Lilit u kućama

Lilit u prvoj kući

Lilit u kućamaU djetinjstvu ovakve osobe imaju osjećaj uskraćenosti, zapostavljenosti i potcenjenosti. Misle da su u sjeni drugih ličnosti, da su drugačije od ostalih i imaju duboko ukorijenjen osjećaj inferiornosti. Tijekom mladosti su prisutne frustracije u običnim svakodnevnim odnosima. Osoba pokušava neutralizirati ih privlačenjem pažnje na sebe, ali se često dešava da privuku pogrešnu vrstu pažnje i to stvara nove frustracije. Kasnije osoba stječe osjećaj identiteta kroz svoje talente i rad, a ne preko svoje ličnosti. To su depersonalizovane i veoma ekstrovertirane ličnosti, koje promatraju život kroz njegove vanjske manifestacije i to dosta objektivno. Na taj način ličnost razvija svoje samopouzdanje, postaje emocionalno slobodna i zadovoljava svoju veliku želju i potrebu za osobnim identitetom. Ove osobe imaju sklonosti ka literaturi, estetici i zadovoljstvima koje pruža profesija. Vrlo često posjeduju posebne nadarenosti i talente. One žive u velikoj mjeri u objektivnom svijetu koji je oko njih, au mnogo manjoj mjeri u svom unutarnjem intimnom svijetu. Zbog aktivnog sudjelovanja u svemu što ih okružuje, ponekad zbog velike konzumacije onoga što je zajedničko, svojoj okolini mogu djelovati sebično, ali one to zapravo nisu. Naprotiv, spremne su drugom daju i onda kada je to na njihovu štetu. Više su orijentirane na karijeru nego na brak i obitelj, ali poštuju drugu osobnost i prihvaćaju razlike koje postoje između njih. Tu naročito dolazi do izražaja njihova objektivnost. Njihov eros je rafinirani, ali često pomalo zapušten, kao i mnoge druge subjektivne kategorije ovih ličnosti. Dobri su partneri u seksu i znaju da fokusiraju svoju pažnju tijekom ljubavnog čina na partnera. Nemaju nikakvih problema s orgazmom i lako ga doživljavaju, pa se zato i mogu posvetiti zadovoljenju partnera. Vrlo su zavisni od seksa i potrebno im je da ga redovito upražnjavaju. imanja ljubavi.

 

Lilit u drugoj kući

lilit2Još od djetinjstva postoji neobično jaka potreba za emocionalnom sigurnošću. Tada osoba pokušava se blisko veže za neku osobu, obično brata ili sestru. Međutim, to ne rješava problem već stvara frustraciju zbog takve ovisnosti. Ta klimava veza se na kraju završava i osoba se osjeća usamljenom i još nestabilnijom. U fazi daljnjeg emocionalnog sazrijevanja Lilit stvara unutarnju potrebu da osoba izrazi objektivne vrijednosti svoga uma, mašte i kreativnosti. Samo tako ona se može osloboditi osjećaja nesigurnosti i razviti osjećaj vlastite vrijednosti prema sebi i drugima. Njeno sazrijevanje i oslobađanje može doći samo uz pomoć objektivnih vrijednosti intelekta, kreativnosti i talenata koji su u njoj. To je jedini ispravan put. Ovim osobama ne nedostaju materijalne vrijednosti. Do njih dolaze zbog pretjeranog instinkta i potrebe za sigurnošću i prvo tako pokušavaju kompenzirati svoju frustraciju. Međutim, materijalne vrijednosti ih drže zarobljenim zbog stalne opasnosti da ih izgube koja dolazi izvana. Zato nagomilavanje materijalnih dobara ne razrješava njihove probleme oslobađanja i emocionalnog sazrijevanja. Osoba mora shvatiti da materijalno stjecanje ima svoju svrhu, ali da samo po sebi nije cilj. Jer Lilit zahtjeva neosobno ponašanje da oslobodi mentalne potencijale koji mogu osobi donijeti toliko potrebnu unutarnju sigurnost. Stjecanje materijalnih dobara je subjektivno tj. osobno i ne može dovesti do oslobađanja pozitivne energije koju posjeduje Lilit. Kada osoba usmjeri svoju energiju na intelektualne i duhovne vrijednosti, kreativnost i talente, tada postepeno nestaje duboki osjećaj nesigurnosti. Što prije osoba to shvati i potisne egoističko-materijalne vrijednosti u drugi plan, dajući prednost nematerijalnim i univerzalnim vrijednostima, prije će biti slobodna i postiće emocionalno ispunjenje.

