Tranziti Merkura

Mercury SpinTranziti Merkura su dosta učestali iz razloga što je Merkur brz planet tako da je njegov utjecaj vrlo snažan i ta snaga se ogleda u tome što se njegov utjecaj može odraziti na veoma bitne stvari u životu koje se često tiču naše financijske strane života. Osim toga utječe i na putovanja i komunikaciju. Tranzit Merkura preko podznaka utječe na taj način što budi potrebu za otvorenim dijalogom kao i potrebu za govorenjem i isticanjem u društvu. Naročito treba iskoristiti Merkurov prelazak preko Mjeseca da bi se unaprijedio posao (povećala zarada), a što se tiče ljubavi, njegov tranzit može donijeti iznenađenje kada prelazi preko Venere tako da se u životu može dogoditi novo poznanstvo tj. ulazak u emotivnu vezu. Kada prelazi preko Marsa mogu se očekivati ​​nesporazumi i svađe, a njegov prelazak preko Saturna obeležava loše stvari koje se tiču ​​novca, naime, tada se treba pričuvati lopova. U kombinaciji s Uranom potiče emocije i plahovitost, tako da su moguće burne reakcije povodom raznih sitnica na svim životnim poljima. Njegov prelazak preko Neptuna izaziva sklonost prema obmanama i raznim manipulacijama, dok prelazak Merkura preko Plutona također donosi neprilike, u tom smislu da osoba može nesvjesno povređivati ​​rečima druge osobe iz svoje okoline jer će se slabije kontrolirati za vrijeme tog tranzita i time na neki način ugroziti odnose s bliskim ljudima iz svog okruženja.

 

mesuMerkur i natalno Sunce

Merkur konjunkcija Sunce

ovaj tranzit pruža sjajne mogućnosti za bolje prezentiranje brojnih intelektualnih i kreativnih sposobnosti. Potrebna je međutim, i određena doza opreznosti jer prenaglašena samouvjerenost koja se može javiti za vrijeme trajanja ovog tranzita može sa sobom donijeti i neke loše posljedice u smislu da vam se bolje može dešavati da suviše povjerujete svom subjektivnom dojmu kako ste u stanju postići mnogo više nego što ste to realno u mogućnosti. Također, za vrijeme trajanja ovog tranzita mogu se jako dobro iskoristiti i brojne prilike za popravljanje dojma koji ostavljate na druge kao i za ostvarenje plodne komunikacije u međuljudskim odnosima.

Merkur sekstil Sunce

ovaj tranzit može potpomoći jačanje samopouzdanja prilikom predstavljanja vaših kvalitete kao i prilikom izražavanja vaših misli i stavova u komunikaciji u društvenim i / ili poslovnim odnosima kao iu javnim nastupima.

Merkur kvadrat Sunce

ovaj tranzit ukazuje na izraženiju opasnost od nedovoljno realnog pristupa stvarima prilikom osmišljavanja poslovnih strategija kao i kod kreiranja nekih važnih planova. Ovaj period može donijeti izraženiju opasnost i od loše procjene prioriteta tako da vam se nerijetko može dešavati da svoju energiju usmjeravate i na pogrešne stvari.

Merkur trigon Sunce

ovaj tranzit može donijeti vrlo plodne rezultate prevashodno kod kreativnog stvaralaštva, naročito za pisanje.

Merkur opozicija Sunce

za vrijeme trajanja ovog tranzita može biti naglašena opasnost od narušavanja kvalitete komunikacije s osobama iz neposrednog okruženja (kako u obiteljskim odnosima tako i sa osobama iz poslovnog okruženja).

 

memoMerkur i natalni Mjesec

Merkur konjunkcija Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita može vam se javljati snažnija potreba za otvorenim izražavanjem nježnosti i najsuptilnijih osjećanja u ljubavi. U mnogim situacijama ćete težiti da kroz jasnu komunikaciju ispoljavate ono što vam “leži na srcu”.

Merkur sekstil Mjesec

ovaj tranzit može pružiti šansu za poboljšanje komunikacije prevashodno sa ženskim članovima obitelji i može potpomoći postizanje boljeg sklada u obiteljskim odnosima.

Merkur kvadrat Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita može se lako dogoditi da neke vaše odluke budu previše obojene vašim trenutnim osjećajima tako da vam u takvim situacijama može biti teže da se dovoljno objektivno i racionalno posvetite rješavanju problematičnih situacija u datom trenutku.

Merkur trigon Mjesec

za vrijeme trajanja ovog tranzita nerijetko možete imati dojam da su u mnogim situacijama vaš razum i vaša osjećanja bolje usklađeni i da su u odnosu međusobne suradnje.

