Podznak za Blizance

blizanci podznakPogledajte odnos Vašeg horoskopskog znaka i ascendenta (podznak), ukoliko ste u horoskopu Blizanci:

Blizanci – podznak Ovan

Blizanac je uvijek spreman da prodre i istraži duše drugih osoba zahvaljujući svom elastičnom načinu razmišljanja i upadljivoj sposobnosti prilagođavanja situacijama. Blizanac prima od svog podznaka Ovna snažne impulse volje, poduzetnosti i energije, te tada nastaje tip koji hitro misli i djeluje, ponekad naglo i riskantno, uvijek pun entuzijazma, ali često bez postojanosti i stvarne dubine.

getauBlizanci – podznak Bik

U ovom spoju znaka i podznaka izražena intelektualnost, rječitost, promjenjivost i snalažljivost potječu od Blizanca, te se sjedinjuju ovdje sa ekstremno realističkim i materijalističkim pogledom na svijet Bika. Kada u horoskopu prevladava Bik, putovanja, lutanja, radosti života i ljubavi, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Blizanca – Bika.  On u društvu pokazuje svoju višestranu osobnost, sposoban je za čudesne preokrete kako bi se izvukao iz nevolje, te se ne boji suočavanja sa najvećim opasnostima.

gegeBlizanci – podznak Blizanci

Iz ovog spoja se rađa briljantan, duhovit tip, koji je pokretljiv i zainteresiran za sve probleme svijeta, iako bez filozofske sposobnosti neće doći do prave suštine stvari i samog života. Blizanac – Blizanac je domišljato lijen. Ako ne stigne na cilj koji je u početku odredio, on će jednostavno odrediti drugi, a niz uspjeha tumačiti kao niz iskustava koja vode nečem neopisivom. Često se događa da zbog stalnog povlačenja dupli Blizanac nigdje ne dospijeva. Nesposoban je da se na duže vrijeme usredotoči.

gecaBlizanci – podznak Rak

Blizanac u podznaku Rak nije čist intelektualac, on je dapače nestalan, maštovit i osjetljiv. Njegova duboka osjećajnost tjera ga da se zanima za ljudske stvari i društvene odnose.  On stalno pokušava pomiriti raspoloživost sa osjećanjem sigurnosti, društveni život sa privatnim, a san sa stvarnošću. Ovakva osoba je sposobna kako dobrim tako i lošim utjecajima, te za najbolje ali i za najgore stvari. Zbog svog temperamenta, koji je istodobno miran i sanjalački nježan ali i živ, i prevrtljiv.

geleoBlizanci – podznak Lav

Kombinacija ovih znakova je prilično povoljna, jer usmjerava osobnost ka pozitivnom odnosu prema životu i ljudima. Ima bistru i živu inteligenciju, jaku volju i visoku svijest o samom sebi. Blizanci s Lavom u podznaku dobivaju dostojanstveniji stav. Ova osoba će umjesto da bude samokritična radije vješto promijeniti mišljenje, uvjeravajući sebe da je u pravu i tako naći izlaz iz bilo koje neugodne situacije. Ponekad se može pokazati pretjerano velikodušna prema svojim srodnicima.

gevirBlizanci – podznak Djevica

Ono što je zajedničko za ova dva znaka je način razmišljanja koji je lišen sentimentalnosti, iako je najčešće ispravan. Kod Blizanca – Djevice je inteligencija ta koja vlada skupa sa svim onim fascinantnim i tužnim. Njegov um je kritičan i djeluje kao mač. Želja za znanjem mu je vrlo razvijena, te zahvaljujući hladnoći i vrlo umjerenom temperamentu, on je gotovo uvijek gospodar situacije, u čemu se i krije izvor njegovih problema. Brzina i elastičnost mu je pomiješana sa izrazitom sklonošću za točnost i red, metodu i točnost.

