Tranziti Venere

Strange_VenusTranziti Venere se gotovo uvijek povezuju s ljubavlju, strašću, zavodjenjem i uživanjem koje ova planeta ljubavi donosi ali, također, može se odnositi i na promjene situacija u životu koje se tiču ​​i drugih stvari kao što je na primjer: unapređenje posla, susreti s važnim ljudima i drugo. Prijelaz tranzitne Venere preko Sunca ukazuje na potencijal za ostvarenje uspjeha na polju financija, preko Mjeseca ukazuje na mogućnost slobodnijeg ispoljavanja pozitivnih osjećaja u ljubavi, dok preko Merkura donosi (ovisno o osobi) poboljšanje međuljudskih odnosa (naročito na poslovnom planu gdje se može popraviti komunikacija sa nadređenim osobama). Tranzit Venere preko Jupitera ovisno o tome je li organizacija na poslu dobra, donosi veći priljev novca, dok tranzit Venere preko Marsa rezultira pojačanom potrebom za seksom. U kombinaciji sa Saturnom donosi zahlađenje odnosa, uglavnom sa najbližima, dok preko Urana unosi nesigurnost i ishitreno donošenje važnih odluka. Kada prelazi preko Neptuna može donijeti to da osoba pretjerano vjeruje drugim ljudima i da u određenim prilikama bude na meti drugih koji će želeti na neki način iskoristiti njezino povjerenje (naročito u ljubavnim odnosima). Tranzit Venere preko Plutona u život može lako donijeti neko neobično iznenađenje.

 

vesuVenera i Natalno Sunce

Venera konjunkcija Sunce

Tokom trajanja ovog tranzita često možete osjećati snažniju potrebu za otvorenim ispoljavanjem svojih nježnih i strastvenih osjećaja u ljubavi kao i za češćim čulnim kontaktima u ljubavnoj vezi ili u braku. U ovom periodu se može dešavati da na polju ljubavi imate i neka veća očekivanja nego obično i moglo bi Vam se dešavati da poželite iskusiti i nešto nesvakidašnje zabavno. Za vrijeme trajanja ovog tranzita možete u ljubavi priželjkivati / očekivati kraljevski tretman od voljene osobe kako biste se osjetili posebnim. Dakle, prevashodno može biti prisutna želja da na ljubavnom planu biti kompletno ispunjeni ali, ovaj tranzit nagovještava i sjajne mogućnosti za bolje iskorištenje potencijala i na polju financija (naročito kada je u pitanju bavljenje nekim kreativnim aktivnostima).

Venera sekstil Sunce

ovaj tranzit potpomaže težnju za predstavljanjem sebe i svojih kvaliteta u pravom svjetlu tako da za vrijeme trajanja ovog tranzita možete imati više samopouzdanja i možete biti znatno sigurniji prilikom prezentiranja svojih znanja i svojih vrlina. U ovom razdoblju često možete ostavljati znatno bolji dojam na druge osobe iz svog okruženja.

Venera kvadrat Sunce

trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava postojanje izrazite opasnosti od znatno neumerenijeg i neopreznijeg raspolaganja novcem tako da u ovom razdoblju često možete osjećati pojačanu potrebu za razmetljivim ponašanjem i to naročito za trošenjem na neke luksuznije stvari. Iz ovog razloga, u ovom razdoblju mogu se nerijetko dešavati i neka bespotrebna, suvišna i vrlo nepovoljna zaduživanja tako da je potrebno biti na dodatnom oprezu. Također, ni na ljubavnom planu situacija nije sjajna jer ovaj tranzit može donijeti vrlo turbulentno razdoblje i probleme u slaganju. Za vrijeme trajanja ovog tranzita poželjno je i izbjegavanje gordosti i prkosnog ponašanja, inaćenja i želje za prekomjernom dominacijom i za pretjeranim kontroliranjem situacije u ljubavnoj vezi ili braku kako biste lakše izbjegli ostavljanje pogrešnog dojma u ljubavi.

Venera trigon Sunce

tijekom trajanja ovog tranzita moglo bi Vam biti znatno lakše privući pažnju na sebe i da ostvarite svoje želje u ljubavi dok, što se tiče novca, na financijskom planu ovaj tranzit često donosi mogućnost za veći priljev novca.