Merkur opozicija Mjesec

tijekom trajanja ovog tranzita u mnogim situacijama možete imati dojam da ste neshvaćeni i moglo bi vam biti teže na adekvatan način izraziti svoje misli, ideje, stavove kao i svoje osjećaje.

 

meveMerkur i natalna Venera

Merkur konjunkcija Venera

za vrijeme trajanja ovog tranzita moglo bi vam se dešavati da češće osjećate potrebu da osjećaje u ljubavi izrazite na otvoren i jasan način riječima i da od voljene osobe češće priželjkujete nježna šaputanja o ljubavi na jastuku zajedničke postelje.

Merkur sekstil Venera

ovaj tranzit može pružiti jednu od boljih prilika za popravljanje dojma koji ostavljate u ljubavi jer nerijetko potpomaže ostvarenje harmonične komunikacije a samim tim i dobro slaganje u ljubavi.

 

Merkur kvadrat Venera

ovaj tranzit može izazvati turbulencije u ljubavi i javljanje snažnije neusklađenosti vaših misli i vaših osjećaja u ljubavi što može dovesti do javljanja veće nesigurnosti i promjenjivosti vaših osjećaja tako da se može dešavati da u mnogim situacijama prosto ne znate što želite u ljubavi i kojim putem bi trebalo da krenete. Trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava i učestalije javljanje loše komunikacije, brojne nesporazume, zaoštravanje odnosa i tenzične situacije.

Merkur trigon Venera

ovaj tranzit nagovještava naglašene mogućnosti za ostvarenje dobrog sklada u ljubavi na čulnom / seksualnom razini a također iu smislu ostvarenja dobrog međusobnog razumijevanja na ostalim razinama u ljubavnoj vezi ili u braku.

Merkur opozicija Venera

tijekom trajanja ovog tranzita postoji izraženija opasnost od ozbiljnijeg narušavanja kvalitete komunikacije u ljubavi kao i od rasplamsavanja brojnih nesporazuma i nesuglasica iu krupnije probleme. Treba biti na dodatnom oprezu jer za vrijeme trajanja ovog tranzita nerijetko može biti prisutna izraženija opasnost i od prekida ljubavne veze (naročito kada su u pitanju nestabilnije ljubavne veze ili pak veze koje su tek nedavno započete).

 

memaMerkur i natalni Mars

Merkur konjunkcija Mars

ovaj tranzit potiče jačanje volje za poduzimanjem važnih koraka na putu ostvarenja konstruktivnih promjena i poboljšanja vaš situacije i vašeg položaja naročito na ljubavnom i poslovnom planu. Tijekom trajanja ovog tranzita možete se osjećati puno poletnije i primjetno energičnije.

Merkur sekstil Mars

za vrijeme trajanja ovog tranzita možete osjećati kako je vaša energičnost u usponu i željet učiniti mnogo toga što ste naumili i što ste ranije strastveno planirali. Uz dovoljno strpljenja, brojne vaše želje mogu biti lakše ostvarive.

Merkur kvadrat Mars

ovaj tranzit može donijeti velike probleme u komunikaciji i slaganju na ljubavnom, obiteljskom i poslovnom planu. Može biti izražena opasnost od ozljeđivanja osjećaje bliskijim osobama zbog izvesnijeg upućivanja oštrijih kritika, neodmerenijih riječi i uslijed impulsivnijih i neadekvatnijih reakcija. Potreban je veći oprez u obiteljskim odnosima kako biste izbjegli moguće svađe i kompliciranje obiteljske situacije. Također, treba biti posebno obazriv iu ljubavi jer tijekom trajanja ovog tranzita može biti izraženija opasnost od snažnijeg emotivnog udaljavanja od voljene osobe pa samim tim i od raskida ljubavne veze odnosno braka.

Merkur trigon Mars

za vrijeme trajanja ovog tranzita možete se osjećati jako energično, entuzijastički raspoloženo i možete biti puni radnog elana a vaš intelektualne sposobnosti mogu zablistati u punom sjaju i doći do znatno većeg izražaja. Ovaj period može biti posebno plodonosan za ostvarenje dobrog poslovnog dijaloga i uspješne poslovne suradnje a može značiti i dobar početak za pokretanje privatnog posla koji se odnosi na bavljenje intelektualnim aktivnostima. Na ljubavnom polju željet ćete otvorenije i energičnije ispoljavate svoju strastvenost u ljubavnom odnosu.