 

Lilit u trećoj kući

lilit3Treća kuća odslikava kako razmišljamo, kako komuniciramo sa okolinom i kako je profiliran naš intelekt. Kada se u njoj nađe Lilit, koja predstavlja nelični princip i koja nema tolerancije za ljudske sebičnosti, slabosti i emocije, mogu nastati dva različita scenarija u razvoju osobe koja ima Lilit u trećoj kući. U prvom slučaju imamo osobe koje imaju britak um i kreativnu maštu, pa uspijevaju u komunikaciji s vanjskim svijetom postignu osobno ispunjenje i oslobode se frustracija razdoblja adolescencije. Te osobe su uspjele svojim objektivnim i neosobne ponašanjem i pristupom oslobode pozitivnu mentalnu energiju svoje Lilit. One postižu uspjeh u poslovima kojima se bave jer pravilno koriste svoj intelekt, kreativnost i sposobnost komunikacije. U drugom slučaju imamo osobe kod kojih osobni ego, njihov ili druge osobe od koje su emocionalno ovisni, dominira njihovim razmišljanjem, sužava ga, ograničava njihovu kreativnost i otežava njihovu sposobnost komunikacije. Ovakve osobe su frustrirane, blokirano je njihovo logično razmišljanje i sve shvaćaju osobno. Takve osobe se osjećaju pobijeđene i prije nego što počnu neku aktivnost ili posao. Lilit, kao antiteza osobnih želja u nama, oslobađa svoju negativnu energiju čineći njihovu komunikaciju nerazumljivom, njihovo konkretno djelovanje neučinkovitim. U najtežim slučajevima te osobe imaju probleme s govorom iu kasnijim godinama (mucanje, nerazgovetnost) ili konfrontacije sa okolinom, braćom, sestrama i susjedima. Da bi osoba sa Lilitom u trećoj kući emocionalno sazrela i oslobodila svoje potencijale na pravilan način, potrebno je da shvati da se mora otrgnuti od preokupacije samom sobom i isključiti osobna osjećanja iz posla ili konverzacije.

 

Lilith u četvrtoj kući

lilit4Četvrta kuća vlada domom i obitelji, zatim početnim i krajnjim godinama života i našim podsvjesnim ciljevima. Osobe sa Lilitom u četvrtoj kući imaju naglašenu vezanost za obitelj i ta veza u velikoj mjeri određuje njihovu podsvijest još od najranijeg djetinjstva. Strahovi od emocionalnog odbacivanja od stranice roditelja, gubitka roditelja ili razaranja obitelji, su veliki izvor frustracija u djetinjstvu. Ako Lilit na dobar način integrirana u četvrtoj kući (dobar aspekt sa vladarom te kuće ili drugim planetama), tada dolazi do oslobađanja njezine pozitivne energije i osoba uspijeva razriješi svoje strahove i frustracije pravilno sazrevajuća i doživljavajući emocionalno ispunjenje. To postiže usmjeravanjem pažnje i interesovanja na vanjski svijet i stimuliranjem svoje objektivnosti. Osoba nalazi zadovoljstvo u potpunoj neovisnosti i produktivna je na mentalnom i kreativnom planu. Lilit na ovaj način ne udaljuje takvu osobu od obitelji već samo postavlja sve stvari u životu na svoje mjesto. U suprotnom slučaju, ako Lilit nije dobro integrirana u četvrtoj kući, tada njena negativna strana ima dominantnu ulogu. Osoba nije u stanju da se oslobodi svojih strahova i sve oko sebe doživljava isključivo osobno. Osoba je emocionalno ovisna i nezrela, previše vezana za obitelj. Njezin način da se, kako tako, nosi sama sa sobom, ispoljava se u izbjegavanju problema i konflikta. Držanje dalje od problematičnih stvari i situacija je vrlo izraženo kod nje i to im je neophodno radi duševnog mira. Također osoba živi u sjeni drugih ljudi, povučena je i neizražajna. Ona nije u stanju preusmjeriti interese prema van i aktivira svoje mentalne i kreativne potencijale.

