Fortuna – točka sreće

fortunaFortuna ili točka sreće zauzima veoma značajno mjesto u astrologiji jer otkrivanje ove sretne točke u horoskopu predstavlja vrlo dobru metodu za analiziranje i bolju percepciju onih sfera života u kojima se može s lakoćom ostvariti uspjeh, sreća i prosperitet. Fortuna se izračunava matematičkom formulom koju su otkrili još antički Grci a koju su arapski astrolozi i astronomi unapređivali tijekom srednjeg vijeka. Postoji veliki broj arapskih dijelova od kojih se najveći značaj pridaje upravo dijelu Fortune koji predstavlja dodatan čimbenik prilikom tumačenja natalne karte. Arapski dijelovi su u stvari astrološke točke – senzitivna mjesta u natalnoj karti koja za razliku od planeta ne postoje stvarno tj. nemaju realnu egzistenciju već predstavljaju matematički koncept.

Fortuna se tumači kao točka koja daruje sreću u raznim područjima životima u zavisnosti od toga u kom znaku ili astrološkoj kući se nalazi. Također, prilikom tumačenja se uzimaju u obzir međusobni aspekti Fortune sa planetima tako da se dobiva kompletno značenje ove sretne točke u horoskopu individue. Fortuna ima značajnu ulogu ne samo prilikom tumačenja natalne karte već i prilikom tumačenja usporednih ljubavnih horoskopa, jer kada dio Fortune u jednom horoskopu dotiče Veneru, Mjesec, Neptun, Sunce ili Ascendent u drugom horoskopu, to je pokazatelj uravnoteženog ljubavnog odnosa, oba partnera osjećaju snažnu privrženost i imaju snažan osjećaj da su srodne duše. Konjunkcija u kojoj sudjeluje Fortuna u kombinaciji s još nekoliko relevantnih čimbenika, ljubavnu vezu koja na izgled ima male šanse za opstanak, daruje romansom i srećom tako da se može održati sklad. Također, Fortuna u konjunkciji sa Jupiterom donosi sreću na poslovno-financijskom planu; sa Merkurom dobru koncentraciju i urođenu vještinu brzog pamćenja i usvajanja informacija, dok konjunkcija Fortune s ostalim planetima donosi sreću u ostalim životnim područjima.

Ako ste rođeni u toku dana: Fortuna = Ascendent + Mjesec – Sunce
Ako ste rođeni u toku noći: Fortuna = Ascendent + Sunce – Mjesec

Ove formule treba tumačiti na ovaj način: izračunati dužinu Ascendenta, Mjeseca i Sunca, prema tablici dolje, mjerenu od 0 stupnjeva Ovna.

Ovan Dodati 0° Vaga Dodati 180°
Bik Dodati 30° Škorpion Dodati 210°
Blizanci Dodati 60° Strijelac Dodati 240°
Rak Dodati 90° Jarac Dodati 270°
Lav Dodati 120° Vodenjak Dodati 300°
Djevica Dodati 150° Ribe Dodati 330°

Uzmimo za primjer osobu rođenu u 10 časova naveče, koja ima ascendent na 20° Djevica, Mjesec na 4° Ovan i Sunce na 17° Vodenjak. Ascendent od 20° u Djevici biti će 20°+150°=170°. Mjesec od 4° u Ovnu znači 4°+0°=4°. Sunce će iznositi 17°+300°=317°. Formula po kojoj ćemo računati fortunu je noćna, dakle Ascendent + Sunce – Mjesec, 170°+317°-4°=483°. 483° je više od 360° (krug), te će biti 483° – 360°=123°, što znači da osoba iz primjera ima fortunu na 3° u Lavu.

 

