Podznak za Ovna

Podznak za OvnaPogledajte odnos Vašeg horoskopskog znaka i ascendenta (podznak), ukoliko ste u horoskopu Ovan:

Ovan – podznak Ovan

U kombinaciji kada je osoba Ovan i u podznaku Ovan, dobivamo nekoga koji uvijek ide direktno prema cilju s duhom pravog istraživača. Ta osoba riskira sve i ne brine puno. Ima vrlo vatren temperament, te je sposobna ljude u svojoj blizini lako zaraziti entuzijazmom. Vrlo je strastvena, hrabra, iskrena i ima želju za pobjedom koja na kraju skoro uvijek sruši bilo kakve prepreke. Ova osoba nije kukavica i ne voli osvetu, a njen duh često bježi od psiholoških komplikacija i zbunjujućih ideja.

artauOvan – podznak Bik

Bik pozitivno utječe na Ovna jer je zemlja simbol Bika, a ona ublažava i objašnjava element vatre u Ovnu pa je kombinacija Ovna sa Bikom vrlo dobra. Iako je Ovan munjevit, borben, nemiran i energičan, a Bik spor i miran, njihov vitalni instinkt je izuzetne snage. Tako zajedno u kombinaciji neustrašivost Ovna postaje razumnija i koncentriranija, a opet s druge strane priroda Bika spontanija s više povjerenja. Stoga, osoba koja je Ovan, a u podznaku Bik ulijeva povjerenje drugima.

argemOvan – podznak Blizanci

Ovan je vatrene prirode, a Blizanac hladne i objektivne, pa takav spoj Blizancima donosi dar entuzijazma kojeg inače nemaju. Također im donosi vitalnost i životni elan, te radost zdravog uživanja u svim dobrima na ovom svijetu. No Blizanci također imaju dar za Ovnove, a to je intelektualna kontrola akcija ove osobe, tj. sposobnost da uvijek nađe nove puteve u savladavanju mnogih prepreka, te da izbjegnu sukobi i neprijateljstva.

arcaOvan – podznak Rak

Ovnova najdominantnija osobina je snaga volje, a Rakova osjećanje i senzibilnost, pa su zajedno ova dva tako različita znaka u biti pravi spoj. Osoba Ovan u podznaku Rak je kao otvorena rana, pogođena je sa svime što se događa u njegovoj bliskoj okolini i želi se umiješati kako bi promijenila tok događaja ili kako bi utjecala na ljude i na želju da se povuče i skloni u samu sebe kako nebi patila zbog svog tog sukoba kojeg zapaža ako ih već ne može riješiti.

arleoOvan – podznak Lav

Ovan koji je u podznaku Lav su odlična kombinacija zbog toga jer imaju savršen sklad zbog svojih temperamenata – ova dva znaka Vatre sjedinjuju svoje snage u obostrano razumijevanje. Ovan ima divlju i sirovu snagu, a Lav je bolje organiziran i sposoban za strategije i planove, te ima globalnu viziju svijeta i sintetički duh. Lav također pridaje više značaja upravljanju, hijerarhiji i prestižu, a njegov individualizam je dosta ambiciozniji i egocentričniji nego Ovnov.

arvirOvan – podznak Djevica

Veza između Ovna i Djevice je vrlo kontradiktorna, tj. veoma su različite prirode koje se teže stapaju u jednu jedinstvenu prirodu. Za Djevicu je tipično odbijanje da se prepusti svojim nagonima, a to se protivi razuzdanosti životinjske duše Ovna. Vatreni Ovan u ovoj vezi neće škrtariti sa obilnošću snaga, te će uspjeti ostvariti svoj utisak, ali prvo mora prijeći unutrašnje prepreke koje njegova strana Djevice nesvjesno čini protiv njegove žestine.

arlibOvan – podznak Vaga

U ovakvom spoju znakova se ravnoteža i osjećanje mjere sukobljavaju sa neograničenim snagama Ovna. To impulzivno i borbeno biće mora koegzistirati sa bićem čija je osjetljivost nježna i izbirljiva. Ovakva osoba može oklijevati prije nego što krene u nekom pravcu koji je s mukom odabrala. Prijeti joj nestabilnost i gubitak vremena u premišljanju, preokretima i rasipanjima što vodi k nesposobnosti da čovjek do kraja dovede posao koji je sam započeo.

arscoOvan – podznak Škorpion

Dvije su osobine koje sjedinjuju Vatru Ovna sa Vodom Škorpiona – strastveni temperament i dinamičnost, iz kojih proizlazi agresivna priroda, neslomljiva volja i impulzivnost. Ove karakteristike stvaraju temperament sklon ekstremima sa disciplinom, oštrih reakcija, pristranih shvaćanja, ali istovremeno konstruktivan i destruktivan, i iznad svega osvetoljubiv.

arsagiOvan – podznak Strijelac

Velika radna sposobnost, snažna volja, i maksimalno angažiranje u ostvarenju svojih zadataka – to su upadljive osobine kombinacije ova dva Vatrena znaka. S obzirom da je duboko u Jupiterovskim vrijednostima, Strijelac je sklon razumu, pokretu i prestižu. Istovremeno je i nezavisan, ponekad čak i pobunjenički nastrojen.

arcapOvan – podznak Jarac

Ova dva znaka je teško kombinirati jer se ovdje radi o sukobu između vatre i leda. Vrući Ovan je strastvena osoba koju proždire potreba za radom, odlikuje je ljubav prema riziku i avanturama, a Jarac se teško može osloboditi svoje hladnoće, sramežljivosti, strogosti i melanholičnosti. Ova dva rogata stvorenja stalno vode psihološki rat toplog i hladnog unutar jedne osobe koja je svjesna svojih problema i pati ako ih ne uspije riješiti.

araqOvan – podznak Vodenjak

Ova kombinacija znakova Ovan u podznaku Vodenjak naglašava duboke težnje ka realiziranju reformatorskih i progresivnih ideja. Ovakve osobine nisu samo teorijske u sklopu takve osobnosti, zbog toga jer Ovan nikako ne podnosi samo čistu teoriju, nego se u praksi ogleda u radosti stvaranja i želji za aktivnim sudjelovanjem u životu. Veza između Ovna i Vodenjaka je vrlo bogata.

arpiOvan – podznak Ribe

Ovo je tip Ovna koji je bogat kontraverzijama i suprotnostima. Ovakva kombinacija znaka i podznaka je vrlo bogata psihološkim bojama; ona je složena mješavina radosti, optimizma, subjektivnosti, socijalne moći, oduševljenja, pasivnosti i brutalnih i neorganiziranih poleta. Kombinacija Ovan u podznaku Riba obilježava susret smrti i ponovnog rađanja. Svoju okolinu iznenađuju sanjarenjem i munjevitim akcijama, a mogu dugo ostati u misaonim uživanjima.

Tarot, astrologija, numerologija