Neptun u kućama

neptuneNeptun u kućama u natalnoj karti (to jest kuća koja zauzima Neptun u natalnoj karti) otkriva područje života u kojem smo skloni ignorirati ili izbjeći stvarnost. Mi se duhovno vezujemo za područja života kojom vlada kuća sa Neptunom. Često jurimo snove i iluzije u tim područjima života. Neptun ukazuje na snove, nade i želje>. Pod njegovim utjecajem, možemo dati više nego što uzmemo ili potpuna suprotnost – mogli bismo izbjeći odgovornost i prisiliti druge da učine nešto za nas.

 

Neptun u prvoj kući

Ukoliko imate Neptun u prvoj kući natalne karte, Vi izražavate sebe pputem umjetnosti. Ludi vas vide kao nježnu, osjetljivu i sanjivu osobu, pogotovo ako je Neptun blizu Ascendenta (10 stupnjeva). Vi ste vrlo osjetljivi na svoju okolinu. Drugi u Vama vide ono što oni žele vidjeti, a Vi na taj način možete vrlo različito djelovati ljudima. Vi ste nalik kameleonu. Vi ste miroljubiva osoba. Vaša mašta je moćna. Imate ležeran pristup životu – “što će biti, bit će”.

 

Neptun u drugoj kući

Ako se Neptun nalazi u drugoj kući natalne karte, Vi ne želite pridavati veliki značaj novcu, ali ako pretjerujete, bit će dosta problema u životu koji se tiču ​​novca i vlasništva. Možda ćete zaraditi kroz umjetničke potrage, ali morate izbjegavati potencijalne zamke stavljanjem previše vjere u ideje koje nisu dovoljno utemeljene u stvarnosti. Možda ste razvili ne-materijalističku osobnu filozofiju. To može raditi dobro za Vas, ali također može dovesti do nepraktičnih stavova i problema s novcem.

 

Neptun u trećoj kući

Neptun u trećoj kući natalne karte ukazuje da se Vi gnušate suhih činjenica, teško ih apsorbirate, tako da Vam se tradicionalni znanstvenici ne sviđaju. Vi ste talentirani za vizualizaciju i učenje. Vi ste perceptivni sanjar, i često imate glavu u oblacima i propuštate važne podatke. Ne volite rasporede, dnevne obaveze i zadatke, što može dovesti do propuštanja važnih prilika u životu. Možete izraziti sebe kreativno, maštovito i sa velikim šarmom.

 

Neptun u četvrtoj kući

Neptun u četvrtoj kući natalne karte ukazuje da ste imali vrlo složeno djetinjstvo, vjerojatno zbog posebno osjetljive, odsutne, zaokupljene ili zbunjujuće roditeljske figure. Obiteljski život može biti kaotičan na neki način, i možda Vi niste uspjeli razviti snažan osjećaj identiteta. To Vas može potaknuti na jačiosjećaj za dom, obitelj, njegu i roditeljstvo. To bi moglo dovesti do stvaranje proširene obitelji koja Vam pomaže da se osjećate voljenim. Alternativno, možda imate česte potrebe za bijegom u samoću kako bi napunili svoj duh. Možda se želite izolirati od drugih nepotrebno ili izbjeći obveze.

 

Neptun u petoj kući

Neptun u petoj kući natalne karte znači da ste Vi maštovita i kreativna osoba s jakim smislom za dramu. Vi ste inspirirani umjetnosti i osjećate potrebu da se izrazite na fantastičan i dramatičan način. Mogli biste biti izvrstan glumac. Također bi mogli biti kreativni učitelj ili skrbnik, možda da pomažete djeci s posebnim potrebama. Imate iznimno jaku potrebu da Vas ljudi cijene i vole, posebno na romantičnoj i kreativnoj razini. Vaš ljubavni život uključuje puno mašte, i često Vaše duboke potrebe za dramu mogu dovesti do toga da Vi vidite stvari onako kako to želite, a ne realno. Vaše romantične percepcije ne moraju biti točne. Pronalaženje ravnoteže biti će od vitalnog značaja – zadržite svoje ideale, ali pokušajte ne očekivati previše od običnih ljudi.

 

Neptun u šestoj kući

Sa Neptunom u šestoj kući, Vi kao da izbjegavate svoje dnevne obaveze. Možda ste usvojili osobnu filozofiju koja znači da život nije samo držati se rutine, izrade popisa i organiziranje računa koje treba platiti. Međutim, izbjegavanje ili ignoriranje ove osnovne odgovornosti može dovesti do mnogo zbrke i kaosa, kao i osjećaja krivnje. Možda ćete popustiti suradnicima suviše lako, ili ne uzeti pohvale za svoj trud. Osjećate se bespomoćno kada je u pitanju upravljanje svojim dnevnim poslovima i često ovisite o drugima da za Vas urade te zadatke. Možda ćete imati jak interes za alternativne zdravstvene metode. Neki od Vas osobito suosjećajan sa životinjama i kućnim ljubimcima.