Fortuna u Ovnu

fariesFortuna u Ovnu najčešće ukazuje na vrlo energičnu osobu koja se ne plaši preuzimanja inicijative u raznim životnim situacijama koje najčešće zahtijevaju hrabar pristup pa čak iako sa sobom nose i mogućnost javljanja raznih posljedica ovakvog rizičnijeg ponašanja. Međutim, ukoliko je Fortuna u ovom položaju dobro aspektovana ona osobi daruje sreću tako da osigurava povoljne okolnosti prilikom započinjanja realizacije zacrtanih planova. U tom slučaju osoba s izuzetnom lakoćom uspijeva nositi s problemima i korača sigurno na svom putu uspjeha savlađujući sve prepreke. Harmonični aspekti Fortune u Ovnu ukazuju na osobu koja je sposobna da svoje mane vrlo lako pretvara u vrline i djeluje vrlo smjelo, odvažno i razborito u situacijama kada treba da se predstavi u boljem svjetlu. Kada je Fortuna u Ovnu dobro aspektovana ona također, daruje sreću osobi prilikom započinjanja ljubavne veze tako da osobi osigurava dobar start. Osobi koja je već u ljubavnoj vezi ili u braku osigurava seksualnu energiju i čulna zadovoljstva pojačavajući u njima vječno plamteću strastvenost koja se najčešće ne gasi protjecanjem vremena već je vrlo intenzivna i snažna. Loše aspektovana Fortuna u Ovnu ukazuje na nedovoljnu istrajnost tako da osobu vrlo brzo napušta početni entuzijazam ukoliko se stvari ne odvijaju željenim tijekom. Loši aspekti Fortune u ovom položaju mogu ukazivati ​​i na izraženu opasnost od češćeg nepromišljenog donošenja važnih odluka i od sklonosti ka upuštanju u vrlo rizične situacije.

 

Fortuna u Biku

ftauFortuna u Biku nerijetko ukazuje na osobu kojoj materijalne vrijednosti zauzimaju primarno mjesto u životu i koja jako teži ostvarenju stabilnosti na poslovnom planu dok joj Fortuna u ovom položaju nerijetko osigurava ustrajnost i snagu tako da je i ostvarenje poslovno-financijske satisfakcije veoma izvjesnije. Kada je Fortuna u Biku aspektovana dobro ona veoma doprinosi stabilnosti i dugotrajnosti ljubavne veze tako da je osoba vrlo sretna i zadovoljna ovom sferom života. Kada je u pitanju novac i posao harmonični aspekti Fortune u Biku daju dobre predispozicije za stjecanje bogatstva i brilijantne karijere. Također, u tom slučaju Fortuna doprinosi iu očuvanju stečenih materijalnih vrijednosti. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana osobu konstantno može pratiti osjećaj da joj sreća stalno izmiče iz ruku i da neke vanjske okolnosti veoma doprinose da do realizacije krajnjeg cilja ipak na kraju ne dođe i osoba često ostaje bez ostvarenja konačnih ciljeva. Osim toga, loši aspekti Fortune u ovom položaju mogu utjecati i na to da osoba često ne može zadržati stečeno.

 

Fortuna u Blizancima

fgemiFortuna u Blizancima često ukazuje na veliku snalažljivost i spretnost ove osobe. Prisutno je i veliko interesovanje za izučavanje više područja tako da osobu nerijetko prati sreća ukoliko se okuša u više različitih poslova. U prisustvu dobrih aspekata Fortune u Blizancima osoba posjeduje jak potencijal za bavljenje poslovima u kojima je primarno ostvarenje dobre komunikacije s drugima kao i uspostavljanje dobrog međusobnog povjerenja među poslovnim suradnicima, kolegama kao i podređenima tako da osobi veoma odgovara rukovodeći položaj i visoka funkcija. Harmonični aspekti Fortune u Blizancima ukazuju na veoma ispunjenu ličnost. Kada se radi o polju ljubavi ova osoba vrlo cijeni dobru i konstruktivnu konverzaciju u odnosu sa voljenom osobom tako da je sposobna vrlo brzo i učinkovito rješava eventualne probleme u ljubavnom odnosu nastale uslijed loše komunikacije i nedovoljnog razumijevanja. Harmonični aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju i na to da osoba isticanjem svojih stavova može vrlo lako vršiti veliki utjecaj na svoju voljenu osobu i predstavljati joj ideal svih njenih težnji i želja u ljubavi. Harmonični aspekti Fortune u Blizancima ukazuju i na veliki talent zavođenja i sposobnost šarmiranja u ljubavi tako da osoba rijetko kada usamljena na ovom životnom polju. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana to je pokazatelj nedovoljne spremnosti i slabije volje kako bi se osoba uhvatila u koštac sa svim životnim problemima. Prisutno je i ishitreno i brzopleto reagiranje tako da osoba često ne zna koji potez treba povući u određenim životnim situacijama pa ostavlja dojam nespretne i nedovoljno razborite osobe.

