Elekcijska astrologija

elekcijska astrologijaElekcijska astrologija je zapravo reverzni inžinjering pravila na kojima se zasniva horarna astrologija. Netko se vjerojatno sjetio, zašto postavljati pitanja na koje zna unaped da će dobiti negativan odgovor. Umjesto toga, bolje je pogledati u efemiride i utvrditi kada su nepovoljni periodi, pa da izbjegne početak bilo kakve aktivnosti.
Na primjer, Saturn je retrogradan 6 mjeseci svake godine. Ukoliko klijent u tom razdoblju postavi pitanje astrologu za vrijeme kada se znak Jarca nalazi na Ascendentu ovaj mora (na bazi pravila horarne astrologije) dati negativan odgovor, a ukoliko je pošten i odbiti klijenta. Astrolog koji prakticira elekcionu astrologiju će reći da u vrijeme (2 sata svakog dana) kada je znak Jarca u Ascendentu, ne počinje nikakav ozbiljan posao.

Elekcijska astrologija se prvenstveno bavi utvrđivanjem povoljnih i nepovoljnih razdoblja za početak određenih radnji, kao što su sklapanje poslova, potpisivanje ugovora, selidbe, odlazak na odmor, sklapanje braka… Konkretni poslovni i ostali poduhvati, biranje pravog trenutka za njihovo počinjanje i efekti koji se mogu ostvariti pitanja su na koja daju odgovore oni koji se bave elekciona astrologijom.

Elekcijsku astrologiju možete i sami testirati. Pokušajte napraviti neki posao u razdoblju kada Mjesec izađe iz posljednjeg aspekta (računaju se sekstili, trigoni, kvadrati, opozicije i konjunkcije) sa nekim od vidljivih nebeskih tijela (Sunce, Merkur, Venera, Mars, Jupiter ili Saturn), a prije nego što uđe u sljedeći znak. Vidjet ćete da Vam se nijedan posao neće ostvariti, da će se odgoditi ili će cijela stvar morati da se radi ispočetka. (vremenski period u kome Mjesec krstari nebom bez aplikacijskih aspekata s jednom od navedenih planeta se na engleskom naziva Void of course.)

Tarot, astrologija, numerologija