Dijeta za svaki horoskopski znak

Ovan

Atkinsova dijeta

ariatkU ovoj dijeti je dobro za Vas da možete jesti toliko koliko stane u Vas, jedino nije svejedno što jedete! Trebate izbjegavati rafinirane ugljikohidrate jer prema Atkinsu, svaka ovakva hrana povećava proizvodnju inzulina. Prema tome, od te hrane neće se stvoriti energija nego salo. U prvoj fazi možete konzumirati samo proteine, tj.meso, ribu i mliječne proizvode i uz to možete ishrani dodati malo masti, primjerice maslaca. Naravno, nije zdravo potpuno se riješiti ugljikohidrata, a inače je to i nemoguće, ali ovo isključivo možete onzmirati preko voća i povrća, ako slušate uputstva zvijezde.

Bik

Dijeta tijelesne kontrole

taufruOva dijeta je zasnovana na voćnoj ishrani, znači, prijepodne se može jesti samo to. U popodnevnim satima možete pojesti i malo povrća, i nekakvo nemasno meso. Ako se ovako hranite, prema zvijezdama ćete za nekoliko tjedana postići vidljive rezultate jer Vaš stas i metabolizam su takvi da je za Bika ova dijeta idealna. Može biti funkcionalna jer unosite samo energiju, a teške ugljikohidrate i masti zaobilazite.

Blizanci

Perricone dijeta

gemsalmOvo je dobro za Vašu kožu i za Vašu figuru! Poanta je u tome da ne mora dugo trajati, ali morate nabaviti potrebne osnovne sirovine. Ova dijeta je zasnovana na lososu, voću, maslinovom ulju i maslinama, međutim, zabranjen je šećer, pirinač i škrob. Sve to podmlađuje i čini kožu glatkom, te pomaže u uklanjanju viška kilograma. Crveno voće, poput malina, ribizla i jagoda, puni su antioksidansa koji pomažu zdravoj strukturskoj ćeliji. Dok tamno zeleno voće, kao brokule i špinat, također su puni mikroelemenata, dodatno još pune Vaše tijelo s kolagenom.

Rak

Fricker dijeta

cancfruveggNije komplicirana, morate se odreći samo jedne stvari, a to je šećer! Ako to budete učinili, u potpunosti ćete isključiti iz ishrane ovu vrstu zadovoljstva. Prema doktoru Fickeru, odvijati će se takvi procesi u Vašem organizmu, i stvoriti će se dostatna potreba za energijom – bez gladovanja! – proizlazit će iz masti. Zašto biste tragali po drugim kompliciranim dijetama, kada je tu ova jednostavna mogućnost, koja pomaže da izbjegnete i dijabetes. Prema dijeti po horoskopskim znakovima, to je prava stvar za Vas!

Lav

Kritska dijeta

leofruTri kilograma za tri tjedna. Vrijedi li? Jednom Lavu sigurno, pošto ga i dijeta po horoskopskom znaku podržava u tome! Prednost ove dijete je da uopće nije naporna i bolna jer svaki Lav voli svoj stomak. Kroz dva tjedna trebate se pridržavati određene ishrane, treći tjedan je u znaku stabilizacije. Ali da vidimo u čemu je stvar : Ujutro jesti obrane mliječne proizvode i voće, a za ručak i večeru meso, ribu i povrće. Jelovnik je u suštini slobodno izabirljiv, ali ono što je neophodno je povećana potrošnja vode. Trebate popiti najmanje 2 litre vode dnevno, po mogućnosti nakon jela, da bih voda isprala nagomilane štetne materijale i mast iz organizma.

Djevica

Zona dijeta

virzoneDijeta po horoskopskim znakovima preporučuje ovu dijetu Djevicama jer se lako može održavati pa tako ovom pedantnom znaku neće učiniti glavobolju pri pridržavanju. U suštini, možete konzumirati bilo koju hranu, što god poželite, samo morate obratiti pažnju na količinu i uravnotežen odnos. Sve to u potpunosti ćete postići ako Vaša ishrana u 40% sadrži od ugljikohidrate, 30% proteine i 30% masti. Dr.Berry Sears je razvio ovu metodu jer je na osnovi kontrole glukoze u krvi, pokušao utjecati na proizvodnju inzulina. Ova dijeta ne pomaže samo u gubitku težine, može pomoći svim srčanim bolesnicima i dijabetičarima.

