raznovrsni, kao što će i biti njihova iskustva u ovom životu. To može obuhvatati živote poput mornara, vodiča, mistika, duhovnjaka, pjesnika, glazbenika, umjetnika, glumca, redovnika, romantičara. Oni žive za svoje snove i snovi im se mogu ostvariti zbog nesalomive vjere u Boga. Na sve ovo ukazuje simbol lutajućeg minstrela, IC u ribama ima potrebu za vjerom, u proslošti je mogao stvoriti vjeru do stupnja koji nadilazi sve druge znakove. Mogu pružiti odličnu službu drugima, jer kroz njih oni služe višoj svrsi prije nego sebi samima. U stvari, oni moraju služiti drugima, ali ne vezujući se, s ciljem da postanu oslobođeni u ovom životu.

Tarot, astrologija, numerologija