 

Fortuna u Raku

fcancFortuna u Raku nerijetko ukazuje na to da je osoba vrlo privržena obitelji i toplini obiteljskog doma i da joj najčešće nije teško sa članovima svoje obitelji pronaći zajednički jezik ukoliko dođe do nekih konfliktnih situacija. Kada je Fortuna u Raku dobro aspektovana najčešće ukazuje na to da je osoba sposobnija da održi skladne odnose sa članovima svoje obitelji tako da je ostvarenje harmonije u obiteljskim odnosima znatno izvjesnije. Osim toga, harmonični aspekti Fortune u ovom položaju pokazatelj su i sreće sa potomstvom. Također, osoba je znatno samouvjerenija i puna inovativnih ideja tako da nerijetko posjeduje snažnu inteligenciju i vrlo uzvišen um. Kada je Fortuna u Raku aspektovana dobro to je također, pokazatelj i vrlo kreativnog duha tako da osoba može ostvariti vrlo plodne rezultate i veliki uspjeh na poslovnom planu. U tom slučaju sreća je tako reći gotovo uvijek na strani ove osobe pa može lakše uspjeti doći do zacrtanih ciljeva. Harmonični aspekti Fortune u Raku daju nesvakidašnju sreću u ljubavi jer osoba generalno ostavlja vrlo pozitivan dojam na svog ljubavnog partnera najčešće zbog svoje velike brižljivosti, odanosti, osjećajnosti i dobro razvijene empatije. Kada je Fortuna u Raku aspektovana loše osoba često ima velika stremljenja i postavlja sebi nerealne i teško ostvarljive ciljeve što dovodi do velikog razočaranja. Kada je riječ o ljubavi loše aspektovana Fortuna u Raku ukazuje na osobu koja teže ostvaruje harmoniju u ljubavi i obitelji. Teški aspekti Fortune u Raku ukazuju na to da osoba može često biti neodlučna i imati vrlo konfuzna osjećanja. Također, u ljubavnoj vezi može imati nedostatak strasti tako da joj ljubavni odnos nakon nekog vremana može početi liči na naviku.

 

Fortuna u Lavu

fleoFortuna u Lavu generalno ukazuje na vrlo kreativnu i dobro organiziranu osobu. Također, ova osoba jako voli uživati ​​u sjaju luksuznih i raskošnih stvari. Kada je Fortuna u Lavu dobro aspektovana daje indicije za dostizanje velike sreće u onim područjima koja se odnose na visok položaj ili rukovodeća mjesta ali, također, iu onim područjima u kojima je potrebna organizatorska sposobnost kao i ispoljavanje kreativne energije. Harmonični aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju i na to da osoba najčešće vlastitim radom i svojom sposobnošću uspijeva doći do zacrtanih ciljeva. Također, osobu tijekom života prate brojne povoljne okolnosti tako da je sposobna da se veoma brzo osamostali i da bude u potpunosti financijski neovisna. Na polju ljubavi, harmonični aspekti Fortune u Lavu ukazuju na ostvarenje snažne bliskosti sa voljenom osobom i na odnos pun povjerenja, strasti i međusobnog razumijevanja. Harmonični aspekti Fortune u Lavu ukazuju i na to da osoba može biti veoma ostvarena i imati veliku sreću u radu s djecom u cilju edukacije jer posjeduje potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog povjerenja sa mlađim osobama i djecom. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana postoji mogućnost da osoba u cilju ostavljanja boljeg dojma na druge bude sklonija glumi i preuveličavanju svojih vrlina. Teški aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju na to da osoba može previše težiti ka pretjeranoj dominaciji kako u ljubavnom odnosu tako iu ostalim životnim sferama u međuljudskim odnosima. Također, u tom slučaju osoba može biti neljubazna i ostavljati vrlo loš dojam na okolinu. Teški aspekti Fortune u Lavu ukazuju i na to da osoba može biti previše gruba u komunikaciji s voljenom osobom i često nespremna priznati svoje pogreške.

