Mjesec u kućama

Mjesec mjesecje nebesko tijelo koje u astrologiji ukazuje na Vaše emocije i vaš unutarnji svijet. Njegov utjecaj je snažno prisutan i odnosi i se na podsvjesni dio vaše osobnosti ukazujući na vaš skrivene želje i potrebe, instinkte i navike. Kuća u kojoj se Mjesec nalazio u trenutku vašeg rođenja ukazuje na vašu emotivnu situaciju i na sferu života u kojoj reagirate najinstinktivnije.

 

 

Mjesec u prvoj kući

Mjesec u prvoj kući natalne karte generalno ukazuje na otvorenost u iskazivanju najdubljih osjećanja, medjutim, ukoliko je u ovom položaju loše aspektovan sa drugim planetama a naročito sa Neptunom ukazuje na osobu kojoj se u životu mogu javljati brojni nesporazumi zbog težeg iskazivanja pozitivnih osjećaja. Zbog toga ova osoba može u obitelji i društvu odavati sasvim drugačiji dojam o sebi. Ukoliko Mjesec u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa Venerom to ukazuje na snažnu unutarnju potrebu za ispoljavanjem suptilnih osjećaja, naročito kroz neku vrstu umjetnosti. Takodje, u tom slučaju osoba jako vodi računa o dojmu koji ostavlja na druge i posebnu pažnju pridaje svom fizičkom izgledu trudeći se da gotovo uvijek izgleda besprijekorno.

 

Mjesec u drugoj kući

Mjesec u drugoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na nestabilnost na poslovnom – financijskom planu jer su za ovaj položaj karakteristični česti usponi i padovi na polju posla. Medjutim, moguće su brojne sretne okolnosti ukoliko Mjesec u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa Jupiterom. Kada su, pak, prisutni loši aspekti, naročito sa Saturnom, potrebna je velika opreznost zbog dodatne mogućnosti javljanja većih gubitaka. Generalno Mjesec u drugoj kući ukazuje na promjenjivost i izraženiju potrebu za optimističnijim gledištem i racionalnim pristupom.

 

Mjesec u trećoj kući

Mjesec u trećoj kući natalne karte nerijetko ukazuje na dominantnost, razvijenu inteligenciju i jako radoznao um. Kod ovog položaja je prisutna snažna povezanost s članovima obitelji kao i dobro razvijena sposobnost za komunikaciju. Medjutim, ukoliko je Mjesec u trećoj kući aspektovan loše sa odredjenim planetama ukazuje na nesvjesnu potrebu za nekim vidom manipulacije u društvenim odnosima, naročito kada je u pitanju ljubavni odnos. Kod harmoničnih aspekata osoba je jako privučena znanošću i stjecanjem većeg obrazovanja tako da je nerijetko privučena raznim oblastima i istraživačkim radom.

 

Mjesec u četvrtoj kući

Mjesec u četvrtoj kući natalne karte ukazuje na snažnu potrebu za sigurnošću koju pruža toplina obiteljskog doma. Za ovu osobu je često karakteristična privučenost ka boljem upoznavanju s tradicijom i obiteljskim stablom. Takodje, roditeljsko kulturno nasljeđe na formiranje ličnosti ove osobe može imati suštinski značaj. Kada je Mjesec u četvrtoj kući aspektovan dobro ova osoba ima veliki potencijal za ostvarenje stabilnosti u obiteljskim odnosima ali i čvrste emocionalne povezanosti sa voljenom osobom. Medjutim, kada Mjesec u ovom položaju gradi loše aspekte sa odredjenim nebeskim tijelima, naročito sa Merkurom, u obiteljskim odnosima može znatno otežati komunikaciju uslijed čega može doći do većih neslaganja sa članovima obitelji.

 

Mjesec u petoj kući

Mjesec u petoj kući natalne karte ukazuje na emotivnu i romantičnu prirodu ličnosti izraženu u ljubavnim odnosima. Takodje, karakteristično je i to da osoba s Mjesecom u ovom položaju nerijetko vrlo dobro razumije djecu i ume da prenese svoja znanja novim generacijama. Zbog ovoga se mnoge osobe koje u svojoj natalnoj karti imaju Mjesec u petoj kući češće opredjeljuju za posao učitelja ili profesora. Kada je Mjesec u ovom položaju dobro aspektovan to je pokazatelj izraženih mogućnosti za bavljenje kreativnim radom i za odabir profesija u kojima može doći do izražaja ova krativnosti. Kada su prisutni loši aspekti kod ove osobe postoji izražena sklonost ka upuštanju u odredjene izuzetno rizične situacije u ljubavi što može ugroziti kvalitetu ljubavnog odnosa sa voljenom osobom.

