Podznak za Škorpiona

Podznak za ŠkorpionaPogledajte odnos Vašeg horoskopskog znaka i ascendenta (podznak), ukoliko ste u horoskopu Škorpion:

Škorpion – podznak Ovan

Ovde se radi o spoju dva Marsova znaka, te je ovo vrlo komplicirana kombinacija. Snaga nametanja svoje ličnosti koja je karakteristična za oba znaka može dovesti do ekstremne točke i prijeći u  samouništenje. Ovdje se ne radi o fizičkom samouništenju, već u  očajničkom traženju perfekcije, koja na negativan način angažira fizičke i moralne snage. U njima postoji velika snaga volje, koja je baza jedinstva impulsa i čula.

scotauŠkorpion – podznak Bik

Kod ove kombinacije imamo spoj Zemlje i Vode, tako da se javlja velika tvrdoglavost, ali i velika strastvenost. Škorpion u podznaku Bik je rastrgan između morala i svojih erotskih snova. Zaljubljen je u svoju prirodu i mučen je nespokojstvom da treba živjeti onako kako mu nalažu osjećaji, da u maksimumu iskoristi svoj život i da proba sve “plodove” koje im Zemlja nudi.

scogeŠkorpion – podznak Blizanci

Kod ove kombinacije bistar um i  upravljanje emocijama, što je tipično za Blizance, suočava se s karakterističnom žestinom Škorpiona, tako da je rezultat jaka volja spojena sa produktivnom izražajnošću. Ovo je osoba širokih vidika kako u svakodnevnim aktivnostima, tako i u zadovoljenju svojih emocionalnih i intelektualnih potreba. Utjecaj Blizanca ovdje ublažava Škorpiona tako je rezultat jedna uravnotežena osoba kojoj nikada ne nedostaje moralno usmjerenje i duboki interes za filozofiju, religiju i sve na intelektualnom polju.

scocaŠkorpion – podznak Rak

Kod kombinacije ova dva znaka istraživanje unutrašnjeg života dolazi do vrhunca, zajedno sa  senzualnim strastima i idealiziranim osjećajima. Ova nemirna priroda je obuzeta svojim snovima i suočena sa prividnim suprotnostima stvarnog i zamišljenog. Škorpion u podznaku Rak je razapet između odbacivanja superiornosti i želje da se uzdigne.

scoleŠkorpion – podznak Lav

Kod ove kombinacije dominira moć, a ovo je spoj agresivnosti Škorpiona i nadmenosti Lava, tako da imamo osobu koja je opčinjena slavom i visinom. Ambicija je ta koja im omogućava egzistenciju. Za osobe koje imaju ovu kombinaciju znaka i podznaka –  cilj opravdava sredstvo. Istinska snaga ove kombinacije nije u vještini ostvarivanja postavljenih ciljeva ili otvorenom izražavanju cjelokupne snage ličnosti, već u umijeću da očuvaju pozicije.

scovirŠkorpion – podznak Djevica

Ovo je vrlo dobra kombinacija znaka i podznaka. Duboka energija, koja je karakteristična za Škoripone ovdje se stavlja pod kontrolu Djevice koja je nadarena za organizaciju i stvarnost. Zbog toga su u stanju koordinirati mnoge proturječnosti koje su u životu neizbježne, imaju sposobnost mirenja suprotnosti marljivim dijalektom koji im omogućava korištenje sinteze „za“ i „protiv“ radi ostvarivanja dugoročnih ciljeva.

scolibŠkorpion – podznak Vaga

Osobe rođene u ovoj kombinaciji su uvijek u sukobu sa samim sobom. S jedne strane imamo osobu koja je u vječnom sukobu sa samim sobom, a sa druge osobu koja je uvijek spremna se žrtvovati za mirom i ravnotežom. Škorpioni su okrenuti tamnim dubinama života, vole analizirati, kritični su, strastveni, dok je Vaga otvorena, vedra i usmjerena prema pozitivnim emocijama.

scoscoŠkorpion – podznak Škorpion

Škorpion u podznaku ŠkorpionSvijet kojem teži Škorpion u podznaku Škorpion je svijet u kojem su oni apsolutni vladar, daleko od miješanja drugih ljudi. Okrenutost prema unutrašnjem životu i samom sebi je najveća opasnost koja se krije u ovom stavu. Tipičnim Škorpionom vlada erotizam, progoni ih misao o smrti i genetski su obilježeni porijeklom.

scosagŠkorpion – podznak Strijelac

Ova kombinacija znaka i podznaka je dosta komplicirana jer se radi o spoju dva skroz različita znaka. To uzrokuje da osobe koje su rođene u ovoj kombinaciji ponekad žele izaći iz svoje kože i otvoreno se suprotstaviti svemu što ih muči, da pređu granice kije su sami sebi postavili, ali nažalost za taj pothvat ipak ne nalaze dovoljno unutrašnje snage.

scocapŠkorpion – podznak Jarac

Ove osobe nije lako upoznati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Ova kombinacija znaka i podznaka je veza između strasti i razuma, uz uvijek prisutan osjećaj pripadnosti jednom uzvišenom rodu. Hladnoća i ravnodušnost se ovdje aktivno bore protiv uzburkanog mora strasti kako bi omogućili organizatorskoj ambiciji da dođe do izražaja. Ukoliko sretnete Škorpiona u podznaku Jaraca odmah ćete ga prepoznati po njegovoj “auri”.

scoaqŠkorpion – podznak Vodenjak

Osobe rođene u ovoj kombinaciji znaka i podznaka su osjetljivi na ljudske probleme, teže prema duhovnom savršenstvu, sposobni su utjecati na druge svojom intuicijom, pa čak i da mijenjaju svijet u kojem žive, makar radi toga morali mijenjati i sami sebe, zamijeniti strepnju sa optimizmom, a egoizam s velikodušnošću. Energija koju imaju usmjerava ih prema duhovnim djelatnostima.

scopisŠkorpion – podznak Ribe

Ovo su osobe oje je doista teško shvatiti ukoliko se promatraju sa logičke strane. Njihov život je misteriozan, kod njih nikad ništa nije jasno, razvijaju se u velikoj magli, žive u neracionalnom i u neobjašnjenom. Škorpion u podznaku Riba ima razvijeno “šesto čulo” i to su često osobe koje ostavljaju dojam da su došle ovdje iz neke druge dimenzije, doimaju se poput nekakvih čarobnjaka. Njihov pogled je fascinantan i očaravajući.

Tarot, astrologija, numerologija