Venera opozicija Sunce

ovaj tranzit nerijetko ukazuje na postojanje izraženije opasnosti od javljanja snažnije disharmonije u ljubavnoj vezi ili braku uslijed mogućeg javljanja raznih nesporazuma, rasprava i sukoba mišljenja oko načina raspolaganja novcem. U ovom razdoblju, Vaši planovi koji se odnose na raspolaganje novcem mogu se u bitnoj mjeri razlikovati od planova Vaše voljene osobe. Za vrijeme trajanja ovog tranzita postoji i izrazita opasnost povrijediti osjećaje voljenoj osobi upućivanjem nekih neodmjerenih riječi ili pak nekim svojim neadekvatnim postupcima (osobito ukoliko budete namjerno izazivali ljubomoru kod voljene osobe).

 

vemoVenera i Natalni Mjesec

Venera konjunkcija Mjesec

ovaj tranzit nagovještava mogućnosti za rast ljubavnih osjećanja. Mogli biste biti u znatno većoj mjeri zainteresirani za ljubav, odnosno mogli biste osjećati pojačanu potrebu za ljubavlju u ovom razdoblju. Može biti prisutna i pojačana potreba za nježnošću i romantikom u ljubavnoj vezi ili braku. Vaše težnje će često biti usmjerene ka ostvarenju harmonije u ljubavi što ćete nastojati potvrditi svojom brižljivošću, privrženošću i odanošću prema svojoj voljenoj osobi. Za vrijeme trajanja ovog tranzita može biti naglašena i snažnija želja za ostvarenjem obiteljske stabilnosti.

Venera sekstil Mjesec

ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti za lakše postizanje sklada na ljubavnom i obiteljskom planu tako da trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava veća ispunjenost i veće zadovoljstvo ljubavnom i obiteljskom situacijom.

Venera kvadrat Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita postoji izrazita opasnost od javljanja snažnije emotivne nesigurnosti na polju ljubavi uslijed mogućeg lakšeg aktivacije nekih negativnih emocija poput ljubomore i posesivnosti, što se može odraziti vrlo nepovoljno na kvalitetu ljubavnog života. Za vrijeme trajanja ovog tranzita naglašena je i veća opasnost od prekida slabih i nesigurnih ljubavnih veza.

Venera trigon Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita mogli biste očekivati vrlo uzbudljiv period s češćim trenucima uživanja na ljubavnom polju odnosno sa češćom razmjenom nježnih i strastvenih pozitivnih osjećaja u ljubavnom odnosu sa voljenom osobom.

Venera opozicija Mjesec

za vrijeme trajanja ovog tranzita mogli biste osjećati veće nezadovoljstvo ljubavnom situacijom jer možete imati snažniji dojam da su neke Vaše želje u ljubavi teže ostvarive ili čak nedostižne. Također, mogli biste biti i emotivno ranjiviji u ovom razdoblju. Što se tiče financija, ovaj tranzit ukazuje na izraženu opasnost od neekonomičnog raspolaganja novcem jer Vam se može lako dešavati da neke odluke u vezi kupnje donosite u afektu vođeni jakim emocijama što povećava opasnost od pravljenja pogrešaka.

 

vemeVenera i Natalni Merkur

Venera konjunkcija Merkur

tijekom trajanja ovog tranzita možete osjećati snažniju želju i potrebu za ostvarenjem harmonije u ljubavi kako na čulnom odnosno seksualnom razini tako i na intelektualnoj razini. Ukoliko međutim, u ovom razdoblju ne budete sasvim ispunjeni u ljubavi na obje razine, mogli biste u nezanemarljivoj mjeri osjećati snažnije nezadovoljstvo svojom ljubavnom situacijom što se može odraziti i vrlo negativno na kvalitetu ljubavnog života u smislu mogućnosti javljanja izraženije opasnosti od pogoršanja kvalitete komunikacije u ljubavi.

Venera sekstil Merkur

ovaj tranzit ukazuje na to da bi Vam ljubav u ovom razdoblju mogla biti glavna pokretačka snaga u mnogim životnim situacijama jer ćete osjećati snažniju potrebu da kroz ljubav obogaćujete svoj pogled na život i da proširujete svoje vidike.

Venera kvadrat Merkur

tijekom trajanja ovog tranzita postoji izrazita opasnost od narušavanja kvalitete komunikacije u ljubavi i od rasplamsavanja manjih nesporazuma iu krupnije probleme u slaganju. Također, u vrijeme trajanja ovog tranzita mogu biti i rjeđi trenuci razmjene nježnosti i strasti u Vašoj ljubavnoj vezi ili braku.

Venera trigon Merkur

ovaj tranzit Vam može donijeti vrlo uzbudljiv period za ljubav u kojem biste lakše postići harmonično stanje i ispunjenost na ljubavnom polju. U razdoblju trajanja ovog tranzita postoji naglašena mogućnost da onima koji su usamljeni, prava ljubav “zakuca na vrata”.