 

Mjesec u šestoj kući

Mjesec u šestoj kući natalne karte ukazuje na stalnu potrebu za usavršavanjem i unapređenjem poslovne sfere života tako da je osoba nerijetko stalno u potrazi za boljim poslom što rezultira čestim promjenama posla. Ovoj osobi je naročito važno da u isto vrijeme bude i produktivna i zadovoljna poslom kojim se bavi. Kada je Mjesec u šestoj kući loše aspektovan to može ukazivati ​​na osjetljivost i promjenjivost zdravstvenog stanja. Kada Mjesec u ovom položaju gradi harmonične aspekte sa drugim nebeskim tijelima to ukazuje na izraženu predanost i ustrajnost u bilo kojim područjima života jer u tom slučaju osoba prilazi stvarima s velikom količinom ljubavi i pozitivne energije.

 

Mjesec u sedmoj kući

Mjesec u sedmoj kući natalne karte ukazuje na ogromnu količinu ljubavi i strasti koju ova osoba ulaže u ljubavnu vezu tj. brak. Ovisno o harmoničnosti svih aspekata osoba s Mjesecom u sedmoj kući može ostvariti veliki potencijal u ljubavnoj vezi odnosno braku. Naročito ukoliko Mjesec gradi harmonične aspekte sa Venerom to ukazuje na iznimnu stabilnost i sreću u vezi tj. braku. Medjutim, kod loših aspekata postoji opasnost da osoba postane “rob” ljubavi. Što se tiče poslovne sfere života ovaj položaj ukazuje na to da osoba može biti iznimno cijenjena i tražena zbog svojih potencijalnih sposobnosti.

 

Mjesec u osmoj kući

Mjesec u osmoj kući natalne karte često ukazuje na promjenjivost i turbulentnost emocija. Takodje, ovakav položaj Mjeseca može biti pokazatelj i snažne seksualne energije. Kada je Mjesec aspektovan dobro to ukazuje na sposobnost da se osoba racionalno odnosi prema rješavanju životnih problema. Osim toga, osoba je spremna gotovo uvijek da drugima pruži ruku prijateljstva i pomaže im kod emocinalnih problema. Kada su prisutni loši aspekti to je pokazatelj velikih uspona i padova na polju posla i karijere.

 

Mjesec u devetoj kući

Mjesec u devetoj kući natalne karte ukazuje na aktivnu maštovitost, snažno razvijen unutarnji osjećaj za kreativnost kao i na stalnu potragu za stjecanjem novih saznanja. U potrazi za znanjem osoba je nerijetko privučena raznim oblastima proučavanja tako da je vrlo svestrana i obrazovana. Osim toga, osoba s Mjesecom u devetoj kući često je jako privučena dalekim putovanjima na kojima može zadovoljiti svoj radoznali duh i svoju potrebu za pronalaženjem odgovora i istine.

 

Mjesec u desetoj kući

Mjesec u desetoj kući natalne karte ukazuje na to da je osobi karijera i posao od suštinskog značaja u životu. Medjutim, ova osoba se poslu može u potpunosti posvetiti i dati svoj maksimum samo ako zaista voli to što radi jer joj je zadovoljstvo i duševni mir u poslu jednako bitan kao i ostvarenje dobre satisfakcije. Osoba može proći kroz niz promjena, uspona i padova, osobito ako je Mjesec loše aspektovan u ovom položaju. U tom slučaju emocije snažno utječu na racionalno donošenje odluka što može predstavljati vrlo otežavajuću okolnost za dostizanje dobrih rezultata. Medjutim, kada su prisutni harmonični aspekti, emocije i razum su uravnoteženi.

 

Mjesec u jedanaestoj kući

Mjesec u jedanaestoj kući natalne karte često ukazuje na ekstrovertna i opuštenu osobu koja je nerijetko omiljena i popularna u društvu. Ovoj osobi su prijateljstva vrlo značajna u životu, čak do te mjere da može pretjerano brinuti o tome što prijatelji misle o njoj. Kada su prisutni loši aspekti Mjeseca u ovom položaju osoba može imati pogrešnu predodžbu o prijateljstvu jer može naivno poklanjati svoje povjerenje i osobama koje je svjesno ili podsvjesno ne smatraju svojim bliskim prijateljem. Osim toga, loši aspekti ukazuju i na to da se ciljevi i stavovi vezani za sve sfere života ove osobe mogu jako često mijenjati i osoba uslijed toga može biti vrlo nezadovoljna svojom trenutnom situacijom. Kada su prisutni harmonični aspekti Mjeseca, to je pokazatelj osjećaja za prepoznavanje pravih vrijednosti u životu i težnje za ostvarenjem istih.

 

Mjesec u dvanaestoj kući

Mjesec u dvanaestoj kući natalne karte često ukazuje na teže ispoljavanje osjećanja, ćudljivost i tajnovitost. Osoba ne samo da ne voli pričati o svojim osjećajima već takodje ume i da dobro čuva tudje tajne. Kada su u ovom položaju prisutni harmonični aspekti Mjeseca to može ukazivati ​​na veliku snalažljivost i pronicljivost što ovoj osobi može osigurati dobar položaj na poslu. Ukoliko su prisutni loši aspekti osoba se radije povlači pred životnim problemima i karakterizira je nespremnost da se za uspjeh izbori do kraja. Osim toga, kada su prisutni loši aspekti ovu osobu u ljubavi nerijetko podsvjesno privlače problematične veze.

Tarot, astrologija, numerologija