 

Fortuna u Djevici

fvirFortuna u Djevici nerijetko ukazuje na naglašen analitičan um i na sposobnost dobrog logičnog rasuđivanja. Ovu osobu često prati sreća na polju obrazovanja i edukacije tako da najčešće brzo i učinkovito uči i usvaja nove informacije. Kada je Fortuna u Djevici dobro aspektovana to je pokazatelj predispozicija za dobro zdravlje i dug život. Osim toga, harmonični aspekti Fortune u Djevici ukazuju na dobru koncentraciju i na dobru sposobnost pamćenja što ovoj osobi naročito osigurava dobro pozicioniranje na poslovnom planu. Kada je Fortuna u Djevici loše aspektovana to je vrlo često pokazatelj da osoba može vrlo neodgovorno pristupati obavljanju poslovnih obaveza i ispunjavanju drugih obveza i može imati tu manu da često ostavlja nagomilane obveze. Loši aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju na to da osoba može u ljubavi postavljati prevelike zahtjeve svom ljubavnom partneru i biti prema njemu neopravdano grubo nastrojena. Osim toga, teški aspekti Fortune u Djevici nerijetko ukazuju na to da osoba voli kontrolirati život svom ljubavnom partneru tako da iz tog razloga može često doživljavati neuspjehe na polju ljubavi uslijed vršenja prevelikog pritiska na voljenu osobu.

 

Fortuna u Vagi

fliFortuna u Vagi generalno ukazuje na jako profinjenu osobu stabilnog temperamenta koja je stalno u potrazi za ravnotežom, mirom i ljepotom tako da Fortuna u ovom položaju na osobu utječe vrlo stimulativno i potiče kreativnost u njoj kako bi lakše ostvarila harmoniju. Naročito je naglašen snažan potencijal za lakše ostvarenje sklada u ljubavi ukoliko Fortuna u Vagi gradi povoljne aspekte sa drugim nebeskim tijelima. Kada je Fortuna u Vagi aspektovana dobro naglašena osobina ove osobe je umjerenost u svemu što joj omogućava veliku prednost u ostvarenju zacrtanih planova. Harmonični aspekti Fortune u Vagi omogućuju osobi uviđavan i objektivan pristup prilikom rješavanja životnih problema što daje vrlo dobre rezultate jer osobi omogućuje dublju percepciju kompliciranih i problematičnih situacija. Harmonični aspekti Fortune u Vagi stavljaju naglasak i na ostvarenje sreće u ljubavi, a osim toga pokazatelj su i izuzetno privlačne i atraktivne fizičke vanjštine ove osobe. Harmonični aspekti Fortune u Vagi mogu veoma doprinijeti sreći kako u raznim vrstama partnerskih odnosa (osobito bračnog) i međuljudskih odnosa općenito, tako iu ispoljavanju kreativne energije u djelatnostima koje su vezane za neku vrstu umjetničkog stvaralaštva. Osim toga, dobro aspektovana Fortuna u ovom položaju veoma doprinosi sreći i uspjehu iu javnim nastupima ove osobe. Kod prisustva loših aspekata Fortune u Vagi otežano je ostvarenje potpune sreće tako da osoba tijekom života može imati dojam da je konstantno nešto koči i pravi joj poteškoće kada se približi ostvarenju mnogih svojih životnih ciljeva.

 

Fortuna u Škorpionu

fscFortuna u Škorpionu ukazuje na izraženu težnju za transformacijom ličnosti i dostizanjem bolje samokontrole. Osim toga, naglašena je i sposobnost dubljeg razumijevanja nesvakidašnjih filozofskih pitanja kao i bolje antropološko prodiranje u svijet tajni oko nas i međuljudskih odnosa u njemu. Fortuna u ovom položaju daje izraženu sposobnost za brzo djelovanje i učinkovitije rješavanje problema. Kada je Fortuna u Škorpionu aspektovana dobro najčešće omogućava brojne sretne okolnosti što osobi predstavlja pravu motivacijsku snagu jer osoba s lakoćom i sigurnošću korača svojom stazom uspjeha ne dopuštajući da joj išta poremeti planove i da joj stane na put. Harmonični aspekti Fortune u Škorpionu ukazuju i na neuobičajeno snažnu strastvenost i na veliki intenzitet osjećanja koja osoba unosi u svoj ljubavni odnos tako da posjeduje posebnu vrstu karizme kojom uvijek nanovo osvaja svoju voljenu osobu. Iz ovog razloga ljubav joj je gotovo uvijek uzvraćena jer je osoba s dobro aspektovan Fortunom u ovom položaju jako dobro upoznata u tajne ljubavi zato što tako reći posjeduje urođen dar za to i nije joj teško održavati harmonično stanje u ljubavi istim intenzitetom kako na samom početku ljubavnog odnosa tako i kasnije nakon dosta zajednički provedenog vremena u odnosu sa voljenom osobom. Kada je Fortuna u Škorpionu aspektovana loše, osoba je sklona samokritičnosti i mogu joj se javljati nekontrolirani i neopravdani strahovi od života pa i razne fobije. Osim toga, loše aspektovana Fortuna u Škorpionu ukazuje i na to da osoba može biti podložnija utjecaju mnogih osoba od kojih neke nedobronamerno osobe mogu izvršiti negativan utjecaj na nju.

