Uran u kućama

PlanetUranUran pokazuje koliko su u Vama izražene osobine koje dovode do ključnih preokreta (originalnost, ekscentričnost, potreba za slobodom i neovisnošću). Uran u astrološkim kućama ukazuje i na to u kojim sferama života dolazi do preokreta i iznenađenja.

 

 

Uran u prvoj kući

Uran u prvoj kući natalne karte ukazuje na osobe s izraženom potrebom za slobodom i neovisnošću na svim životnim poljima, osobito na polju financija i posla gdje ne trpe postavljanje bilo kakvih ograničenja koja mogu sputavati kretanje njihovih misli da se slobodno razvijaju i stvaraju nove i svježe ideje . Dobro aspektovan Uran u osobnom horoskopu stavlja naglasak na visoku inteligenciju i nesvakidašnji um. Ove osobe mogu čovječanstvu ponuditi nerijetko genijalne ideje i velike reformatorske promjene. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju aspektovan loše ove osobe su jako svojeglave i uglavnom srljaju kroz život radeći stvari uglavnom na svoju ruku. Kod ovakvih osoba izraženo je nepredvidivo ponašanje, nemir, nervoza i nesigurnost. Nerijetko se događa da osobe s loše aspektovan Uranom u ovom položaju nesvjesno zapostavljaju i svoje najbliže ne hajući pretjerano za njihove osjećaje. Osim toga ove osobe karakterizira i olako pristupanje rizičnim situacijama (osobito na poslovnom planu) kada im se lako može dogoditi da se bez mnogo razmišljanja odluče na neki rizičan potez koji u većini slučajeva može biti pogrešan.

 

Uran u drugoj kući

Uran u drugoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na ekscentrične osobe čiji životi su prepuni neobičnih iznenadjenja i preokreta. Ovakav položaj Urana je nerijetko pokazatelj kockarskog duha i izražene potrebe za rizičnim ulaganjima i trošenjem. Ove osobe su u stanju za kratko vrijeme dodju do veće sume novca ali isto tako mogu vrlo brzo i ostati bez njega. Kada je Uran u ovakvom položaju dobro aspektovan u osobnom horoskopu on daje vrlo snalažljive osobe koje su pune originalnih ideja pomoću kojih uvijek pronalaze nova rješenja i umeju da se na pravi način nose s problemima. Dobro se pokazuju u organizatorskim poslovima i sposobni su da zarade dosta novca. Osobe u čijem je osobnom horoskopu Uran u drugom polju loše aspektovan stalno kubure s novcem i teško im je da ga zadrže. Nerijetko se dešava da su ove osobe stalno u dugovima, često ostaju bez posla i sl.

 

Uran u trećoj kući

Uran u trećoj kući natalne karte ukazuje na temperamentne osobe s čvrstim stavom i jasnim pogledom na stvari. Stvaratelji su i začetnici novih načina razmišljanja i stavova. Obrazovanje im je vrlo bitno i kada se sve kockice slože iu njihovom osobnom horoskopu ukoliko je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe postaju jako utjecajne i na visokim društvenim položajima. Naročito su zainteresirani za inovacije vezane za komunikaciju i umrežavanje (internet) gdje do punog izražaja dolazi njihova kreativnost i sposobnost tržištu uvijek ponude nešto novo. Medjutim, kada je uran u ovom položaju aspektovan loše, ove osobe karakterizira nestabilnost i nemarnost pri obavljanju važnih stvari u životu. Odluke najčešće donose ishitreno i bez prethodnog dovoljnog promišljanja o mogućim lošim posljedicama. Takodje, za osobe s loše aspektovan Uranom u trećoj kući vrijedi i to da često mijenjaju svoje mišljenje i stavove tako da zbog ovoga ostavljaju loš dojam na okolinu, jer ponekad jedno govore dok drugo rade.

 

Uran u četvrtoj kući

Uran u četvrtoj kući natalne karte najčešće ukazuje na način ophođenja osobe prema svojoj obitelji. Ove osobe ne vole sputavanja i ograničavanje osobne slobode, naročito kada su u pitanju ljubavni odnosi. Karakterizira ih slobodniji način shvaćanja ljubavnog / bračnog odnosa i to im na neki način može donijeti neugodnosti ukoliko druga strana nema razumijevanja za ovakav način razmišljanja i ponašanja u vezi. Ne vole previše odgovornosti koju obiteljski život sam po sebi nosi, a kada je Uran u ovakvom položaju aspektovan loše, ove osobe nerijetko napuštaju svoje obitelji. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju aspektovan dobro rizik od ovakvog ponašanja svodi se na minimum ovisno o tome s kojim nebeskim tijelom gradi povoljne aspekte.