Venera opozicija Merkur

ovaj tranzit nagovještava turbulentnija dešavanja na ljubavnom planu kada postoji izraženija opasnost od učestalijeg narušavanja kvalitete komunikacije kao i od javljanja raznih nesporazuma, svađa i neslaganja u ljubavnoj vezi ili braku. Do javljanja svađa i neslaganja bi lako moglo doći i uslijed ostavljanja dojma nedovoljne posvećenosti ljubavi.

 

vemaVenera i Natalni Mars

Venera konjunkcija Mars

ovaj tranzit nagovještava naglašene mogućnosti za češće razmjenjivanje nježnih, romantičnih i strastvenih osjećaja u ljubavnoj vezi ili braku. Ukoliko ste pak sami, u ovom razdoblju može Vam se lako dogoditi zanimljiva ljubavna avantura i / ili ljubav na prvi pogled (ukoliko ste skloni zaljubljivanju na prvi pogled).

Venera sekstil Mars

ovaj tranzit ukazuje na pojačanu potrebu za otvorenim ispoljavanjem strasti i nježnosti u ljubavi. Također, ovaj tranzit potpomaže bolje ispunjenje Vaših očekivanja na ljubavnom i financijskom planu.

Venera kvadrat Mars

trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava postojanje izraženije opasnosti od javljanja većih nesporazuma u komunikaciji s voljenom osobom kao i od javljanja neslaganja po pitanju vaših želja, potreba i planova vezanih za ljubav. Treba biti na dodatnom oprezu u cilju izbjegavanja produbljivanja raznih problema koji bi lako mogli dovesti i do raskida ljubavne veze odnosno braka.

Venera trigon Mars

ovaj tranzit usamljenima nagovještava mogućnosti za novu ljubavnu sreću odnosno za upoznavanje i za ulazak u ljubavnu vezu. Za one koji su već u vezi, ovaj period može biti povoljan za ozvaničenje ljubavne veze u vidu braka tj. u ovom razdoblju šanse su veće za ulazak u brak.

Venera opozicija Mars

za vrijeme trajanja ovog tranzita može biti naglašena izraženija opasnost od impulsivnijih i brzopletijih reakcija na polju ljubavi, pa bi Vam se lako moglo dogoditi da uđete u neke vrlo konfliktne situacije i da svojim neodgovarajućim ponašanjem bespotrebno izazivate napete situacije što može izazvati veću disharmoniju u ljubavi i može izazvati emotivno udaljavanje od Vaše voljene osobe.

 

vejuVenera i Natalni Jupiter

Venera konjunkcija Jupiter

tijekom trajanja ovog tranzita mogli biste u znatno većoj mjeri privlačiti sreću u ljubavi. Ovaj period nagovještava mogućnosti za veći priljev novca i za ostvarenje bolje satisfakcije na poslovnom / financijskom planu.

Venera sekstil Jupiter

ovo može biti vrlo plodan period na financijskom planu jer ovaj tranzit potpomaže bolje ostvarenje planova za poboljšanje financijske situacije i može doprinijeti dodatnom uvećanju bogatstva.

Venera kvadrat Jupiter

ovo može biti jako turbulentan i nestabilan period na financijskom i ljubavnom planu kada bi mnoge Vaše želje i mnoga Vaša očekivanja na ovim životnim poljima mogla biti teže ostvariva.

Venera trigon Jupiter

ovaj tranzit ukazuje na naglašene mogućnosti za ostvarenje većeg zadovoljstva situacijom na ljubavnom i financijskom planu kao i na polju obrazovanja. U ovom razdoblju Vaša kreativnost bi također, mogla doći do znatno boljeg izražaja a nerijetko biste mogli osjećati i da ste bogatiji duhom.

Venera opozicija Jupiter

za vrijeme trajanja ovog tranzita mogli biste osjećati snažniju potrebu za ostvarenjem veće neovisnosti tako da bi Vaše ponašanje na polju ljubavi lako moglo biti pogrešno protumačeno iu tom smislu bi moglo izgledati da je u Vama nastala želja za ljubavnim / seksualnim avanturama.

 

vesaVenera i Natalni Saturn

Venera konjunkcija Saturn

utjecaj ovog tranzita može u Vama evocirati neke vrlo ugodne i drage uspomene na neku osobu iz prošlosti prema kojoj ste gajili jake ljubavne emocije. Tijekom trajanja ovog tranzita u Vama se može roditi snažnija želja za oživljavanjem tih emocija kao i za obnavljanjem neke stare ljubavi iz prošlosti.