Merkur opozicija Mars

tijekom trajanja ovog tranzita nerijetko može biti vidljivije / primjetnije eventualno postojanje većeg nezadovoljstva cjelokupnom situacijom, ovaj tranzit može donijeti i neopredeljenost, nemotivisanost za rad, gordost, i razdražljivost je tada često primjetnija. Potreban je dodatan oprez tijekom trajanja ovog tranzita u cilju izbjegavanja suvišnog kompliciranja brojnih životnih situacija iu cilju sprječavanja brojnih problema na mnogim životnim poljima.

 

mejuMerkur i natalni Jupiter

Merkur konjunkcija Jupiter

ovaj tranzit možete iskoristiti za proširivanje vaših znanja iz različitih oblasti i sfera vaših interesovanja jer se tijekom trajanja ovog tranzita možete osjećati mentalno potaknutim i željnim dodatnog unapređenja svojih intelektualnih sposobnosti. Moguće je i javljanje snažnije potrebe za zadovoljenjem radoznalosti putem boljeg informiranja o stvarima koje vam u datom momentu okupiraju misli kako biste pokušali što bolje razumijete ono što vam se trenutno događa i da dokučite skriveni smisao i suštinu onoga što vam je na umu.

Merkur sekstil Jupiter

ovaj tranzit može pružiti sjajnu šansu za otvorenim isticanjem vaših retoričkih sposobnosti i vještina i za jasnim izražavanjem vaših filozofskih stavova i političkih i ostalih uvjerenja. Tijekom trajanja ovog tranzita možete se predstaviti u pravom svjetlu u komunikaciji u međuljudskim odnosima kao iu javnim nastupima.

Merkur kvadrat Jupiter

za vrijeme trajanja ovog tranzita možete se u mnogim situacijama osjećati prilično dekoncentrisano i postoji izraženija opasnost da vaš pristup stvarima tada bude površniji i da ne bude u dovoljnoj mjeri objektivan. Tijekom trajanja ovog tranzita moguće je i javljanje rastresenosti i javljanje osjećaja nemogućnosti adekvatnog posvećivanja stvarima koje volite iu kojima uživate kao i osobama koje vas istinski čine sretnim. Iz ovog razloga moguća je i izraženija opasnost od javljanja učestalijih nesporazuma u komunikaciji, od javljanja nerazumijevanja kao i od narušavanja harmonije u slaganju s vama bliskim i dragim osobama.

Merkur trigon Jupiter

ovaj tranzit nagovještava mogućnosti za ostvarenje velike osobne satisfakcije postignutim rezultatima na poslovnom planu. Ovaj tranzit u velikoj mjeri potiče i volju za učenjem što može povoljno utjecati osobito na studente kao i na sve radoznale osobe koje su željne stjecanja novih saznanja. Također, za vrijeme trajanja ovog tranzita primijetit ćete i da se osjećate mlađim duhom.

Merkur opozicija Jupiter

za vrijeme trajanja ovog tranzita moglo bi vam se dešavati da u mnogim situacijama imate jači dojam da vam gotovo ništa ne ide od ruke ma koliko se trudili i da vam uspjeh i sreća stalno izmiču iz ruku.

 

mesaMerkur i natalni Saturn

Merkur konjunkcija Saturn

tijekom trajanja ovog tranzita možete imati snažniji dojam da vrijeme jako sporo protječe iako ćete se vi truditi razmišljati brzo i da upijate brojne korisne informacije međutim, može se dešavati da konstantno imate osjećaj da rezultati sporo dolaze i da su gotovo nevidljivi. Za ostvarenje bolje učinkovitosti biće potrebna znatno bolja organizacija prilikom ispunjavanja važnih obveza tako da biste uz adekvatno angažiranje, uz primjenjivanje veće samodiscipline kao i uz dovoljno realan uvid u činjenično stanje mogli biti znatno bliže ostvarenju vaših zamisli i planova.

Merkur sekstil Saturn

za vrijeme trajanja ovog tranzita mogli biste uz dovoljno truda, upornosti i ustrajnosti ostvariti veliku prednost i uspjehe kako na polju edukacije tako i na poslovnom planu. Također, tijekom trajanja ovog tranzita mogli biste s lakoćom nametati svoje mišljenje i svoju autoritativnost u situacijama u kojima vam je to potrebno.

Merkur kvadrat Saturn

trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava pojava snažnije nemotivisanosti za učenje i rad, pesimistično raspoloženje, nemogućnost adekvatnog izražavanja osjećaja u ljubavi kao i javljanje osjećaja da se sve okrenulo protiv vas i da vam gotovo ništa ne ide od ruke.