 

Neptun u sedmoj kući

Neptun u sedmoj kući natalne karte ukazuje da ste skloni davati više nego što uzimate, naročito u ljubavnim vezama ili braku. Kada je riječ o odabiru partnera, u pokušaju pronalaženja srodne duše, Vi ponekad sve vidite u roze boji. Potreba za jakom psihičkom ili intuitivnom povezanosti s partnerom je toliko jaka da je Vaša percepcija pogrešna. Možda ćete završiti s ljudima koji su s Vama samo da bi Vas zbunili. Morate razviti disciplinu i selekciju kada je u pitanju odabir partnera. Vi ste vjerojatno kreativni pregovarač i možete biti posebno pomirljivi s drugima. Pozitivno je to što ste vrlo talentirani za iznošenje dobroga u drugoj osobi, ako je ta osoba zahvalna Vašem naporu i spremna rasti.

 

Neptun u osmoj kući

S Neptunom u osmoj kući, osobe često mogu doživjeti deja vu ili druge paranormalne fenomene. Obratite pozornost na snove. Seksualne fantazije ili igranje uloga može biti važno u Vašem životu. Možda žudite za duhovnim oblikom ekstaze na seksualnoj razini – vezi duše. Možda smatrate da su Vaše potrebe na ovoj razini uvijek izvan dosega. Vi ne vidite Vašeg partnera realno zbog duboke potrebe za izvanrednim ili izmišljenim iskustvima. Vi ponekad dajete više nego što primate kada je novac u pitanju, ili suprotno – dajete prednost materijalnim stvarima nad partnerstvom ili možda loše stojite financijski, što ukazuje na zamućenje granica kada je riječ o financijama i vezama – “da li je ono moje i tvoje?” ili svatko ima svoj dio. Na taj način, Vi postajete otvoreni za prijevare.

 

Neptun u devetoj kući

S Neptunom u devetoj ku’i, Vi vjerujete da je sve moguće i imate jaku vjeru u svemir. Ova vjera može donijeti pozitivne okolnosti, ali ako se previše predate tome, može dovesti do rasipnost i lijenosti. Vi previše ovisite o misli da ‘ete biti spašeni “jedan dan” i izbjeći neke praktične odgovornosti u međuvremenu. Vi ste vrlo otvoreni za neobične ili avangardne pojmove i posebno Vas privlači sve egzotično. Međutim, malo ste slijepi u vjeri i ne uyimate uvijek vremena za razmišljanje o tome zašto Vi vjerujete u ono što radite. Neki s tim položajem Neptuna, mogu lako postati zavedeni konceptima, religijama ili kultovima koji ih ne služe dobro.

 

Neptun u desetoj kući

Merkur u desetoj kući natalne karte ukazuje da Vi imate iznimno jaku intuiciju kada je riječ o aktualnim trendovima, poslu i onome što javnost želi, i vjerojatno donosite puno kreativnosti, vizije i umjetničkog osjećaja u svoju karijeru. Ovaj položaj je dobar za karijeru u umjetnosti, s medijima, u profesijama koje su veyane za pomoć ljudima, a uključuju i dobrotvorni rad. Ako je izazvan, Neptun ovdje može ukazati na splavarenja bez jasnog smjera ili nedostatka jasno definiranih ciljeva. Možda će Vam biti teško pronaći posao, možda zbog bojazni da će određena struka biti manje idealna, ili zbog straha da ne budete savršeni. Morate početi vjerovati u sebe, jer će drugi uzimati zasluge umjesto Vas.

 

Neptun u jedanaestoj kući

Neptun u jedanaestoj kući natalne karte ukazuje da Vi imate humanitarne i idealističke poglede na svijet. Vi ste posebno idealist u prijateljstvima. Možete postati žrtva prevare. Vas vjerojatno privlače, umjetnički, osjetljivi, ili neobični prijatelji. Imate puno simpatija i suosjećanje za one obespravljene, ali morate biti oprezni da ne dajete toliko od sebe, neko Vas može jako iskoristiti.

 

Neptun u Dvanaestoj kući

Neptun u dvanaestoj kući ukazuje da Vi posjedujete izuzetnu intuiciju i u mogućnosti ste privući ogromnu unutarnju snagu i vjeru, što može iznenaditi druge zbog Vašeg ležernog pristupa životu.Vi također možete biti iznimno osjetljivi, ali ne usjevate uvijek izraziti svoja osjećanja i zabrinutost, što može dovesti do osjećaja krivnje. Ako zanemarite svoju duhovnu stranu, pokrenut ćete rizik od kroničnih nezadovoljstva i osjećati se vrlo osjetljivi na normalne promjene u životu, bojeći se da možda nećete biti u mogućnosti da ih obradite. Ali, Vaša vjera je toliko jaka, tako da taj strah zapravo nije utemeljen.

Tarot, astrologija, numerologija