Venera sekstil Saturn

ovaj tranzit potpomaže bolje ostvarenje Vaših intimnih želja i zamisli na polju ljubavi tako da može u većoj mjeri doprinijeti postizanju željene harmonije na ljubavnom planu. Ovaj period nerijetko nagovještava mogućnosti da se Vaša situacija u ljubavi najzad iskristališe tj. da stvari u ljubavi postanu kristalno jasno definirane.

Venera kvadrat Saturn

trajanje ovog tranzita nerijetko donosi izraženiju opasnost od ponovnog pravljenja nekih starih pogrešaka iz prošlosti na ljubavnom polju. U ovom razdoblju moguća je i veća zatvorenost u komunikaciji kao i otežano ispoljavanje ljubavnih emocija. Također, mogli biste imati i snažniji dojam da su stvari u ljubavi i prekomplicirane za Vas kao i da se neke stvari iz prošlosti jednostavno ne mogu lako ispraviti niti se mogu lako dovesti u red. Nerijetko se događa i prekid slabijih i nesigurnijih ljubavnih veza ili pokretanje razvoda brakova koji su prije toga već duže bili u krizi tako da je potreban dodatan oprez u ovom razdoblju.

Venera trigon Saturn

ovaj tranzit nagovještava sjajne mogućnosti za lakše dostizanje sreće i uspjeha na ljubavnom planu. Trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava postojanje snažnih indicija za ozvaničenje ljubavnog odnosa kao i za ozbiljno planiranje ulaska u brak.

Venera opozicija Saturn

tijekom trajanja ovog tranzita postoji izrazita opasnost od lakšeg javljanja većih neslaganja u ljubavi i od ozbiljnijeg emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa. U ovom razdoblju možete češće osjećati da Vas nešto koči, sputava i ograničava u ostvarenju Vaših želja i planova na polju ljubavi.

 

veurVenera i Natalni Uran

Venera konjunkcija Uran

tijekom trajanja ovog tranzita Vaša individualnost, šarmantnost i karizmatičnost bi mogli doći do posebnog izražaja tako da biste u ovom razdoblju svojim ponašanjem mogli privući veću pozornost na polju ljubavi.

Venera sekstil Uran

ovaj tranzit može olakšati i potpomoći Vaša nastojanja za slobodnim, kreativnim i originalnim ispoljavanjem Vaših osjećaja, težnji i planova na ljubavnom planu tako da ovaj period nerijetko obećava bolje ostvarenje zadovoljstva ljubavnom situacijom.

Venera kvadrat Uran

za vrijeme trajanja ovog tranzita bi Vam se lako moglo desiti da nekim svojim neodmereno izjavama i nekim neadekvatnim (neprihvatljivim) postupcima predstavite sebe u lošem svjetlu osobito kada je ljubavni život u pitanju. Ovaj period nerijetko obilježava postojanje veće opasnosti od ostavljanja pogrešnog / lošeg dojma na ljubavnom planu tako da je poželjan dodatan oprez.

Venera trigon Uran

ovaj period Vam može pružiti izvanrednu priliku da zablistate u punom sjaju na polju ljubavi jer ovaj tranzit podržava težnje za predstavljanjem osobe u pravom svjetlu prilikom komunikacije u ljubavi kao i prilikom ispoljavanja nježnosti i pozitivnih emocija u ljubavi.

Venera opozicija Uran

za vrijeme trajanja ovog tranzita postoji opasnost od ostavljanja dojma nezainteresiranosti i indeferentnosti za razmjenu nježnosti i ljubavne strasti u ljubavnom odnosu uslijed čega je oslakšano i javljanje snažnije disharmonije na polju ljubavi.

 

veneVenera i Natalni Neptun

Venera konjunkcija Neptun

za vrijeme trajanja ovog tranzita mogli biste češće osjećati snažniju potrebu za iskrenošću, toplinom, nježnošću i romantikom u ljubavi. Ovaj period nerijetko obećava ugodne trenutke u ljubavi i pruža mogućnosti za ostvarenje većeg zadovljstva na ovom životnom polju.

Venera sekstil Neptun

ovaj tranzit potpomaže bolje ostvarenje harmonije na polju ljubavi. U ovom razdoblju mogli biste očekivati ​​češće uzbudljive trenutke razmjene nježnosti i ljubavne strasti u ljubavnoj vezi ili u braku. Ukoliko ste, pak, usamljeni ovaj tranzit daje indicije za ostvarenje ljubavne veze upravo s osobom o kojoj često maštate u ovom razdoblju.