 

Fortuna u Strijelcu

fsaFortuna u Strijelcu nerijetko ukazuje na vrlo mudru osobu širokih shvaćanja kojoj Fortuna u ovom položaju može donijeti uspjeh, sreću i prosperitet u životu baveći se nekim kreativnim ili intelektualnim poslovima. Naglašena je snažna potreba za učenjem, istraživanjem i otkrivanjem novih saznanja. Iz tog razloga osoba može imati uspjeha u raznim znanstvenim istraživanjima. Kada je Fortuna u Strijelcu dobro aspektovana to je pokazatelj dobrih predispozicija za stjecanje visokog obrazovanja i ostvarenje jako dobre poslovne satisfakcije. Osoba u tom slučaju uči i usvaja nove informacije bez naročitog truda i napora. Harmonični aspekti Fortune u Strijelcu su znak višeg uma tako da je osoba nerijetko vrlo privučena izučavanju filozofije, astrologije i sl. Karakteristična je i zainteresiranost za proučavanje etike i aksiologije-filozofije vrijednosti. Kada je Fortuna u Strijelcu dobro aspektovana to je znak i dobre interakcije s drugim ljudima a također, harmonični aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju i na veliku sreću na putovanjima. Na emotivnom planu, dobro aspektovana Fortuna u Strijelcu osobi daruje sposobnost dobrog razumijevanja i spremnost da uvijek sasluša voljenu osobu u cilju pronalaženja kompromisa prilikom rješavanja eventualnih problema. Kada je Fortuna u Strijelcu loše aspektovana to može biti pokazatelj izraženije Melanholicnost i jako senzualne i ranjive prirode ličnosti tako da ovoj osobi osjećaji mogu biti jako često povrijeđena. Teški aspekti Fortune u Strijelcu mogu utjecati na osobu tako da bude vrlo dezorganizovana i čija tendencija za što bržim ostvarenjem ciljeva može dati potpuno pogrešan rezultat, jer osoba može vrlo nepromišljeno upadati u razne konfliktne situacije.

 

Fortuna u Jarcu

fcapFortuna u Jarcu generalno ukazuje na težnju osobe da vrlo odgovorno pristupa rješavanju svojih problema dok se uloga Fortune u ovom položaju ogleda u tome da osobi u datim trenucima potiče ustrajnost i ozbiljnost kako bi najbolje i najučinkovitiji način realizirala svoje želje. Kada je Fortuna u ovom položaju dobro aspektovana to je najčešće pokazatelj produktivnog i ambicioznog duha na svim životnim poljima. Osoba je sposobna smisliti vrlo konstruktivnu strategiju tako da najčešće uživa veliko povjerenje drugih i brzo napreduje na poslovnoj ljestvici. Dobri aspekti Fortune u Jarcu pokazatelj su snažnog potencijala za osvajanje visokih ciljeva i dobrih poslovnih pozicija. Osoba je u tom slučaju spremna preuzima odgovornost a naglašeno je i to da je prati sreća kod prevladavanja usputnih nevolja. Harmonični aspekti Fortune u Jarcu ukazuju na to da osoba ima predispozicije da bude predvodnik jer vrlo brzo dostiže potrebnu zrelost i znanje pa iz tog razloga mnogima ulijeva sigurnost i povjerenje. Harmonični aspekti Fortune u Jarcu daju nježne, pažljive i odane osobe u ljubavi tako da su šanse izražene kada je u pitanju ostvarenje prave ljubavi. Osoba u tom slučaju posjeduje sposobnost da bolje uskladi svoje želje i potrebe sa željama i potrebama svoje voljene osobe tako da uvijek održava ravnotežu i uspostavlja međusobni sklad u ljubavnom odnosu. Kada je Fortuna u Jarcu aspektovana loše osoba može imati odeđenih poteškoća u iskazivanju osjećaja i može biti sklona suzbijanju svojih osjećaja pa uslijed toga i često pesimistički raspoložena. Teški aspekti Fortune u Jarcu ukazuju i na to da osoba često može imati osjećaj da ne može biti gospodar svoje sudbine.