 

Uran u petoj kući

Uran u petoj kući natalne karte nerijetko je pokazatelj nestalnosti i ćeste promjene raspoloženja u ljubavi. Kod ovih osoba stalno dolazi do iznenadnih preokreta iu jednom trenutku su puni ljubavi, njihova zaljubljenost doseže sam vrhunac dok u drugom trenutku sve kao da iznenada nestaje i stječe se dojam da ova magičnost nekud daleko iščezne. Za ove osobe je karakteristično i to da u ljubavi, aiu životu uopće trude se da ne trpe razne pritiske od strane okoline jer imaju dojam ih to guši i ugrožava njihovu urodjenu potrebu za samostalnošću i slobodom. Loše aspektovan Uran u ovom položaju može biti vrlo nezgodan jer nerijetko ukazuje na nezadovoljne osobe. Ovim osobama je teško da se skrase u ljubavi već su stalno u potrazi za novim uzbuđenjima i zadovoljstvima što ih nerijetko vodi u promiskuitet. Kod ovih osoba mogući su i povremeni veći materijalni gubici. Osim toga, loše aspektovan Uran u petoj kući ponekad ukazuje na moguće probleme s plodnošću ili na pojavu izvanbračne djece. Kada je u ovakvom položaju Uran dobro aspektovan ove osobe postaju umetnične duše, jako talentirani za glazbu ili glumu. Medjutim, postoji negativna strana i kod dobro aspektovanog Urana u petoj kući koji potiče talent za glumu a negativna strana se ogleda u tome da osoba može početi svoj talent za glumu koristi u svakodnevnom životu pred drugim ljudima kako bi stekla neku vrstu koristi.

 

Uran u šestoj kući

Uran u šestoj kući u natalnoj karti ukazuje na vrlo disciplinirane i radne osobe koje veliki značaj pridaju obrazovanju i usavršavanju na polju posla i karijere. Zanima ih moderna tehnologija a nerijetko se mogu naći iu područjima politike, vojske i zdravstva. Naročite pogodnosti Uran u ovom položaju donosi kada je dobro aspektovan, jer daje vrlo talentirane i borbene osobe koje postaju vrsni poznavatelji i stručnjaci u oblasti kojom se bave. Medjutim, kada je u ovakvom položaju Uran loše aspektovan ove osobe postaju nesnalažljiv, nervozne i teške su za suradnju. Često mijenjaju posao i teško se prilagođavaju u društvu.

 

Uran u sedmoj kući

Uran u sedmoj kući u natalnoj karti važi za vrlo nepovoljan položaj kada su u pitanju ljubavni odnosi tj. brak. Kada u ovakvom položaju Uran gradi sa ostalim nebeskim tijelima nepovoljne aspekte ovo može biti jasan pokazatelj da ove osobe mogu imati problema prilikom iskazivanja osjećaja u ljubavnim vezama i kod njih je pojava emotivnog udaljavanja i razvoda vrlo moguća. za ove osobe je karakterističan slobodniji način razumijevanja ljubavnih veza i teže odlučivanje za stupanje u brak. Dobri aspekti Urana u ovom položaju mogu djelomično ublažiti negativan utjecaj ove planete ali, u svakom slučaju, s ovim osobama treba imati dosta strpljenja i dobre volje.

 

Uran u osmoj kući

Uran u osmoj kući u natalnoj karti predstavlja težnju ka rješavanju misterija i otkrivanju same suštine bivstvovanja. Ovo je položaj koji u svojoj natalnoj karti imaju osobe koje su okrenute ka onom nevidljivom, natčulnom i tajnovitom. Proučavanje disciplina koje nastoje odgovore na pitanja na koja priznate znanosti nemaju prave odgovore sa činjeničnim dokazima često spada u domenu njihovog interesovanja. Dobro aspektovan Uran u ovom položaju ima snažan utjecaj jer osoba njeguje svoju radoznalost i nerijetko svojom upornošću i velikim zalaganjem vremenom pokušava dodje do značajnih saznanja o samoj suštini postojanja prirode i svemira. Osmo polje u astrologiji označava granične situacije tako da su ove osobe jako privučene proučavanju onostranog, stalno postavljaju pitanja vezana za ono što se krije ispod površine vidljivog, pa je filozofija oblast u kojoj se dobro pronalaze. Osim toga ezoterijaske vještine su takodje oblasti koje ih privlače. Kada je uran u ovakvom položaju aspektovan loše, to je pokazatelj osjetljivijeg zdrastvenog stanja.

