Boje u astrologiji

Svaka boja ima svoju frekvenciju, pa su zato boje iznimno važne za uravnotežen protok energije. Astrologija ne zanemaruje boje i svaki horoskopski znak obilježava neka boja. Najvažnije je postići pravu ravnotežu spektra i iskoristiti pozitivan utjecaj i energiju svake boje.

boje u astrologijiOvan – crvena

Bik – sve nijanse modre boje

Blizanci – sve nijanse od žute do narančaste

Rak – bijela, srebrna, srebrno-siva, svijetloplava

Lav – žuta, narančasta, crvena, zlatna

Djevica – bijela, siva, plava

Vaga – plava, modra, smaragdna, ružičasta

Škorpion – crvenkaste i bež nijanse, maslinasto zelena

Strijelac – smaragdna, tirkizna, zelena, purpurna

Jarac – sve u boji zemlje

Vodenjak – tirkizna, zelena, plava

Ribe – plava, ljubičasta, zelena

rainbow-butterfly-hiCrna

se povezuje uz moć, smrt, zlo i tajnu, kao i uz strah od nepoznatog. To je boja bez svjetlosti pa se zato i veže s negacijom i nečim negativnim.

Siva

predstavlja mješavinu bijele i crne i kao takva ona je neka vrsta ravnoteže između praznine i punine, dana i noći, poznatog inepoznatog.

Smeđa

je boja zemlje i tla. Prizemljuje i pojačava kontakt s realnošću, ali i umanjuje kreativnost i skraćuje vidike.

Crvena

je boja života, krvi i seksualnosti. Pojačava vitalnost, unutarnji snagu, pojačava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Potiče na akciju i pomaže da nadvladate strah od života. Neka istraživanja su pokazala da su sportaši u crvenim dresovima obično uspješniji.

rainbow_glow_orbsNarančasta

je boja snage i života. Pozitivno djeluje na raspoloženje, privlači sretne misli, a kao i sve tople boje jača vitalnost organizma. Potiče optimizam.

Žuta

je boja sunce, a sunce znači život i zdravlje, radost i optimizam. Kao takva žuta boja jača rad živčanog sustava, podižeraspoloženje te pozitivno utječe na probavu i probavni sustav, ali i na komunikaciju, društvenost i mentalnu aktivnost.

Bijela

je povezana je sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Bijela znači sigurnost, a obično se je vezana uz dobrotu i duhovnost.

Zelena

je boja prirode, boja šuma i livada. Ona ima iscjeljujući i smirujući učinka te potiče sklad, mir i ravnotežu.Podiže raspoloženje i opušta.

Rainbow-psd74321Plava

je boja neba i vode, dubine, daljine i visine. Podsjeća na mir i hladnoću, ali i čežnju. Ova boja umiruje i opušta te tako pozitivno djeluje protiv nesanice, neuroze i strahova.

Ljubičasta

boja predstavlja nešto mistično i tajanstveno. To je boja religioznosti, natprirodnih sila, ali i boja inspiracije. Zbog svoje povezanosti s duhovnim ona uspješno suzbija osjećaj bezizlaznostii očaja.

Ružičasta

boja predstavlja romansu, ljubav i prijateljstvo. Naglašava ženstvenost, ali i pasivnost.

Tarot, astrologija, numerologija