 

Lilith u petoj kući

lilit5Lilit u petoj kući stvara pretjerani nagon za potpuno individualiziranim samoizražavanjem. Ove osobe imju povećanu želju da izraze svoju volju i različitost u svakoj prilici. Njihove frustracije vode korijene iz djetinjstva uslijed straha da će biti viđeni kao dio skupine u kojoj se neće prepoznati njihova posebnost. U svojoj želji da razriješe taj problem mogu biti naivni u pokušajima da privuku pažnju na sebe i steknu vječnu ljubav. Da bi se oslobodile svojih strahova i odrasle, ove osobe se moraju depersonalizovati kroz važna interesovanja u struci, kroz ispoljavanje svog talenta i uma. Na taj način one dopunjuju svoju osobnost i sazrijevaju kroz bogatstvo duha, a ne kroz svoju emocionalnost koja nije daleko od narcisizma. Tada samopouzdanje i osobno zadovoljstvo nalaze u kreativnom izražavanju i nije im potrebno da dobivaju pohvale i obožavanje kako bi potvrdili sebe. U ovakvim situacijama osobe uzdižu svoj poziv i postaju važan do onoga što rade. Svojim entuzijazmom i vjerovanjem inspiriraju i druge osobe da ih slijede. Iskazuju veliku ljubav i toplinu za svakog tko se nađe u njihovoj blizini. U suprotnom slučaju, ako proces depersonalizacije izostane ili bude neuspješan, osobe sa Lilitom u petoj kući se ponašaju dogmatski i diktatorski. Stalni strah da se ne izgube u gomili je prisutan i njegova refleksija dovodi do potrebe da se ponašaju dramatično i arogantno kako bi skrenuli pažnju na sebe. Želja da se nalaze u centru pažnje, ove osobe često usmjerava da se bave politikom ili poslovima zabave. Ovakve osobe ostaju veliki individualisti i prije ili kasnije će se udaljiti od drugih. Na kraju, bijeg od ostalih im preostaje kao jedina potvrda njihove posebnosti za čime vape cijeli svoj život.

 

Lilith u šestoj kući

lilit6Lilit u šestoj kući daje osobe koje se najbolje iskazuju kada rade u uvjetima pune neovisnosti, mašte, dovitljivosti i odlučnosti. One spadaju u najsavesnije i najsnalažljiviji radnike. Posjeduju oštro oko za detalje u poslovima koji zahtijevaju um i jaku maštu. Najbolje rezultate daju kada su mentalno i kreativno preokupirani dok je sve ostalo isključeno. Na rutinskim poslovima, u uobičajenim uvjetima rada kada nije potrebna mašta i kreativnost, ove osobe se osjećaju kao riba na suhom i nemaju nikakvo zadovoljstvo u onome što rade. Osjećaju se kao u zamci i postaju uznemireni, pogotovo ukoliko nemaju neki neovisan sporedan posao ili hobi, preko koga bi mogli bar djelomično plasirati svoju kreativnost. Neiskazana mašta na mentalnom nivou stvara pretjerano kritičke stavove, preveliko inzistiranje na sitnicama ili nerazumnu brigu za zdravlje koja graniči sa hipohodrijom. Osobe u čijoj šestoj kući se nalazu Lilit imaju talenta za neobična zanimanja. Ne brine ih naročito da li će biti prihvaćeni, ako osjećaju da je sadržina posla kojim se bave korisna ili ako zadovoljava njihov apetit za neobičnim. Među njima ima dosta vrlo inteligentnih ljudi koji se nalaze na rukovodećim mjestima. To su nepristrane osobe sposobne za hladan odnos, argumentovano kritikovanje i vrlo učinkovite. Sve svoje potrebe završavaju preko posla i kroz posao. Lilit najveći magnetizam stvara u kući u kojoj se nalazi. Tako ove osobe najveći magnetizam ispoljavaju na svom radnom mjestu i prilikom obavljanja posla.