Venera kvadrat Neptun

tijekom trajanja ovog tranzita može biti naglašena veća opasnost od nastanka većeg nezadovoljstva situacijom na ljubavnom planu kao i od javljanja većeg razočarenja uslijed nekih neispunjenih očekivanja u ljubavi.

Venera trigon Neptun

ovaj tranzit nerijetko nagovještava idealnu priliku za ispunjenje brojnih Vaših želja i fantazija na ljubavnom planu. Uverićete se da u ovom razdoblju mnogi Vaši snovi mogu postati stvarnost.

Venera opozicija Neptun

tijekom trajanja ovog tranzita postoji veća opasnost od suočavanja s nekim iluzijama, obmanama i neistinama na polju ljubavi tako da je poželjno biti na dodatnom oprezu u ovom razdoblju.

 

veplVenera i Natalni Pluton

Venera konjunkcija Pluton

ovaj period nerijetko karakretiše nagli porast želje za pozitivnom transformacijom situacije na polju ljubavi. U želji da bolje ovladate situacijom u ljubavi mogli biste osjećati snažniju potrebu učiniti prvi korak i staviti situaciju pod svoju kontrolu.

Venera sekstil Pluton

ovaj tranzit nagovještava mogućosti za neke korjenite pozitivne promjene u Vašem ljubavnom životu tako da bi trebalo iskoristiti ovaj period na najbolji način.

Venera kvadrat Pluton

ovaj tranzit nerijetko nagovještava vrlo težak period pun turbulentnih dešavanja na polju ljubavi. Posebno je naglašena opasnost od prekida / raskida nesigurnih i slabih ljubavnih veza kao i od pokretanja procesa razvoda braka kod nestabilnih brakova.

Venera trigon Pluton

ovaj tranzit nagovještava naglašene mogućnosti za ostvarenje čvršće emotivne povezanosti u ljubavnom odnosu i za ostvarenje bolje stabilnosti situacije u Vašem ljubavnom životu.

Venera opozicija Pluton

ovaj tranzit ukazuje na izraženiju opasnost od javljanja snažnije disharmonije u ljubavi uslijed ljubomore. Također, u ovom periodu biste mogli imati i snažniji dojam da se ljubavna situacija jako sporo mijenja na bolje.

 

veascVenera i Ascendent

Venera konjunkcija Ascendent

Energija Venere u suradnji sa ascendentom daje smisao za stil. Osobe s ovom kombinacijom su vrlo atraktivne, pogotovo ako znaju iskoristiti i svoju unutarnju ljepotu.

Venera sekstil/trigon Ascendent

Uz energiju Venere i ascendenta ove osobe posjeduju osjećaj lakoće i samo-prihvaćanja. Vrlo su šarmantni i imaju veliku razinu samopoštovanja. Njihova energija i vitalnost zrače unutarnju ljepotu koja ima izravan utjecaj na način kako ih drugi vide.

Venera kvadrat Ascendent

Venera u kvadratu s ascendentom utječe na ove osobe da oni neprestano podcjenjuju svoje vrijednosti kao osobe. Ove osobe nikad nisu zadovoljni svojim izgledom i ne misla da su atraktivni. Na dubljoj razini, pritiska ih osjećaj neadekvatnosti koji može proizaći iz osjećaja da nisu simpatični ljudima u svojoj okolini..

Venera opozicija Ascendent

Ove osobe su vrlo društveni ljudi koji uživaju provoditi vrijeme sa svojim drugovima. Njihova odlučnost da poboljšaju svoj status u životu je jaka, i koriste svoje društvene kontakte kako bi to i postigli. Samo bi trebali paziti da ne koriste ljude samo zbog njihovog statusa.

 

vemcVenera i Medium Coeli

Venera konjunkcija Medium Coeli

Ovaj aspekt ukazuje da osoba lako postiže uspjeh kako u poslovnom takoi u osobnom životu.

Venera sekstil/trigon Medium Coeli

Ovdje vidimo mogućnost da osoba radi u struci koja je vezana za tuđe emocije, umjetnička zanimanja i estetiku (moda, dizajn). Osoba voli ono što radi i često spaja afektvinu sferu s poslovnom, emotivni ili bračni život može pomoći u ostvarenju karijere.

Venera kvadrat Medium Coeli

Ovaj aspekt ukazuje na jake emocije koje se upliću u sve sfere života osobe, pa bi pojedinci s ovim aspektom trebali pripaziti na to i ne dozvolite osjećajima da upravljaju Vašom profesijom.

Venera opozicija Medium Coeli

Ovaj aspekt ukazuje na obitelj koja ima veliki utjecaj na život i rad ovih osoba, što ponekad može imati negativni utjecaj na karijeru.

Tarot, astrologija, numerologija