 

Uran u devetoj kući

Uran u devetoj kući u natalnoj karti stavlja naglasak na inteligenciju, svestrano obrazovanje i veliku slobodu mišljenja. Ovo su osobe koje svijetu dosta doprinose upravo zbog svoje otvorenosti ka širokim saznanjima i pokušaju pomicanja granica postignuća u različitim područjima. Slobodoumni su i skloni tome da istražuju izvan okvira dogmi i nametnutih klišeja, tako da na taj način dolaze do novih ideja i boljih rješenja. Ukoliko su aspekti Urana u ovom položaju dobri ove osobe postajuvrlo uspješne na poslu gradeći sjajnu karijeru a mogu se pronaći iu vrlo različitim područjima od religije, filozofije, arheologije, astronomije do politike i diplomacije. Osim toga, dobri aspekti Urana daće i osobe koje su dosta privučene i umjetnošću. Medjutim, kada su aspekti Urana u ovom položaju loši ove osobe postaju snažni sljedbenici bilo vjerski, ideološki ili politički a takodje kod ovih osoba ponekad su izvjesniji i problemi sa zakonom.

 

Uran u desetoj kući

Uran u desetoj kući u natalnoj karti ukazuje na osobe koje teže ka profesionalnom usavršavanju tako da im je uspjeh u karijeri veoma bitan. Kada je Uran u ovom položaju aspektovan dobro ove osobe stječu vrlo zavidan društveni položaj i ugled. Privučeni su neobičnim i nesvakidašnjim zanimanjima, ali su nerijetko zainteresirani i za prirodne znanosti. U posao kojim se bave stalno unose nove metode, daju zanimljive prijedloge i njihovo mišljenje se visoko cijeni i uvažava. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju loše aspektovan ove osobe postaju vrlo arogantne i teške za suradnju. Osim toga, u svojoj želji da stvari na poslu po svaku cijenu izmjene i okrenu u svoju korist umeju da odu predaleko rušeći postojeće sustave i vrijednosti. Ovakvo ponašanje najčešće rezultira ukorom tako da se postojeći problemi samo jos više produbljuju a ove osobe bivaju još teže za suradnju i “nepodnošljivije”.

 

Uran u jedanaestoj kući

Uran u jedanaestoj kući u natalnoj karti ukazuje na kozmopolitski orijentirane osobe sa širokim shvaćanjem stvari, otvorene i iskrene. Ne vole zastarjele i konzervativne metode kada je u pitanju posao i edukacija, a na ljubavnom polju uvijek teže ka slobodnijem i opuštenijem shvaćanju ljubavnih veza. Kada je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe postaju veliki pobornici demokracije, bave se humanirtarnim i socijalnim radom i zalažu se za istinoljublje. Oslobodjeni su svakog straha od iznošenja pravih činjenica i istinitih iskaza. Medjutim, kada je Uran u ovom položaju loše aspektovan ovim osobama je teško ostvariti kvalitetne odnose naročito u prijateljstvu. Takodje, kada je u pitanju prijateljstvo mogu se naći u nejasnim situacijama kada često može pogrešno izgledati da su nedovoljno pouzdani.

 

Uran u dvanaestoj kući

Uran u dvanaestoj kući u natalnoj karti ukazuje na osobe koje su dobri poznavaoci ljudske psihe i povijesti. Teže ka pronalaženju boljeg načina za veću povezanost čovjeka s čovjekom kao i čovjeka s prirodom uopće. Privučeni su proučavanju mističnog, a njihova interesovanja su nerijetko okrenuta i ka izučavanju hipnoze, meditacije, alternativne medicine. Kada je Uran u ovom položaju dobro aspektovan ove osobe mogu postati dobri psiholozi, psihoterapeuti, povjesničari ali i pravi vidovnjaci. Medjutim, loše aspektovan Uran u ovom položaju daje osobe koje bolje potpadnu lažima i obmanama a Uran u ovakvom položaju ponekad uzrokuje i psihičku nestabilnost.

Tarot, astrologija, numerologija