 

Lilith u sedmoj kući

lilit7Lilit u sedmoj kući uvećava potrebu osobe da prihvati nestanak svojih osobnih sebičnih želja radi većeg razvoja aktivnosti između njega i partnera. Ona uvećava princip emocionalne nepristrasnosti da bi se izbalansirala situacija. Sve ostalo ometa i sprječava odgovoran odnos osobe prema vezi. Ove osobe moraju prevladati uobičajeni odnos u partnerstvu koji se zasniva na osobno-emocionalnom zadovoljstvu. Ukoliko im to ne pođe za rukom počinju osjećati napuštene i često same napuštaju partnera da bi predupredile da on to isto učini. Samo nelični i objektivni odnosi u vezi mogu je održe i da je učvrste. Zato ove osobe ne mogu izdržati u braku ili partnerskim odnosima druge vrste ukoliko je partner zavisan od njih na emocionalnom ili materijalnom planu. Iste frustracije i nezadovoljstvo se javljau iu slučaju kada sama osoba na isti način zavisi od partnera. Tenzije nestaju ako su partneri ravnopravni i vezani intelektualnim, duhovnim ili kreativnim zajedničkim aktivnostima. Također, osobe sa Lilitom u sedmoj kući zahtijevaju slobodu unutar svoje veze. Ne mogu podnijeti da ih osobni egoizam partnera ili njegova ljubomora sputavaju. Za uzvrat one partneru omogućuju isti takav liberalan odnos u vezi. Osobe sa Lilitom u sedmoj kući moraju biti uspješne u svojoj domeni aktivnosti, na poslu ili u bilo kojoj drugoj aktivnosti izvan braka. One su tada lojalan prijatelj svom partneru. Ako je u braku naglašena samo komponenta emocionalne sigurnosti i seksualne ljubavi, on nije stabilan. Istini za volju on može opstati, zbog djece naprimer, ali je to blijeda sjena koja donosi frustracije umjesto zadovoljstva.

 

Lilit u osmoj kući

lilit8Lilit u osmoj kući ukazuje na vrlo introvertirane osobe. One imaju veliku potrebu za samoćom i privatnošću. Tu svoju potrebu drže u tajnosti kako ne bi privukli pažnju i zainteresirali druge za sebe. Gledano izvana oni mogu izgledati sasvim suprotno, izravni i okrenuti ka javnosti, ali to je samo privid, plod njihove kamuflaže. U stvari su teško dostupni, ili zbog nepristupačnog mjesta stanovanja, okrenutosti ka poslu ili posebnog stila života. Ovako specifično ponašanje vuče svoje korijene iz rane mladosti. Tada su se, bar jedanput, desile stvari nad kojima osoba nije imala kontrolu, u kojima su dominirale niske strasti. Ona je kompromitirana, oštro kritizirana ili potpuno neshvaćena. Na nju to ostavlja pečat jakog poniženja i razdire je gubitak ponosa. Otkrivajući tako svoju ranjivost osoba shvaća da mora sebi dati više prostora kako bi objektivizirao intenzivne emocije i unutarnji život. To mogu postići samo ako postanu veći promatrači, a manje promatrani. Nasuprot vanjskom izgledu bliskosti i iskazivanju prijatnog interesovanja, ljudi sa Lilitom u osmoj kući su vrlo zatvoreni i imaju buran unutarnji život. Sa svojim željama i tenzijama se mogu nositi samo ako sebi osiguraju potrebno vrijeme i prostor za objektivnost. Osma kuća je kuća seksualnosti, a Lilit sve što je osobno anatemiše. Zato kod ovakvih osoba nailazimo na strana seksualna ponašanja u većoj mjeri nego kod ostalih. Razne vrste perverzija im nisu strane, od homoseksualizma do pretjerivanja u fizičkom seksu.