Vaga

Scardale dijeta

libscOva dijeta nije laka za osobu rođenu u znaku Vage, ali upravo ovu Vam dijetu predlažu zvijezde. Vaš organizam se pomoću ove dijete može najbrže osloboditi od viška kilograma. Ali od čega se sastoji sama dijeta? Jedan američki kardiolog tijekom osamdesetih godina, razvio je ovu metodu kombinacijom određenih namirnica koje ubrzavaju sagorijevanju masti u organizmu. Zabranjeni su ugljikohidrati i većina mliječnih proizvoda. Međutim, slobodno je konzumiranje ribe, mesa, povrća i nekog voća koje je sočnije. Ako možete izdržati, ne morate sebi ništa posebno kuhati, jednostavno jedite puno toga bez priloga.

Škorpion

Dijeta po krvnoj grupi

scoblooSama krv je bliska rođenima u znaku Škorpiona. Upravo zbog toga se i preporučuje dijeta po horoskopskim znakovima njima, ukoliko žele izgubiti na svojoj težini. Sama teorija se zasniva na tome da se različite krvne grupe formiraju u različitim uzrastima i po tome se razlikuje što je našem organizmu potrebno. Osobama sa 0-tom krvnom grupom su preporučljive hrane kao što su: meso, riba, rajčica, luk, šljive, smokve i ulje. Zabranjena je hrana od pšenice, mliječni proizvodi, kupus, itd. Škorpionima s A krvnom grupom, preporučljivo je manje mesa, više im se preporuča tofu i povrće, i oni takođe trebaju izbjegavati mliječne proizvode, pored toga još i krumpir, banane, paprike i slično. Škorpionima s AB krvnom grupom, preporučljivo je janjeće, pureće i pileće meso, i naravno povrće, međutim oni mogu jesti žitarice i mahunarke. Za njih konkretno mogu pomoći u gubljenju težine, konzumiranje tofua i mliječnih proizvoda. Škorpioni s B krvnom grupom trebali bi izbjegavati kukuruz, pšenicu, heljdu, leća, rajčicu, kikiriki i piletinu, a preporučuje im se janjetina, ovčetina, divljač, zeleno povrće, jaja i obrani mliječni proizvodi.

Strijelac

Paleolit dijeta

sagittpaleoU današnje je vrijeme možda najrasprostranjenija dijeta jer su mnogi ljudi i uvaženi doktori stali uz nju. Oslanja se na to da je za čovjeka najidealnija ishrana koju su naši preci jeli prije postanka poljoprivrede. Sve to naravno momentalno isključuje svaku finu hranu, također „organsku“ i brzu hranu. Ishrana se zasniva na sirovom povrću i voću, koje popunjavaju sa uljaricama, mesom i mastima. U ishrani su zabranjene žitarice, tj. sva peciva, kruh, tjestenina, itd. kao i mliječni proizvodi.

Jarac

Dijeta sa limunadom

caplemonNa početku su ovu dijetu smatrali detoksikacijskom dijetom i stvarno može ući u trag jakoj detoksikacijskoj kuri, što je svakoj osobi rođenom pod znakom Jarca povremeno potrebno. Pored toga, rezultira i brzo mršavljenje i pomaže u formiranju savršenog oblika tijela. Međutim, nije laka za pridržavanje jer se danima pije samo limunada. Bitno je da ovo ne činite neodgovorno, nego je potreban doktorski nadzor, ako započnete ovu dijetu. A ako ti ne ide, onda je bolje da prestanete sa njom dan- dva jer, iako je to konkretno dijeta za Jarce, veoma je teško izvediva.

Vodenjak

Dijeta za 90 dana

aquaninetydayOva je neka vrsta separacijske dijete koja se zasniva na principu da se hrana bolje apsorbira ako je odvojeno konzumiramo. Na taj način se neće nakupljati masti, nego će se topiti. Ako započnete ovu dijetu koja najviše odgovara Vodenjacima, morate se 90 dana pridržavati ovoga: Prvi dan je proteinski, tj. konzumiraju se meso, riba i mliječni proizvodi. Drugi dan se jede škrob, tj.povrće, kao što je grašak, grah i krumpir. Treći dan su na redu ugljikohidrati i tada možete jesti kruh, tjesteninu, čak i nešto slatko. Četvrti dan je međutim najteži jer tada isključivo smiješ jesti samo voće.

Ribe

Dukan dijeta

piscduOva dijeta je za one osobe koje žele smršaviti bez patnje. I Vi ste takva osoba, zar ne? U ovom slučaju se radi o tome da možete jesti koliko god želite, od 78 vrsta hrane koja je bogata proteinima i 22 vrste povrća koja su dozvoljene. Riječ je o relativno dugoj dijeti koja se sastoji od četri faze. Prva i druga faza su aktivno mršavljenje, a druge dvije faze su za izbegavanje jo-jo efekta, tako se neće vratiti skinuti kilogrami. A materijali koji su dozvoljeni neće doprinijeti samo vašem stasu, nego i vašem zdravlju!

Tarot, astrologija, numerologija