Merkur Trigon Saturn

ovaj tranzit nagovještava naglašene mogućnosti za ostvarenje dobre učinkovitosti na poslovnom planu. Za vrijeme trajanja ovog trajanja moglo bi vam biti znatno lakše dobro organizirate i da na vrijeme ispunjavate svoje obveze. Uspostavljanje konstruktivne komunikacije vam također, može ići od ruke u ovom razdoblju.

Merkur opozicija Saturn

u vrijeme trajanja ovog tranzita moglo bi vam biti znatno teže da svoje misli usredotočite u pravcu ostvarenja pozitivnih i konstruktivnih promjena. Mogli biste biti u većoj mjeri opterećeni nekim dešavanjima ili nekim osobama iz prošlosti tako da vam se u takvim situacijama može javljati i snažniji osjećaj da nemate dovoljno snage da se suočite s nekim stvarima iz prošlosti i da nemate dovoljno snage da krenete naprijed. Također, tijekom trajanja ovog tranzita može biti izražena opasnost i od javljanja snažnije nemotivisanosti za rad kao i javljanje pesimizma i letargije.

 

meurMerkur i natalni Uran

Merkur konjunkcija Uran

trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava javljanje snažnije potrebe za češćim druženjima, za intelektualnim razgovorima, za isticanjem svoje originalnosti u razmišljanju kao i za jasnim izražavanjem svojih misli, stavova i principa.

Merkur sekstil Uran

ovaj tranzit nagovještava javljanje iznenadnih pozitivnih promjena i novih mogućnosti i prilika koje se tiču ​​poboljšanja poslovno-financijske strane vašeg života. Može biti naglašeno i brzo razmišljanje i nastojanje na zrelom donošenju važnih odluka.

Merkur kvadrat Uran

suviše neobični pristupi u komunikaciji i ponašanju kao i pretjerana eksperimentiranja s nekim neprovjerenim i neisprobanom metodama u radu mogu vas odvesti u niz nepoželjnih situacija za vrijeme trajanja ovog tranzita. Također, trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava i izrazito loša komunikacija u ljubavi kao i opasnost od emotivnog zahlađenja ljubavnog odnosa.

Merkur trigon Uran

ovaj tranzit može donijeti sjajnu šansu za ostavljanje dobrog dojma na osobe iz poslovnog okruženja kao i za jačanje povjerenja koje vaši suradnici, kolege, nadređeni ili druge osobe od autoriteta imaju u vaš intelektualne sposobnosti. Na polju ljubavi, ovaj tranzit nagovještava naglašene mogućnosti za iznenadno ugodno iznenađenje od voljene osobe ili za iznenadni zanimljivi susret s nekom vama dragom osobom do koje vam je iskreno stalo.

Merkur opozicija Uran

za vrijeme trajanja ovog tranzita može biti naglašena izrazita opasnost od ulaska u sukobe mišljenja i od javljanja žustrijih prepirki i rasprava naročito s nekim osobama iz poslovnog okruženja ili s nekom osobom od autoriteta.

 

meneMerkur i natalni Neptun

Merkur konjunkcija Neptun

tijekom trajanja ovog tranzita moguće je javljanje jače želje za kreativnim i maštovitim izražavanjem vaših ideja, misli i osjećaje. Također, u razdoblju trajanja ovog tranzita moguće je i javljanje nekih nerealnijih izbor osobito na poslovnom planu kao i na polju obrazovanja.

Merkur sekstil Neptun

za vrijeme trajanja ovog tranzita u vama se može javiti snažnija želja da kroz intenzivniju komunikaciju riječima ispoljavate i opisujete svoje osjećaje u ljubavi. Također, u takvim trenucima ćete željeti i da vaša voljena osoba vama na isti ili sličan način iskazuje ono što želi i osjeća u vašem ljubavnom odnosu.

Merkur kvadrat Neptun

ovaj tranzit ukazuje na izraženiju opasnost od nedovoljne usklađenosti vaših želja sa vašim realnim mogućnostima što može lako dovesti do velikog razočarenja i do pojave pesimizma uslijed neispunjenih želja i očekivanja na mnogim životnim poljima.

Merkur trigon Neptun

ovaj tranzit nagovještava sjajne mogućnosti naročito za ostvarenje plodnih rezultata i uspjeha u kreativnom / umjetničkom stvaralaštvu tako da je izvjesnije i ostvarenje velike osobne satisfakcije u bavljenju kreativnim aktivnostima u ovom razdoblju.

Merkur opozicija Neptun

tijekom trajanja ovog tranzita može biti naglašena izrazita opasnost od loše procjene prioriteta na poslovnom planu kao i od javljanja snažnije nemotivisanosti za rad. Na ljubavnom polju, moguće je javljanje pretjeranog idealizovanja voljene osobe i cjelokupne ljubavne situacije čime je olakšano i javljanje većih razočaranja zbog neispunjenih očekivanja i želja na ovom životnom polju.