 

Lilit u devetoj kući

lilit9Ovo su osobe koje se razlikuju po pogledu na život i stilu življenja od okoline. Ljute se ako su primorani da se pridržavaju ustaljenih normi i društvenih vjerovanja, a dogme uopće ne podnose. Moraju formiraju svoja tumačenja i poglede na život kako bi uklonili ograničavajuće ideje koje ih ugrožavaju i ukidaju njihovu nasušnu potrebu – slobodu. U razdoblju adolescencije su potpuno svjesni svoje različitosti, ali se klone da to iskazuju i ispoljavaju. Razlog je da nemaju formirane odgovore na pitanja koja ih zaokupljuju. Međutim, njihova različitost brzo ispliva na površinu. Najprije kroz način oblačenja, simpatije, drugačije ponašanje, a zatim kroz komletan životni stil. Ponekad, zbog drugačijeg ponašanja, oni okolici mogu izgledati kao čudni ego tipovi, ali je to sastavni dio njihovog procesa oslobađanja od opće prihvaćenog konformizma. Cijeli proces sazrijevanja kod njih izaziva kompleks manje vrijednosti jer osjećaju nedostatak intelektualnog identiteta. Same činjenice da se ne mogu vezivati ​​za tradicionalne ideje, materijalističku filozofiju ili vjerovanja kojima su bili izloženi kao djeca, izaziva kod njih frustracije. Njih mogu pobijediti samo pomoću istine spoznate kroz znanje. Lilit u devetoj kući ima potrebu da razumije putem ispitivanja, analize, traženja ideja, putovanja i lutanja. Ona može biti siguran vodič ka istini, razvijajući istraživački duh, razumijevajući suprotna mišljenja i neprestano preispitujući suštinu stvari. Zbog toga osobe, koje su u devetoj kući svoga natalnog horoskopa ugostile Lilit, imaju vrlo neobična religijska vjerovanja ili ih uopće nemaju.

 

Lilit u desetoj kući

lilit10Lilit u desetoj kući ne tolerira ništa obično. Ona zahtjeva angažirano i značajno izražavanje na poslovnom planu, a ne samo materijalno ili površno korisno. Ukoliko to nije slučaj Lilit provocira frustracije u vidu straha da će osoba ostati bez posla ili da neće naći posao s kojim može nositi. Usmjerenost na karijeru i potreba da se bude značajan na poslu, može nastati kao samoprojektovanje osujećenja iz djetinjstva. Osoba je osjećala da je zanemarena od strane jednog roditelja, ili je pretrpjela gubitak ili razvod roditelja. To ima jak motivacijski utjecaj na dijete i kasnije se razvija u ambicije da se bude nešto više nego što jeste. Osoba nije zadovoljna sve dok se uspješno ne depersonaliziraju u profesionalnom životu, tj. dok ne stekne objektivan, intelektualan i kreativan pristup. Lilit sa svojim frustracijama ima pozitivan utjecaj na taj proces usmjeravajući ga na karijeru i javnost. Kod osoba s Lilith u desetoj kući postoji jaka potreba za vladanjem, iako oni to nikad neće priznati i poricaći čak i sebi. Samo su djelomično u stanju ovu potrebu kontroliraju. Zato se između ovih osoba i njihovih nadređenih uvijek stvara tenzija i neprijateljstvo zbog konkurencije. Ta tenzija raste pošto one dobro obavljaju svoj dio posla i nadređeni osjeća da mu je autoritet ugrožen. Može doći i do svađa i neugodnosti, naravno na štetu osobe, ali ona neće biti pokolebana i nastavit svojim putem čiji je cilj da se dočepa vlasti. Za razliku od mnogih koji vole vlast, a nisu u stanju nositi se s njome, ove osobe to jesu. Lilit, koja ih je tjerala da streme ka vlasti, za uzvrat im daruje hladnokrvnost, objektivnost i nepristranost.