gelibBlizanci – podznak Vaga

Oba znaka su uravnotežena, otvorena prema novim iskustvima i oba posjeduju sretnu prirodu ljudi koji znaju uživati, te se raduju životu. Intelektualnost koju nose Blizanci obogaćuje se umjetničkim interesima Vage, te samim tim prenaglašena intelektualnost osnovnog znaka jest mnogo suptilnija nego u kombinacijama sa ostalim znacima. Blizanac – Vaga ima mnogo društvenih prednosti i uživa simpatije svoje okoline – najčešće je zabavan i prilagodljiv, ali i omiljen. Sposoban je da se opusti, zabavi i komunicira.

gescoBlizanci – podznak Škorpion

Ovo je jedna od najinteresantnijih kombinacija znakova zbog snažnog utjecaja Škorpiona na znak Blizanaca. Ovdje se bistar um i gospodarenje emocijama Blizanca suočavaju s karakterističnom žestinom Škorpiona., te se rađa osoba širokih vidika, razvijenog intelekta koja je sklona dubokom razmišljanju. Ova osoba posjeduje izražen istraživački i analitički način razmišljanja. Kombinacija Blizanca – Škorpiona nije skladna jer se strastvenost Škorpiona ne slaže sa vrstom osjećajnosti Blizanca.

gesagBlizanci – podznak Strijelac

Blizanac u podznaku Strijelca je nezavisna osoba, žudi za nepoznatim, te za pustolovinama. Njegova potreba za slobodom se teško može uskladiti sa ograničenim horizontima, ona odbacuje granice. On teško ostvaruje jasnu i sintetiziranu sliku stvarnosti, sve ga zanima jednakim intenzitetom, a ideje mijenja kao košulje pa je zbog toga stalno u opasnosti da se u labirintu svojih iskustava zauvijek izgubi. Njeguje svoje sposobnosti intelektualne improvizacije i nema mu ravnog u nalaženju načina za izbjegavanje svih životnih teškoća.

gecapBlizanci – podznak Jarac

Između adolescenta Blizanca i starca Jarca ima vrlo malo zajedničkog. Ali ipak podznak Jarca stabilizira Blizanca, te mu daje više mudrosti i dubine. U ovoj kombinaciji praktični razum Blizanaca nudi intelektualne sposobnosti, elastičnost i promjenljivost ličnosti, kao i prilagodljiv karakter i snalažljivost, a Jarac izuzetnu sposobnost za dugotrajan rad, ustrajnost i sposobnost koncentracije. Ova dva inteligentna znaka su komplementarna, no treba im vremena da sklope mir, zbog toga jer jedan voli igrati dok drugi igru prezire.

geaquaBlizanci – podznak Vodenjak

Genijalnost Vodenjaka i elastičnost Blizanaca u ovoj kombinaciji nalaze neku svoju ravnotežu. Blizanac – Vodenjak ima vrlo dobro raspoloženje koje ga čini vidno društvenim i iz njega zrači takav osjećaj različitosti da se njegova okolina često zbog toga nalazi zatečenom i izmijenjenom. Djeluje prilično samouvjereno, te uživa biti drugačiji, pa se čak ponosi svojim individualizmom. Ponekad je ekscentrik kojeg ne brine što drugi misle. Ponekad je i buntovan, ali uvijek s razlogom.

gepiscBlizanci – podznak Ribe

Blizanci i Ribe su dva potpuno različita znaka. Oba su jednako neizražena, talentirana ali i nesigurna. Vrlo su malo sigurni u sebe i psihološki krhki. Prozirnost ideja, misli i logike Blizanca se nikako ne uklapa u neodređenu i pasivnu prirodu Ribe. Isto tako može doći do unutarnjih sukoba intelekta i osjećaja, gdje pobjeđuje čas jedno, čas drugo, tj. nekad srce, a nekad um. No ipak, situacija u kojoj vrline i mane ova dva znaka uspijevaju, savršeno se uklope kompenzirajući se u često neuhvatljivoj osobnosti.

Tarot, astrologija, numerologija