 

Fortuna u Vodenjaku

faquFortuna u Vodenjaku najčešće ukazuje na inventivni um sa puno nekonvencionalnih interesovanja, na humanost i na druželjubivost ove osobe. Karakteristična je sposobnost dobrog prilagođavanja različitim životnim okolnostima i uklapanje u različite društvene slojeve. Ovu osobu naročito prati sreća u uspostavljanju dobrih međuljudskih odnosa jer posjeduje sposobnost privlačenja drugih ljudi tako da iz tog razloga najčešće ostvaruje ne mali krug bliskih prijatelja. Kada je Fortuna u Vodenjaku aspektovana dobro to daje indicije za uspostavljanje neuobičajeno snažnog i gotovo neraskidivu ljubavnog odnosa sa voljenom osobom jer osoba ume da održi ravnotežu u vezi i da se poveže sa svojom voljenom osobom na višoj razini uz ostvarenje dubljeg razine uzajamnog razumijevanja. Kada je Fortuna u Vodenjaku aspektovana dobro to ukazuje na naglašenu potrebu za drugačijim i ekscentričnijim načinom predstavljanja i osobu najčešće prate sretne okolnosti kako bi bila u dovoljnoj mjeri primijećena u cilju ostavljanja što pozitivnijeg dojma na druge. Iz tog razloga ovoj osobi najčešće ne predstavlja problem da se ističe u društvu i da naročito na polju poslovne karijere ostvari zavidne rezultate. Harmonični aspekti Fortune u Vodenjaku ukazuju i na to da osobi može biti znatno lakše ostvarenje nekih neobičnih i nesvakidašnjih ideja kao i njihova brža realizacija. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana osoba može uslijed brojnih predrasuda propustiti ne mali broj životnih šansi. Također, loši aspekti Fortune u Vodenjaku ukazuju i na to da osoba u ljubavi može imati određene blokade i biti nedovoljno spretna da se nosi sa eventualnim problematičnim situacijama tako da joj sreća na ovom životnom polju može stalno izmicati.

 

Fortuna u Ribama

fpiFortuna u Ribama generalno ukazuje na osobu vrlo čvrstih uvjerenja sa snažno razvijenim duhovnim dispozicijama koja shvaća život na dubljoj razini razumijevanja. Naglašeno je i ostvarenje unutarnjeg sklada ličnosti. Kada je Fortuna u Ribama dobro aspektovana to je znak produhovljene prirode ličnosti tako da ova osoba s izuzetnom lakoćom uspostavlja svoju unutarnju ravnotežu i doseže svoj unutarnji mir. Ovoj osobi harmonični aspekti Fortune u Ribama osiguravaju veliko strpljenje pomoću koga osoba lakše ostvaruje svoje zamisli is ogromnom količinom optimizma radi na realizaciji svojih ciljeva. Prisutan je i snažan kreativni potencijal i izražena moć imaginacije što osoba može iskoristiti na najrazličitije načine baveći se umjetničkim ili nekim drugim kreativnim djelatnostima. Kada je Fortuna u Ribama dobro aspektovana to najčešće daje indicije za uspostavljanje vrlo skladnog odnosa u ljubavi i ostvarenje uspješnog partnerskog odnosa. Osim toga naglašeni su i skladni obiteljski odnosi. Harmonični aspekti Fortune u Ribama osobi daruju brojne vrline kao što su npr tolerantnost, odanost, nježnost, blagonaklonost, srdačnost, brižljivost kao i spremnost na razumne kompromise. Dobro aspektovana Fortuna u Ribama ukazuje i na to da je osoba vrlo suosjećajna i da rado pruža utjehu i pomoć svojim bliskim osobama onda kada im je sreća manje naklonjena. Kada je Fortuna u Ribama loše aspektovana osoba ne može u dovoljnoj mjeri da pronađe sebe i istraži svoje mogućnosti pa samim tim ne može u potpunosti iskoristiti sve svoje potencijale kako bi podigla svoju egzistenciju na višu razinu.

 

Tarot, astrologija, numerologija