 

Lilith u jedanaestoj kući

lilit11Kuća u kojoj se nalazi Lilit ukazuje gdje osoba treba razvijati svoju objektivnost i osvojiti svoj egoizam. U jedanaestoj kući je to kroz sudjelovanje u nelične aktivnostima, intelektualnim intresovanje, duhovnim i kreativnim ciljevima koji moraju biti na bazi prijateljstva ili sudjelovanja u grupi. Kod ovih osoba beskompromisna Lilit nesrazmjerno uvećava svaku njihovu slabost prema ljudima. Na profesionalnom planu se to manifestira umanjenjem njihove vrijednosti kod pretpostavljenih zbog njihove nesposobnosti da se slože s drugima. Iako su inače dobri na poslu, originalni i inventivni, nemaju adekvatnu podršku i povjerenje pretpostavljenih. Ove osobe, ukoliko uspiju oslobode sebe i steknu neosoban pristup prema drugim ljudima, mogu postati odlični rukovoditelji. Tada pružaju plemenitu podršku drugima, njihovom kreativnom i intelektualnom razvoju, potičući njihove talente na način na koji nitko drugi ne može. Oni prosto prepoznaju šta druge osobe mogu da urade, ispunjavaju ih povjerenjem i veoma motiviraju. Ukoliko im ne pođe za rukom da oslobode sebe, a to znači nesposobnost da se distanciraju od svog ega, oni ostaju enigma za ljude iz svog okruženja. Ne uspijevaju uspostaviti kontakt ni s pojedincima ni sa skupinama. Svjesni toga oni osciliraju između krajnosti ili postaju ekscentrici. Stalno ih prati osjećaj da su podcijenjeni ili čak uništeni i prema svemu i svakome, potpuno nepotrebno, zauzimaju obrambeni stav.

 

Lilith u dvanaestoj kući

lilit12Lilit u dvanaestoj kući natalnog horoskopa neke osobe uvećava njezin senzibilitet i to na raznim razinama znakova. Lilit je ispunjava idealizmom i sanjalaštvom. Ako Lilit u horoskopu tako postavljena da je njezina energija pozitivna, tada su ovo maštovite osobe sposobne da stvaraju proizvode lijepe kreativne imaginacije. Osobe ima dar da svoje vizije veoma senzitivno predstavi i iskaže u realnosti. One mogu biti glumci, umjetnici, igrači, pisci, izumitelji, arhitekte ili raditi bilo koji posao koji zahtijeva kreativnu maštu. Da bi osoba iskoristila pozitivnu energiju Lilita u dvanaestoj kući mora sebe oslobađati kroz nepristranost i osobnu objektivnost. Samo tako će postići emocionalnu neovisnost i osloboditi svoje talente. Ovakve osobe, iako imaju bogat unutarnji život, usmjeravaju se i izražavaju ka vanjskom svijetu. One imaju potrebu i uživaju u tome da svoje unutarnje vizije i nadahnuća prenose na druge. Obično su voljene i cijenjene i od svojih bližnjih i od javnosti. Često imaju vrlo blagotvorno, a ponekad i iscjeliteljsko, učinak na druge ljude. Ukoliko osoba ne uspijeva objektivizuje svoj ego, tj. da se oslobodi svog egoizma, ona postaje žrtva Lilitine negativne energije. Vjeruje i živi u nepostojećem svijetu. Ona potpuno vjeruje samo u ono što je idealizovala i tu ne pomažu nikakve činjenice. Osoba obmanjuje samu sebe na drastičan način: ono s čime ne može se suoči za nju ne postoji, a iluzije svoje neizrazene mašte smatra za realnost. Zbog svega rečenog ovakve osobe ostaju potpuno dezorijentirane i vremenom izgubljene. Sreća je ako imaju nekog pored sebe tko će ih pridržati kad se probude iz svog sna i shvate da su sebe dovele do samouništenja.


Povezani članci

Lilit u natalnoj karti

Tarot, astrologija, numerologija