 

meplMerkur i natalni Pluton

Merkur konjunkcija Pluton

za vrijeme trajanja ovog tranzita može se događati da budete u većoj mjeri privučeni proširivanju svojih saznanja iz raznovrsnih područja cilju temeljitije, studioznije i dublje spoznaje predmeta vaših interesovanja.

Merkur sekstil Pluton

ovaj tranzit nerijetko potpomaže težnju za transformacijom osobne situacije. Za vrijeme trajanja ovog tranzita moguć je i znatno snažniji utjecaj na osobe iz okruženja, vaš izjave bi često mogle biti uvjerljivije.

Merkur kvadrat Pluton

trajanje ovog tranzita nerijetko obilježava zatvorenost u komunikaciji tako da bi vam se moglo dešavati da u mnogim situacijama ostavljate dojam previše tajanstvene, povučene i tajanstvene osobe koja nije spremna na dogovore i kompromise. Tijekom trajanja ovog tranzita može se dešavati i da se osjećate usamljeno, utučeno i neraspoloženo bez dovoljno jasne ideje kako promijeniti svoju trenutnu situaciju.

Merkur trigon Pluton

tijekom trajanja ovog tranzita često biste mogli lakše uspjeti u svojim namjerama za uspostavljanjem bolje kontrole nad situacijom iz osobne / privatne sfere vašeg života tako da biste tada mogli lakše ostvariti i neke pozitivne promjene za kojima ste ranije strastveno čeznuli.

Merkur opozicija Pluton

za vrijeme trajanja ovog tranzita može biti prisutna opasnost od ulaska u suvišne verbalne sukobe i rasprave (naročito s moćnijim autoritetima) tako da bi trebalo povesti više računa o načinu komunikacije io ponašanju kako biste uspješnije izbjegli nastanak većih problema. Tijekom trajanja ovog tranzita moguć je i ulazak u neke suviše rizične i opasne situacije tako da je poželjna veća opreznost i obazrivost prilikom donošenja odluka.

meascMerkur i Ascendent

Merkur konjunkcija Ascendent

Oni s Merkurom u konjunkciji s ascendentom su inteligentni, aktivni, zauzeti, radoznali, ali ponekad i nervozni. Vole komunikaciju i vrlo su društveni, ali na neki nestašan način.

Merkur sekstil Ascendent

ovaj tranzit nerijetko potpomaže težnju za transformacijom osobne situacije. Za vrijeme trajanja ovog tranzita moguć je i znatno snažniji utjecaj na osobe iz okruženja, vaš izjave bi često mogle biti uvjerljivije.

Merkur kvadrat Ascendent

Ove osobe se izražavaju na takav način da ljudi pogrešno razumjeju njihov smisa i često uvrijede svog sugovornika. Oni često laskaju ljudima, ali drugi ubrzo otkriju kako su u biti neiskreni.

Merkur trigonl Ascendent

ovaj aspekt pomaže u komunikaciji. Osobe s Merkurom u trigonu/sekstilu s ascendentom, imaju oštar um i vrlo su znatiželjni. Oni su odlični sugovornici, a njihov optimizam i entuzijazam mogu postati zarazni.

Merkur opozicija Ascendent

Komunikacija je vrlo važna za ove osobe. jako im je bitno da imaju partnera koji je isto tako inteligentan, s kojim mogu dijeliti svoje ideje.

 

memcMerkur i Medium Coeli

Merkur konjunkcija Medium Coeli

uspjeh dolazi od znanja, umeća, sistematičnosti i smisla za organizaciju.

Merkur kvadrat Medium Coeli

merkurijanske kvalitete su i dalje prisutne (razum, elokvencija), ali će biti teskoća adekvatno iskoristiti ih, jer osoba može imati poteskoća zbog nedostatka takta i diplomacije. Postoji previše nervoze, nestrpljenja i samim tim neke zamisli je teže ostvariti.

Merkur trigon/sekstil Medium Coeli

aspekat koji ukazuje na elokvenciju, dobru komunikaciju s drugima kao i to da osoba puno razmišlja o tome čime se bavi i prilazi karijeri na dosta intelektualan način.

Merkur opozicija Medium Coeli

Ovaj aspekt ukazuje na nemogućnost uporabe talenta u ostarenju ciljeva, zbog vanjskih utjecaja, kao na primjer obitelji ili prijatelja.

Tarot, astrologija, numerologija